ClickCease

The Ride

Klant: The Ride
Hardware: Samsung Gear
Toepassing: Experience
Service: Installatie

Vraag

The Ride presenteert de stad Manhattan op een wel héél bijzondere manier aan haar bezoekers. In bioscoop setting word je langs de meest bekende hotspots van de stad gereden, waar theatrale acts op straat worden afgewisseld met de inzet van technologie. Je hoeft je nek niet langer naar het raam te draaien om zoveel mogelijk van de tour mee te krijgen, want in deze high-tech tourbus zijn de stoelen gedraaid richting het enorme raam aan de zijkant van de bus.

The Ride wilde graag virtual reality gebruiken voor haar nieuwe tour, The Downtown Experience. Om deze techniek zo efficiënt mogelijk toe te kunnen passen, waren zij opzoek naar een manier om de VR-ervaringen gelijktijdig af te kunnen spelen op de verschillende devices.

Oplossing

De oplossing hadden wij gelukkig voor hen klaarliggen. Om de 50 toeschouwers in de bus op het zelfde moment de VR experience te laten zien, wordt nu onze VR Sync software gebruikt. De bezoekers hoeven simpelweg de Samsung Gear headset op te zetten en de technicus van de bus kan met één druk op de knop de VR ervaring starten. Omdat de content vooraf op de devices is geüpload, hoeven de video’s niet gestreamd te worden. En doordat de ervaring dus niet afhankelijk is van een lokaal netwerk, zijn er nooit problemen met bijvoorbeeld het bufferen van video’s.

Resultaat

The Downtown Experience Tour wordt gemiddeld drie keer per dag volgeboekt. De toeschouwers krijgen tijdens tour de geschiedenis van de stad te horen en te zien.

De experience wordt gezien als een exclusieve ervaring, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. The Ride geeft aan nog nooit problemen te hebben gehad met het gebruik van de software en is er zelfs zo tevreden over dat ze soortgelijke experiences willen gaan doorverkopen aan andere entertainment bedrijven.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.