ClickCease

UV-C in universiteiten – Universiteit van Chichester

Aan de Universiteit van Chichester was een van de grootste problemen, in tijden van covid-19, het gebruik van gedeelde apparatuur. Denk hierbij aan toetsenborden, muizen, VR-headsets, mocap-componenten, camera’s en alles wat door meer dan één persoon kan worden gebruikt, maar niet effectief gereinigd kan worden met behulp van traditionele methoden, zoals met vocht of warmte. Vernon Francis, hoofdtechnicus, kreeg de taak om een ​​manier te bedenken om door deze moeilijke omstandigheden te navigeren en wendde zich tot onderzoek naar UVC-technologie.

UVC gebruikt, eenvoudige verwoord, een hoogfrequent licht (254 nM) om bacteriën en virussen te doden die eraan worden blootgesteld. In het beginsel was er sprake van het maken van een eigen product, en hoe spannend dat ook mag zijn, zijn er verschillende veiligheidscontroles nodig om effectief een UVC-product te maken. Hierom wendde Vernon  zich tot Uvisan.

Het probleem

Zoals hierboven vermeld, was het belangrijkste probleem waarmee de Universiteit van Chichester werd geconfronteerd, de potentiële verspreiding van Covid-19. Dit komt voornamelijk omdat apparaten en apparatuur wordt gedeeld en gebruikt door meerdere mensen. Dit lijkt misschien een klein probleem, maar heeft meerdere domino-effecten en creëert een veel groter probleem wanneer er naar het bredere plaatje gekeken wordt. Een kort overzicht hiervan is hieronder te zien.

Verhuur van apparatuur voor bibliotheek / studenten – Gehuurde apparatuur, zoals toetsenborden en muizen, wordt momenteel schoongemaakt met natte doekjes. Doekjes zijn grotendeels ineffectief, duur en tijdrovend (u kunt hier meer over lezen). Wanneer doekjes geen optie was, zou de apparatuur 72 uur in quarantaine worden geplaatst voordat deze mocht worden overgedragen aan de volgende student. In veel gevallen werd apparatuur voor onbepaalde tijd buiten gebruik gesteld.  

VR-headsets – VR-headsets werden onbruikbaar omdat doekjes aanzienlijke schade kunnen toebrengen aan de gevoelige apparatuur. Wanneer de headsets in gebruik zijn, worden ze namelijk dicht bij gevaarlijke gebieden, zoals de neus en mond geplaatst. Helaas kon hierdoor de VR-afdeling niet meer verder werken door potentieel Covid gevaar. 

Interactieve leerhulpmiddelen – Het grote volume van de gebruikte apparaten, in combinatie met het complexe reinigingsproces, veroorzaakten logistieke en operationele uitdagingen om te voldoen aan de vereiste criteria voor een veilige en stabiele werking.

Camera’s en accessoires – Een groot deel van het kompas van activiteit was gericht op filmproductie. Als een belangrijk onderdeel van de hele operatie, moesten camera’s en alle accessoires vóór gebruik in quarantaine worden geplaatst vanwege beperkingen bij het behandelen met vochtige schoonmaakmiddelen.

Stationaire / gedeelde apparatuur materiaal – In meer algemene zin is er een aanzienlijk aantal accessoires, stationair, gereedschap enz. Waaraan u geen seconde zou denken om het  op te pakken. In de wereld van vandaag vormt dit echter een duidelijke bedreiging. 

Algemene hygiënepraktijken – De meeste plaatsen werken op een manier waarbij de overkoepelende principes zijn ‘doe ons best, wees voorzichtig en veeg alles af’ als een routine om Covid-veilig te worden. Er zijn geen vaste procedures, of de procedures die er zijn, zijn moeilijk of tijdrovend om in de praktijk te brengen. 

Budgetten vergrendeld – Er zijn budgetten gereserveerd voor alles op universiteiten en Chichester is niet anders. De moeilijkheid is dat, om bepaalde apparatuur te kunnen kopen, deze veilig bedient moet kunnen worden. Helaas was dit in sommige gevallen niet mogelijk, waardoor budgetten ontoegankelijk bleven. 

Milieu-impact – Doekjes en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn ongelooflijk schadelijk voor het milieu. Het produceren van grote hoeveelheden wegwerpdoekjes is verre van ideaal.

Verhoogde uitgaven – Doekjes en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn niet goedkoop, vooral niet bij het kopen van zulke grote hoeveelheden, en er was ook behoefte aan extra apparatuur als ondersteuning in quarantaine. 

Tijdskosten van personeel – Docenten en personeel in de hele universiteit moesten steeds meer tijd besteden aan het schoonmaken en ontsmetten van apparatuur. Een vereiste om te kunnen blijven lesgeven. 

Hoewel een deel van het bovenstaande misschien triviaal lijkt, is de realiteit dat dit allemaal neerkomt op een zeer significant probleem. Werkt de universiteit zo veilig als ze zou kunnen zijn? Biedt de universiteit de best mogelijke ervaring aan de studenten? Is er een manier waarop dingen kunnen worden verbeterd? Veel universiteiten en andere instellingen hebben waarschijnlijk te maken met dezelfde problemen en bevinden zich in een vergelijkbare situatie.

De oplossing

Na veel wikken en wegen besloot Chichester University om 5 UVC Sanitation Cabinets aan te schaffen en deze direct in gebruik te nemen. Een beknopt overzicht van de veranderingen is als volgt:

Verhuur van bibliotheek- / studenten uitrusting – Apparatuur zoals muizen en toetsenborden kunnen nu in de sanitaire cabines worden opgeborgen waar hiervoor ruimte is en / of een schoonmaakcyclus doorlopen die slechts 5 minuten duurt . Er is geen quarantaineperiode, dus alle apparatuur kan te allen tijde in omloop zijn om de juiste werking van deze essentiële hulpbron te vergemakkelijken. 

VR-headsets – Uvisan is oorspronkelijk speciaal ontworpen voor VR-headsets en past dus naadloos in de VR-afdeling. De headsets kunnen nu veilig worden opgeborgen, opgeladen en ontsmet, en dit allemaal tegelijk. Wat nog belangrijker is, ze zijn nu weer in gebruik. 

Interactieve leerhulpmiddelen – Tablets kunnen nu in de cabines worden opgeborgen, ’s nachts opgeladen en tussen de lessen door gedesinfecteerd. De cabines hebben een capaciteit van maximaal 50 tabletten en hebben 5 minuten nodig om te ontsmetten, snel genoeg om te presteren tijdens klassen wisselingen. 

Camera’s en accessoires – Camera’s kunnen nu vóór gebruik en na elke activiteit worden ontsmet. Structureel complexe en gevoelige apparatuur die niet met vocht mag worden behandeld, kan nu binnen enkele minuten veilig worden ontsmet.

Stationaire / gedeelde apparatuur – Door bepaalde items een ‘thuis’ te geven in de cabines, werd het mogelijk om het risico van besmetting aanzienlijk te verkleinen door dergelijke apparatuur routinematig in de cabines te plaatsen.  

Algemene hygiënepraktijken – Aangemaakt in het vorige punt, was het nu mogelijk om solide, tastbare sanitatie processen te creëren in een aantal afdelingen en gebieden binnen de universiteit. Geweldig voor het personeel, geweldig voor de studenten, wat tijd bespaart en een veel meer georganiseerde aanpak mogelijk maakt. 

Budgetten ontgrendeld – Door een veilige werkomgeving te demonstreren, kunnen budgetten worden vrijgemaakt voor alle belangrijke apparatuur die de universiteit hard nodig heeft. 

Milieu-impact – Uvisan is 100% recyclebaar en heeft geen afvalproduct, verminderde ecologische voetafdruk en een sterke beweging in de richting van ethische processen. 

Lagere uitgaven – Hoewel er een eerste uitgave is, zijn de uitgaven aan doekjes afgenomen en door veel apparatuur weer in omloop te brengen, heeft dit op de lange termijn daadwerkelijk geholpen om geld te besparen. 

Beschikbaarheid van personeel – Geen hectische schoonmaakacties tussen de colleges door, waardoor tijd wordt vrijgemaakt en alles in het algemeen een stuk soepeler verloopt.

 

Samenvatting

Er waren een aantal problemen waarmee Chichester te maken kreeg en door de Uvisan-cabines aan te schaffen, hebben ze sindsdien enkele echt waardevolle verbeteringen aangebracht.

“Aan de Universiteit van Chichester zijn we er trots op dat onze studenten zowel de veiligste als de beste ervaring hebben bij alles wat we doen.”

“We hadden een oplossing nodig die gemakkelijk te gebruiken was en elk infectierisico zou elimineren zonder de gevoelige apparatuur van onze collega’s en studenten te beschadigen. De Uvisan-cabine was de perfecte bewezen oplossing waardoor we al onze apparatuur konden reinigen in een eenvoudige en snelle reinigingscyclus. . “

Rod Matthews – Universiteit van Chichester

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.