ClickCease

Verschillen tussen de Pico Neo 3 Pro vs Neo 3 Link

VR Expert - Pico Neo 3 Link vs Pro

Nu de Pico Neo 3 Link op de Europese markt verkrijgbaar is, dachten wij dat een vergelijking tussen de Pico Neo 3 Link en de Pico Neo 3 Pro wel op zijn plaats was, om de belangrijkste verschillen tussen de twee headsets te bekijken.

In deze vergelijking zullen wij doornemen:

  • Aanpasbaarheid voor ondernemingen
  • Spelinhoud
  • Streaming & connectiviteit
  • Tracking
  • Prijs

Aanpasbaarheid voor ondernemingen voor Pico Neo 3 Pro

Een van de verschillen tussen de Pro en de Link is dat de Pico Neo 3 Pro het sideloaden van APK-bestanden mogelijk maakt. Dit zijn Android Package Kit (of Android Application Package) bestanden waarin ondernemingen originele bestanden kunnen programmeren en installeren op de Neo 3 Pro. Praktisch gezien kunnen dat toegevoegde beveiligings- en privacysystemen zijn, of compatibiliteit met de bestaande IT-systemen van een bedrijf.

Spelinhoud voor consumenten op de Pico Neo 3 Link

Waar de Pico Neo 3 Pro sideloading APK bestanden heeft, biedt de Link een App Store met virtual reality games. Een verschil dat illustreert dat de Link voor consumenten is en de Neo 3 Pro voor ondernemingen. Dezelfde app store is niet beschikbaar op de Neo 3 Pro.

VR Expert - Neo 3 Link DP cable

Streaming & Connectiviteit

De Neo 3 Link is voorzien van een DisplayPort via USB-C, en doet daarmee zijn naam “Link” eer aan. De Link kabel geeft gebruikers toegang tot SteamVR, waardoor de Pico headset gebruikt kan worden als een PC-VR headset met meer dan 4000 spellen. De Neo 3 Pro kan ook gekocht worden met een DP-kabel, maar die heeft als doel om inhoud gemakkelijk te kunnen delen op een externe monitor, zodat anderen die kunnen zien. Zo kunt u conferentiebezoekers naar uw stand lokken, en zo als publieksmagneet fungeren. Of om VR te presenteren en samen te werken in R&D-doeleinden. 

Tracking

Beide headsets zijn voorzien van inside-out tracking van beide controllers en hand-tracking. Hoewel, de video passthrough van de Link via zijn volgcamera’s maakt een gemakkelijke verbinding met de buitenwereld mogelijk. Effectief vertaalt zich dat in gemak van communicatie en samenwerking tussen de VR drager en collega’s.

Prijsvergelijking

De Neo 3 Link heeft een lagere instapprijs, met € 449,00 incl. 21% BTW, waar de Pico Neo 3 Pro € 599,- excl. BTW kost.

Conclusie

Over het geheel genomen hebben de Pico Neo 3 Pro en Neo 3 link slechts 1 belangrijk verschil. De Neo 3 Pro is gemaakt voor het bedrijfsleven en maakt het mogelijk om meer aangepaste toepassingen op het toestel te gebruiken, terwijl de Pico Neo 3 Link gemaakt is voor consumenten en geleverd wordt met een groot aanbod van inhoud en gemakkelijke toegang tot de SteamVR winkel.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.