ClickCease

Varjo kondigt nieuwe krachtige VR Headset aan: de Varjo Aero

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
VR Expert Aero

Op 21 oktober 2021 kondigt het Finse Varjo™, de leider in krachtige XR / VR hardware en software, tijdens het verwachte lanceringsevenement een nieuwe en meer toegankelijke VR-headset aan onder de naam Varjo Aero. Met de lancering van deze headset maakt Varjo zijn volledige XR-portfolio voor ondernemingen compleet.

Wat we weten over de Varjo Aero

De nieuwe Varjo headset is een headset dat zich richt op een bredere zakelijke adoptie en de prosumenten markt met zijn lichtere gewicht, helderdere resolutie, lagere prijspunt, en laptop compatibiliteit.

De Aero is beschikbaar voor zakelijke aanschaf voor €1990,-. Met de nieuwe prijs van de headset versnelt Varjo de mogelijkheden van organisaties om immersieve technologie naar de werkplek te brengen.

VR Expert Varjo Aero side view

Naar verwachting wordt de headset eind december geleverd. Omdat VR Expert een Varjo partner is, zullen we de Varjo Aero klaar hebben voor aankoop en verzending. Ook hebben we de mogelijkheid om de headset te demonstreren voor de officiële lancering op ons Nederlandse kantoor.

Ondanks de lagere prijs blijft de Aero de headset met de beste resolutie technologie in zijn klasse, waardoor zowel prosumenten als ondernemingen ongelooflijke meeslepende ervaringen kunnen krijgen. Een headset die bedrijven adopteren voor use cases zoals zeer betrouwbare producttesten en marktonderzoek of ongeëvenaarde socialisatie van werknemers. De headset zal uitblinken en naadloze overlap bieden tussen high-performance XR en wijdverbreide VR voor Varjo zakenpartners.

Varjo Aero front view VR Expert

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe Varjo headset

De Aero heeft de volgende belangrijke kenmerken:

  • Dual mini LED LCD display met 2880 x 2720 pixels per oog.
  • Beste in zijn klasse 1-dot calibration in Eye-Tracking.
  • Geschikt voor alle oogafstanden, met een automatische IPD 57-73 mm.
  • Een gezichtsveld van 115° horizontaal 76° verticaal.
  • Een lichtgewicht ontwerp met een gewicht van slechts 727 gram (inclusief hoofdband & contragewicht).

Een overzicht van de specificaties van Varjo’s headsets:

Headset Aero VR-3 XR-3
Display Dual Mini LED LCD Full Frame Bionic Display™  met menselijke ogen resolutie Full Frame Bionic Display™  met menselijke ogen resolutie
Resolutie 2880 x 2720 pixels per oog, 35 PPD Focus gebied (27 ° x 27 °) van 70 PPD uOLED, 1920 x 1920 pixels per oog

Een perifeer gebied op meer dan  30 PPD LCD, 2880 x 2720 px per oog

Focus gebied (27 ° x 27 °) van 70 PPD uOLED, 1920 x 1920 pixels per oog

Een perifeer gebied op meer dan 30 PPD LCD, 2880 x 2720 px per oog

Gezichtsveld Horizontaal 115 graden 115 graden Horizontaal 115 graden Horizontaal
Refresh rate 90Hz 90 Hz 90 Hz
Gewicht 727 g (inclusief hoofdband & contragewicht) 598 g + hoofdband 594 g + hoofdband
Prijs €1.990,- €6.990,- €6.990,-

De nieuwe Aero-headset van Varjo vervolledigt hun bedrijfsportfolio

Deze nieuwe Aero headset maakt de productstrategie van Varjo compleet. Door de combinatie van de high-end mixed reality Varjo XR-3 en de beste in zijn klasse virtual reality headset Varjo VR-3.

VR Expert - Varjo XR-3 VR-3

Aero kan de nieuwe ontwikkelingen en concepten laten zien onder C-suite assessments en reviews, training en socialisatie van werknemers, om maar een paar use-cases te noemen.

Bovendien sluit de lancering van Aero aan bij de grotere visie van Varjo om verder te gaan dan onze 2D-schermen en naar het gebied van geperfectioneerde digitale replica’s van onze wereld te gaan.
Met een dergelijke visie is de eis van massale toepassing van XR van cruciaal belang. De Aero is een betaalbare high-end VR-optie die deze visie tot leven brengt. Organisaties sneller in staat stellen om immersieve technologie naar de werkplek te brengen: uitbreiding van de Varjo Reality Cloud™ die samen met partners is gebouwd. Tot slot vult Varjo’s productlijn de volledige use-cases van bedrijven aan. Het streven is dat partners binnen hun ecosysteem blijven.

De nieuwe Varjo Aero zal binnenkort beschikbaar zijn voor pre-order op www.vr-expert.nl
Verzending wordt eind december 2021 verwacht.

 

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.