ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice
VR Expert - Viva Zorggroep Pico G2 4K Use case

ViVa! Zorggroep – Pico G2 4K

Klant: ViVa! Zorggroep
Toepassing: VR-ervaringen voor senioren
Hardware: Pico G2 4K
Services: Advies, installatie, levering

VR Expert Pico G2 4K

De klant

ViVa! Zorggroep levert ouderenzorg in de regio Kennemerland (Noord-Holland). ViVa! Zorggroep richt zich specifiek op kwetsbare ouderen en chronisch zieken in de regio en biedt een breed scala aan wijk- en woonzorg. Deze zorg en ondersteuning wordt geleverd door ruim 3.600 toegewijde professionals. 

In eerste instantie wordt er gestreefd om senioren zo lang mogelijk thuis te verzorgen. Zodra dit niet meer mogelijk is, biedt ViVa! veel verschillende woonmogelijkheden aan om tegemoet te komen aan de individuele persoonlijke wensen van de bewoners.

De Vraag

ViVa! Zorggroep is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve manieren om het leven van ouderen te verrijken en om de kennis van de zorgverleners te vergroten.

Bij het zoeken naar nieuwe activiteiten voor de senioren, stuitten ze op virtual reality oplossingen. ViVa! Zorggroep kwam op het idee om de senioren virtueel op wereldreis te sturen. Aangezien VR Expert virtual en augmented reality hardware aanbiedt, nam ViVa! Zorggroep contact op met het bedrijf en vroeg om advies.

De oplossing

Na uitvoerig overleg met VR Expert en selectie van de hardware, kon ViVa! Zorggroep haar ideeën in de praktijk brengen.

Voor het idee besloot ViVa! gebruik te maken van de Pico G2 4K VR headset. Door het gebruik van VR kunnen senioren nu bijvoorbeeld op vakantie gaan, hun oude werkplek bezoeken of hun buurt ervaren. Hiervoor heeft VR Expert vooraf de 360-graden video’s op de apparaten geïnstalleerd, zodat de bewoners ter plekke direct kunnen starten met de VR-ervaring zonder vooraf nog iets te configureren.

ViVa! Zorggroep – Pico G2 4K

ViVa! Zorggroep is een pionier in haar branche en slaagt er niet alleen in om medewerkers beter op te leiden door technologische innovaties, maar ook om senioren tevreden te houden met nieuwe activiteiten.

Hiermee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de maatschappij en verbeteren zij de kwaliteit van leven van de oudere bevolking.

VR Expert - Huawei logo
VR Expert - Adidas logo
VR Expert - Rabobank logo
VR Expert - Pearle logo
VR Expert - Landal logo
VR Expert - Tele 2 logo
VR Expert - United nations logo
VR Expert - Premiertech logo
VR Expert - Rijkswaterstaat logo
VR Expert - Rituals logo
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.