ClickCease

Verhuur van Gear VR

Bij Virtual Reality brillen denken de meeste mensen aan grote VR headsets zoals de HTC Vive of de Oculus Rift. Naast die flinke “duikbril” op je hoofd moet je ook nog trackers door de hele kamer plaatsen, je hebt een PC nodig en flink wat vrije tijd om alles netjes in te richten.

Leuk voor de hobbyist of professional, maar niet echt praktisch voor de thuisgebruiker of voor een evenement. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de Samsung Gear VR na de eenvoudige Google Cardboard de meest verkochte VR bril is. Steek een Samsung Galaxy in de kunststof houder en je hebt een VR headset die niet alleen een behoorlijke goede VR ervaring biedt, je kunt ook kiezen uit honderden titels in de Oculus App winkel.

Maar niet iedereen heeft een geschikt toestel, of soms heb je meerdere VR brillen nodig. Dan is het goed om te weten dat er ook verhuur van Gear VR mogelijk is. Bijvoorbeeld voor een bijzonder evenement of voor een VR bioscoop ervaring. Wat maakt de Gear VR zo uniek in het aanbod van Virtual Reality producten, en kun je beter kopen of kiezen voor verhuur van Gear VR?

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality is zoals de naam al doet vermoeden een “virtuele werkelijkheid” die alleen bestaat door de lenzen van de VR bril. Je draagt een VR headset en kunt vervolgens rondkijken in een omgeving die door de computer gegenereerd wordt.

Met sommige systemen kun je fysiek bewegen en zo in de VR wereld rondlopen, dat is met de Gear VR helaas niet mogelijk. Je kunt wel compleet in 360 graden rondkijken, je kunt navigeren met je hoofd, met een eenvoudige knop of met een speciale controller. De VR ervaring die je met VR headsets zoals de HTC Vive en Oculus Rift kunt beleven noemen we 6DoF, de Gear VR ervaring wordt 3DoF genoemd. Deze term komt voort uit de luchtvaart en staat voor “Three Degrees of Freedom”, de drie bewegingen “pitch”, “roll” en “jaw” om precies te zijn. Dat hoef je niet te onthouden, je hoeft alleen maar te weten dat je met de huur van VR brillen geen grote ruimte nodig hebt, een stoel die kan draaien is wel erg praktisch.

De Gear VR nader bekeken

Waar twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen”, zo luidt het gezegde. Die twee vechtende honden zijn de Rift en de Vive, Gear VR is de slimmerik die met miljoenen verkochte VR brillen de concurrentie ver achter zich heeft gelaten. De kosten spelen zeker mee, evenals de eenvoudige combinatie van Samsung Galaxy smartphone en betaalbare kunststof houder. Met diverse promotionele acties hebben ze de verspreiding van deze houder nog wat kracht bijgezet. De Gear VR op zichzelf is een houder van kunststof waar je een geschikt Galaxy toestel in moet plaatsen, er zit heel weinig bijzondere technologie in de houder. Er wordt tegenwoordig wel een leuke controller meegeleverd voor meer interactiviteit. Als je niet beschikt over een geschikt toestel is de aanschafprijs minder goed te verantwoorden, dan is de verhuur van Gear VR wellicht een betere optie.

Gear VR beter dan Google Cardboard

De Google Cardboard smartphone houder is de meest verkochte VR bril ter wereld, toch is de Gear VR een stukje beter, mits je het juiste toestel bezit. De bouwkwaliteit is beter, er is een directe koppeling met het toestel voor een iets scherpere weergave, en de controller maakt de ervaring ook meer compleet. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van accessoires zoals de Gear 360, een 360 graden camera. De Google Daydream komt dichter in de buurt van de Gear VR, maar er zijn relatief weinig toestellen die geschikt zijn voor dit systeem. De verhuur van Gear VR is dan ook veel populairder dan de Daydream, en Cardboard VR houders kun je weer beter kopen.

Samsung en Facebook werken samen

Samsung wilde het wiel niet opnieuw uitvinden en koos voor software op basis van Oculus, hetzelfde systeem als Facebook gebruikt voor de Oculus Rift. De mogelijkheden zijn meer beperkt, maar het aanbod aan titels is enorm. De Gear VR in combinatie met Oculus Home is momenteel het meest uitgebreide systeem voor VR gaming en andere Virtual Reality applicaties.

Gear VR huren: waarom & waar?

Waar kun je een Gear VR huren? Voor ruim honderd euro koop je een Gear VR bril met controller, dat is nog te doen. Maar de iPhone, of elk ander toestel anders dan een snelle Samsung Galaxy past niet in de Gear VR.

Daarmee wordt de totaalprijs dus een stuk hoger. Voor beurzen, evenementen en andere situaties kan de verhuur van Gear VR uitkomst bieden. Je hoeft zelf geen apps te installeren, je kunt zelfs tientallen systemen tegelijkertijd aansturen vanaf een centrale app.

Mogelijkheden met Gear VR

Wat maakt de verhuur van Gear VR zo populair? Bijvoorbeeld deze vijf mogelijkheden:

  1. Compleet mobiele ervaring zonder kabels.
  2. Interactiviteit op verschillende manieren inclusief controller.
  3. Virtuele cinema op tientallen toestellen simultaan.
  4. Ruime selectie titels in de Oculus App winkel.
  5. Weinig ruimte nodig, een draaiende stoel is al voldoende.

Toekomst van Samsung Gear VR

De Facebook Oculus Go is een soortgelijk systeem met de nodige hardware al ingebouwd, en er komen nog meer draagbare VR brillen de komende tijd. Dit maakt de verhuur van Gear VR extra interessant, je hoeft niet te investeren in technologie die wellicht snel verouderd raakt, tegelijkertijd kun je gebruik maken van een bewezen platform.

Update: met de komst van Oculus Go lijkt Gear VR van de troon te zijn verstoten. Tijd voor verandering? Wij raden aan om de HTC Vive te huren. 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.