VR Bril huren?

Wij verhuren alle mogelijke VR brillen tegen gunstige tarieven.

Wij helpen u bij het selecteren van geschikte content en kunnen u – indien nodig- begeleiden met de VR brillen tijdens uw evenement.

Tarieven zijn afhankelijk van het materiaal, de huurperiode en de mate van ondersteuning die u wenst.

Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is zeer geschikt voor 360º video en eenvoudige applicaties. De Gear VR wordt geleverd met telefoon, VR headset en hoofdtelefoon.

Voordelen

 • Mobiel, eenvoudig in gebruik
 • Zeer geschikt  voor 360º video
 • Lage kosten
 • VR voor grote groepen

Nadelen

 • Minder geschikt voor zware applicaties
 • Beperkte batterijduur

Oculus Go

De Oculus Go is een high-end bril tegen een lagere prijs, en goed inzetbaar op middelgrote publieken. Het is een echte all in one VR headset, wat betekent dat er geen krachtige computer nodig is, geen telefoon in zit en geen externe sensoren nodig zijn. Plug & Play.

Zelfs de koptelefoon is ingebouwd. De controller maakt het mogelijk om te interacteren met de virtuele wereld. Deze kan ook worden weggelaten voor besturing van bijvoorbeeld 360 video of een presentatie op afstand, met software als VR Sync.

Voordelen

 • All in one, geen extra hardware nodig
 • Lange batterijduur, prachtig scherm en lichtgewicht

Nadelen

 • Geen zware, grafische applicaties
 • Niet rondlopen maar enkel rondkijken

Heeft u ook een uitdaging voor ons event team?

Oculus Rift & HTC Vive

De Oculus Rift is vooral geschikt voor zware grafische applicaties waarbij de gebruiker blijft zitten. De Rift wordt compleet geleverd met computer, monitor en content naar wens.

Voordelen

 • Complexe en spectaculaire ervaringen
 • Interactie met controles

Nadelen

 • Enkel een zittende ervaring mogelijk
 • Niet mobiel en veel randapparatuur noodzakelijk

 Virtual Reality bril huren

VR bril huren

Uw wilt graag een vr bril huren voor een event, presentatie of langere periode? Dan zijn wij u graag van dienst. Wij kunnen de beste vr brillen aanbieden die momenteel op de markt zijn.

Dit zijn momenteel de Oculus Rift, HTC Vive en de Samsung Gear VR. Wilt u vr als marketingtool inzetten of uw klanten benaderen dan raden wij bedrukte Google Cardboards aan.

Samsung Gear VR

De vr bril van Samsung is geschikt voor eenvoudige applicaties en optimaal voor 360 graden video. Uitstekende kwaliteit, eenvoudige bediening en geschikt voor grote groepen of events. De batterijduur maakt deze minder geschikt voor langdurig gebruik.

Oculus Rift

De bekendste virtual reality bril van het moment. Wij raden deze aan voor een zogenaamde seated experience. Hierbij blijft de gebruiker zitten op een stoel. De set-up neemt minder ruimte in dan de HTC Vive maar vraag wel om een krachtige PC.

HTC Vive Pro

De HTC Vive is ideaal voor een interactieve installatie waarbij de gebruiker rond kan lopen. Het zogenaamd ‘room scale’ is een geweldige belevenis.  De set-up neemt redelijke wat ruimte in beslag en vraagt om een krachtige computer.

De meeste mensen weten dat er zoiets bestaat als “Virtual Reality”, toch hebben deze mensen er zelf vaak nog geen ervaring mee. Dat is heel bijzonder, want dit fenomeen biedt mogelijkheden en toepassingen voor iedereen. Naast computerspellen worden Virtual Reality headsets ook gebruikt voor therapie zoals bij demente senioren. Ook in het klaslokaal zien we steeds vaker VR brillen terug. Als de kosten voor een compleet Virtual Reality systeem nog te hoog zijn, of wanneer er niet dagelijks gebruik van wordt gemaakt is een VR bril huren een betere oplossing. Omdat er meerdere systemen zijn is het verstandig eerst de mogelijkheden naast elkaar te leggen. Op deze pagina geven we alvast wat basisinformatie over de virtuele wereld.

Wat is Virtual Reality?

Hoewel niet iedereen het helemaal eens is over de definitie van Virtual Reality zullen we de meest gangbare definitie noemen: VR is een virtuele wereld waarbij je volledig wordt afgesloten van de echte wereld. Je ziet om je heen computerbeelden, je kunt rondlopen en objecten manipuleren. Volgens deze nauwe definitie zou 360 video geen echte VR zijn, maar voor het gemak tellen we deze wel mee. VR Video biedt weliswaar niet de volledige VR ervaring, het is wel een laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met Virtual Reality. Zeker bij een VR bril huren wordt 360 graden video en fotografie vaak gebruikt om presentaties te vertonen.

Een VR bril huren; wat kun je ermee?

Omdat er zoveel mogelijk is met VR headsets is het verstandig om eerst naar de toepassing of doelgroep te kijken alvorens een VR bril te huren. Wanneer je bijvoorbeeld een 360 video wil laten zien aan honderd gasten tegelijkertijd, zul je voor een ander VR systeem kiezen dan wanneer je mensen wilt laten tekenen in een 3D omgeving. Hier zijn een aantal praktijk scenario’s waarvoor een VR bril huren van toepassing kan zijn.

Virtual Reality in het klaslokaal: Beelden worden beter onthouden dan woorden, zowel gesproken als in geschrift. Daarom worden er veel lessen gegeven in, of aangevuld met Virtual Reality. Dit kan klassikaal plaatsvinden met een applicatie als Google Expeditions en smartphones met Cardboard houders, of in kleine groepjes met een HTC Vive headset. Dat hangt af van het curriculum en de wensen van de onderwijsinstelling.

Virtual Reality op de beursvloer: Je kunt ook een VR bril huren voor commerciële doelstellingen zoals beurzen en evenementen. Mensen zijn van nature nieuwsgierig, wanneer je ze een presentatie laat zien op een VR headset zul je snel de aandacht trekken. Uiteraard is de boodschap ook van belang, je kunt VR apps laten maken die gericht zijn op het merk, de dienst of het product.

Virtual Reality op het kantoor: De mogelijkheden op kantoor zijn talrijker dan je wellicht zult denken. Zo kun je bijvoorbeeld een VR bril huren om stakeholders te informeren over de voortgang van projecten, of je kunt personeel op de werkvloer trainen met VR simulaties. Wanneer je nog niet dagelijks gebruik zult maken van Virtual Reality apparatuur is een VR bril huren kosteneffectief, en je zit niet met afschrijfkosten op apparatuur die snel veroudert.

Waarom Virtual Reality zo duur is

Nieuwe technologie is nooit goedkoop, en VR apparatuur zit nog in de startfase. Hoewel de prijzen de laatste jaren iets gedaald zijn zal Virtual Reality niet snel spotgoedkoop worden. In een VR headset zit innovatieve technologie, en de software is ook uiterst complex. Bedrijven investeren veel in de ontwikkeling van VR hardware en software, maar zullen er de eerste jaren geen winst op maken. Dat maakt een VR bril huren interessant, je kunt gebruik maken van de nieuwste producten zonder zelf een collectie apparatuur aan te leggen die volgend jaar alweer verouderd is.

Populaire VR systemen

Bij een VR bril huren kijken we eerst naar de toepassing, dan naar het budget en daarna kan er een keuze gemaakt worden voor de hardware en software. Hier zijn enkele populaire oplossingen:

Samsung Gear VR

Dit systeem van Samsung biedt net iets meer dan de Google Cardboard, maar is wel mobiel zonder kabels. Een Galaxy toestel wordt in een speciale houder geplaatst, vooraf kan de vereiste content worden geladen. Een groot voordeel van de Samsung Gear VR is de mogelijkheid om meerdere toestellen op afstand te bedienen om een groepservaring mogelijk te maken.

Oculus Rift S

Dit was de eerste “echte” VR headset. Hoewel de eerste versie nog beperkt was, is dat met de introductie van de Touch controllers en tracker kastjes helemaal opgelost. Deze headset is vooral geschikt voor Virtual Reality applicaties die veel processorkracht vergen met de mogelijkheid om vrij te bewegen.

HTC Vive Pro

Op veel gebieden is de HTC Vive vergelijkbaar met de Oculus Rift, al zijn er voor elk platform wel enkele exclusieve titels beschikbaar. Dit is een VR headset die aangesloten wordt op een snelle PC of gaming laptop. Het is daarmee geen draadloze ervaring, al is er wel een draadloze module als optie verkrijgbaar. Het VR gevoel is bij deze headset dik in orde.

Een VR bril huren is een uitstekende oplossing voor organisaties die de mogelijkheden van Virtual Reality willen onderzoeken zonder de hoge investeringskosten en research tijd te investeren. Daarnaast is VR ook het ultieme marketing instrument.

Waarom huren bij de Expert? 

Advies op maat

Weet u niet precies wat voor een virtual reality bril u moet huren? Neem dan contact op met één van onze experts voor een vrijblijvend advies. Wij hebben voor elke gelegenheid een geschikte VR bril te huur.

Ervaren Experts

Onze getrainde experts hebben ruime ervaring met virtual reality en weten precies waaraan u moet denken. Naast advies voor de huur van VR brillen denken zij graag mee over het gebruik, de installatie en support.

Event oplossing

Jaarlijks verzorgen wij honderden events in binnen- en buitenland. Hiervoor hebben wij speciale event oplossingen ontwikkeld voor een soepel verloop. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een oneindig aantal mensen gelijktijdig VR content te kunnen bekijken.

FAQ

Verhuur VR brillen

VR Brillen kopen of huren?
Een Google Cardboard bril voor de smartphone zou iedereen in huis moeten hebben, dit is de ultieme “gateway drug” voor Virtual Reality. Bij de Rift en Vive lijkt huren voor de massa en ook voor bedrijfspresentaties vooralsnog de beste optie, een VR bril kopen wordt interessant naarmate de technologie verder ontwikkeld wordt.
Zijn er nog andere VR brillen?
Samsung Gear VR en Google Cardboard zijn veel goedkoper, maar je kunt er alleen mee rondkijken. Bewegen in de ruimte is niet mogelijk. Het zijn wel draagbare systemen zonder kabels waarmee deze VR brillen een compleet eigen segment vertegenwoordigen. De grenzen tussen eenvoudige mobiele VR en luxe Virtual Reality toepassingen zal steeds vager worden.
Is er een overzicht van VR brillen?
Er lijkt dagelijks een nieuwe VR bril bij te komen, het is haast niet bij te benen. Er zijn enkele toonaangevende producten waar de rest van de VR headsets op gebaseerd zijn. Die zullen we hieronder opsommen:
 • Oculus Rift: Palmer Luckey had een flinke collectie geflopte VR brillen uit de vorige eeuw in zijn kast staan, en besloot dat het tijd was voor een “revival”. Hij begon met een Kickstarter campagne die zijn stoutste dromen wist te overtreffen. Enkele jaren later kocht Facebook de startup Oculus VR op, en bracht de VR bril naar de markt. Het resultaat was de eerste VR headset met complete bewegingsvrijheid voor de eindconsument. Hoewel compleet, de eerste versie stelde wat teleur. Het was de bedoeling dat je bleef zitten, en de controller kwam gewoon van de Xbox. Later werd dit ruimschoots gecorrigeerd, en nu kun je de Oculus Rift kopen met alles erop en eraan. Hoewel, met de prijzen van een totaalpakket is een Oculus Rift huren wellicht een betere keuze.
 • HTC Vive: Zowel Valve, de oprichters van het wereldwijde Steam platform voor online gaming, en HTC, fabrikant van smartphones, bleken ambities te koesteren voor VR brillen. Samen kwamen ze tot de HTC Vive, een VR headset die bij lancering bijna alle beperkingen van de Oculus Rift wist weg te nemen. De HTC Vive was direct een succes bij de pers, toch bleven de verkoopcijfers achter. Uiteindelijk heb je een vette PC nodig en een kast vol accessoires om echt te profiteren van deze technologie. De HTC Vive kopen is niet weggelegd voor de meeste gebruikers, een HTC Vive huren is vaak al voldoende. Na de verkoop van de smartphone divisie aan Google richt HTC zich nu op draadloze Virtual Reality, toch blijft de HTC Vive voorlopig het vlaggenschip van dit bedrijf.
 • Microsoft Mixed Reality: In 2017 verlegde Microsoft de focus van Mixed Reality naar Virtual Reality, met een serie VR brillen die werken in Windows maar worden gemaakt door fabrikanten als Asus, Lenovo en HP. Deze VR brillen werken draadloos op basis van “inside out” tracking en vergen niet zoveel processorkracht van de PC. De Windows MR omgeving is nog niet op het niveau van de Rift en de Vive, maar dat zal vast nog groeien. Microsoft probeert deze VR brillen vooral in de markt te zetten als desktop vervanger, niet zozeer als gaming headset.
 • Sony Playstation VR: De PSVR is een accessoire voor de Playstation 4 spelcomputer. Naast de VR headset heb je er ook de wand controllers bij nodig en een tracking camera. Met ruim één miljoen verkochte exemplaren binnen een jaar tijd bleek de PSVR populairder dan de Rift en Vive samen. Dit komt vooral omdat PS4 bezitters de VR bril direct kunnen inpluggen en gaan spelen. De keuze aan software is hiermee echter wel meer beperkt.
Wat kun je met VR Brillen?
Zodra je een VR bril op je hoofd zet wordt je getransporteerd naar een andere wereld waarin je vrij kunt rondkijken. Fysiek ben je nog steeds in dezelfde ruimte, maar het lijkt alsof je naar een andere plek geteleporteerd bent. Je kunt videogames spelen, je kunt films bekijken, je kunt studeren of onderzoeken, de mogelijkheden zijn slechts beperkt tot de creativiteit van de mensen die VR apps maken. En dat zijn er steeds meer, hoewel enkele jaren geleden de ontwikkelaars nog vooral bezig waren met de mogelijkheden testen, wordt er nu veel interessante Virtual Reality software ontwikkeld.
VR Brillen?
De Virtuele Werkelijkheid, ofwel Virtual Reality, is een aanlokkelijke omgeving waar alles mogelijk is. Om toegang te krijgen tot deze wondere wereld heb je wel een speciale Virtual Reality headset nodig. VR Brillen laten je gebruik maken van alle mogelijkheden die Virtual Reality biedt. Hoewel, niet elke VR headset is gelijkwaardig, en niet elke VR bril biedt je dezelfde mogelijkheden. Het kan ingewikkeld zijn te doorgronden wat de overeenkomsten en verschillen zijn. Moet je nu al een VR bril kopen, of is een VR bril huren momenteel een betere optie?
Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.