ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice

VRpilot – Pico 4 Enterprise

Klant: VRpilot
Hardware: Pico 4 Enterprise
Diensten: Installatie, Inkoop
Software: VRFlow

De klant

VRpilot is a company founded in early 2019 in Aarhus, Denmark. They specialize in providing virtual reality (VR) solutions for pilot training programs. Their flagship software, VRflow, is an interactive procedure trainer designed to prepare pilots for full motion flight simulator sessions.

De uitdaging:

VRpilot zocht naar een VR-headset die een optimale en comfortabele gebruikerservaring zou bieden voor potentiële klanten en luchtvaartpiloten. Ze waren met name geïnteresseerd in de Pico Neo 3 Pro, maar toen de Pico 4 Enterprise werd uitgebracht, moesten ze evalueren welke headset beter aan hun behoeften zou voldoen. Bovendien had VRpilot een betrouwbare leverancier nodig voor hun Europese klanten, die in staat was om hardware, branding, MDM-systeeminstallatie en algehele headsetvoorbereiding te leveren.

De Oplossing

VRpilot nam contact op met VR Expert en koos voor de Pico 4 Enterprise VR-headset vanwege de twee belangrijkste voordelen ten opzichte van de Neo 3 Pro: pannenkoeklenzen en een lichtere, compacter vormfactor. Deze kenmerken maakten de Pico 4 comfortabeler voor gebruikers tijdens trainingssessies.

VR Expert vergemakkelijkte het inkoopproces van hardware, waardoor VRpilot de Pico 4-headsets gemakkelijk kon aanschaffen. Daarnaast leverde VR Expert branding stickers, MDM-systeeminstallatie en headsetvoorbereiding voor de eindklanten.

De Pico 4 Enterprise wordt gebruikt in demonstratiekits van VRpilot, waardoor potentiële klanten de software kunnen uitproberen en de mogelijkheden ervan uit de eerste hand kunnen ervaren. Momenteel hebben twee luchtvaartmaatschappijen de Pico 4 geïmplementeerd als onderdeel van hun pilotentrainingsprogramma’s, wat de waarde in de industrie verder bevestigt.

 

Met VRflow geïnstalleerd op de Pico 4-headsets, kunnen piloten trainen in een virtuele cockpit, hetzij in de single-player-modus of in een multi-crew-omgeving. Deze aanpak stelt piloten in staat om procedures te oefenen en vertrouwd te raken met de cockpit voordat ze een full-motion flightsimulator betreden, waardoor de waarde van elke trainingssessie wordt gemaximaliseerd.

Samenvattend heeft de samenwerking van VR Expert met VRpilot de laatste in staat gesteld om een comfortabele, efficiënte en effectieve VR-trainingsoplossing te bieden met behulp van de Pico 4 Enterprise-headset. Dit partnerschap heeft niet alleen de trainingservaring voor piloten verbeterd, maar ook het inkoopproces voor Europese klanten van VRpilot gestroomlij Samenvattend heeft de samenwerking van VR Expert met VRpilot de laatste in staat gesteld om een comfortabele, efficiënte en effectieve VR-trainingsoplossing te bieden met behulp van de Pico 4 Enterprise-headset. Dit partnerschap heeft niet alleen de trainingservaring voor piloten verbeterd, maar ook het inkoopproces voor Europese klanten van VRpilot gestroomlijnd.

“Ons partnerschap met VR Expert en de implementatie van de Pico 4 Enterprise headsets met onze VRFlow hebben ons in staat gesteld om een grote stap te zetten in het verbeteren van de pilotentraining, waarbij we uitzonderlijk comfort en ongeëvenaarde efficiëntie leveren in onze VR-gebaseerde programma’s.” – Daniel Maass bij VRpilot

VR Expert - Huawei logo
VR Expert - Adidas logo
VR Expert - Rabobank logo
VR Expert - Pearle logo
VR Expert - Landal logo
VR Expert - Tele 2 logo
VR Expert - United nations logo
VR Expert - Premiertech logo
VR Expert - Rijkswaterstaat logo
VR Expert - Rituals logo
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.