Veelbelovende Lynx R-1: de Europese mixed reality kanshebber via crowdfunding

VR Expert Lynx R-1

Stan Larroque en de elf anderen die de Franse start-up Lynx vormen, onthullen de betaalbare Mixed Reality-headset waar ze al sinds 2020 op zinspeelden: de Lynx R-1. Een headset die gepland staat om later in september 2021 live te gaan voor crowdfunding.

Zoals geschreven op hun aankondigingswebsite, willen Stan en het Lynx-team het betaalbaar maken om “de manier waarop we leren, spelen en interacteren in de echte wereld en alle virtuele werelden” te transformeren.

VR Expert Lynx R-1 Mixed Reality Headset

Wat is er aangekondigd?

In de leegte van Europese kanshebbers op het gebied van Virtual en Augmented Reality headsets bevindt zich de Franse start-up Lynx. Dit bedrijf wil een prijsvriendelijke headset op de markt brengen waarbij de nadruk ligt op privacy en veiligheid.

In een livestream werd onthuld dat Stan Larroque en zijn team al sinds 2016 werken aan intrigerende Mixed Reality-hardware. Eerst werd het een enterprise-grade MR-headset rond de prijsklasse van $ 1.500 terug in 2020. Waar nu, het is veranderd in een meer consumentvriendelijke headset met een lager prijspunt. Een nieuwe headset-kandidaat met een prijs van 499 dollar voor Kickstarter-backers. Vervolgens komt er bij de lancering een basisversie voor 699 dollar en een limited-edition versie voor 899 dollar.

De headset huisvest naar verluidt:

  • 90° FOV met 1600 x 1600 resolutie per oog bij 90Hz
  • Ultraleap hand tracking – maar is compatibel met FinchShift controller
  • Qualcomm XR2-platform als verwerkingseenheid
  • 6 GB RAM
  • Ruw geschat om 2-3 uur op batterijvoeding te werken
  • OpenXR en werken aan de integratie van SteamVR om gaming-functionaliteiten mogelijk te maken
  • Momenteel een bedrade USB-C headset, maar deze zal worden ontkoppeld via WiFi 6 en Bluetooth

Een kenmerk om te benadrukken zijn de “4-voudige catadioptrische” lenzen, die een jaar geleden voor het eerst werden onthuld op de SPIE Photonics West-conferentie in San Francisco. Deze lenzen zijn een nieuwe innovatie. Hierdoor kan de vormfactor van de headset kleiner kan zijn en essentiële componenten in het midden verborgen kunnen worden.

VR Expert Lynx R-1 Lenses

Gunstige prijs van de Lynx wordt gesubsidieerd door app-kosten

De lage prijskaartjes van de R-1 zijn mogelijk omdat Lynx van plan is de verliezen van de headsets te subsidieren met kleine marges op alle toepassingen die binnen het R-1 open ecosystem worden verkocht. Lynx wil daarmee een hardwarefabrikant en platformeigenaar worden, zoals veel andere multinationale technologiebedrijven die zich vestigen boven een applicatiewinkel.

Op dit moment is Lynx volledig autonoom en onafhankelijk, buiten de softwarespecifieke partnerschappen.

VR Expert Lynx R-1 Side

Deze softwarespecifieke partners zijn Unity3D, dat de gebruikersinterface aandrijft en gamefunctionaliteit mogelijk maakt, en het koppelt aan andere partners zoals Unreal Engine en NVIDIA CloudXR®.

En dus, met gaming functionaliteit komt gaming operaties, wat controllers betekent. Stan zinspeelde er hier op dat ze, buiten de controllers waarmee ze al een samenwerking hebben, “aan het verkennen zijn met een ander, groter bedrijf dat bekend staat om het maken van accessoires in de PC-wereld.”

Maar waarom de draai van de ondernemingsgerichte headset van 1.500 dollar naar de consumentgerichte die wordt aangedreven door een Kickstarter-campagne?

Lynx richt zich op gegevensbescherming en -beveiliging

Waarschijnlijk omdat Stan zowel de populariteit van de Oculus Quest 1 en 2 merkte in de verkoop als de reactie van de gemeenschap op de vereiste Facebook-accountintegratie. Ook het over het algemeen gesloten ecosysteem speelde een rol. Zoals Stan zegt in zijn eerlijke Franse houding; omdat Facebook een data- en advertentie-eerst bedrijf is: zal ynx een product-first bedrijf zijn.

Als gevolg daarvan zal Lynx een primaire focus hebben op privacy, veiligheid en een open ecosysteem. Zoals Larroque het noemt, “de Europese tegenhanger van andere headsetfabrikanten”.

Dit verklaart ook de lancering van de Kickstarter-campagne. Zodat Lynx onafhankelijk kan blijven van de productie- en voorraadfase die ongelooflijk kapitaalintensief is.

VR Expert Lynx R-1 Exploded

De Lynx R-1 zal andere bedrijven in staat kunnen stellen om van Augmented reality gebruik te maken om prototypes voor Research & Development tot leven te brengen. Dit komt voornamelijk door het lagere prijskaartje en het feit dat de Lynx R-1 op de consumentenmarkt gericht is. Bedrijven kunnen de R-1 zelfs meenemen naar conferenties en nieuwe productinnovaties demonstreren, volledig ondergedompeld in Virtual Reality.

Daarom concurreert de R-1 met meerdere merken.  Voornamelijk met de bestaande AR headsets van Canon, Magic Leap, Microsoft Hololens, en Lenovo ThinkReality A3, om er maar een paar te noemen. Al deze aanbiedingen zullen worden onderboden door het lage prijspunt van Lynx en zouden daardoor prijzenswaardige marktaandelen moeten verwerven.

We hebben in ieder geval onze oren gespitst voor de lancering van de Kickstarter-campagne, en we zullen u op de hoogte houden wanneer deze live gaat.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.