ClickCease

Verschillen tussen de Vuzix M400 en de RealWear HMT-1

Dit artikel belicht de belangrijkste verschillen tussen de Vuzix M400 en de RealWear HMT-1.

In dit artikel zullen we dieper in te gaan op de volgende:

  • Display
  • Batterij
  • Gewicht
  • Robuustheid
  • Prijs
  • Bediening
  • Camera en video
  • vergelijking

 

Display

Het scherm van de M400 zit voor één van de twee ogen en de hoek kan worden ingesteld op hetzelfde moment als de camera, omdat de camera vast zit aan het scherm. Het display is een klein maar hoogwaardig OLED-scherm.

Het micro display met hoge resolutie van de RealWear HMT-1 bevindt zich onderin het kijkveld van één oog. De kijkhoek is eenvoudig aan te passen. Het scherm is klein en gedetailleerde informatie kan moeilijk te zien zijn. Wanneer u de RealWear HTM-1 gebruikt, is het belangrijk om het scherm in een geschikte hoek en afstand voor uw dominante oog te plaatsen.

Batterij

De M400 heeft een 1000mAh hot-swappable batterij. Dit komt overeen met een batterijduur van 2,5 tot 3 uur. De korte batterijduur is een van de grootste nadelen van de M400. Tot de accessoires van de M400 behoort echter ook een powerbank met een 750 mAh-batterij, die een extra batterijduur van 2 tot 5 uur biedt.

De RealWear HMT-1 daarentegen heeft een batterijduur van 6 uur. Deze wordt geleverd met 3250 mAh Li-Ion, oplaadbaar en is ook hot-swappable.

Gewicht

Met een gewicht van slechts 190 gram, inclusief batterij, lens frame en USB-kabel, is de M400 een van de lichtste smartglasses op de huidige markt.

De RealWear HTM-1 weegt daarentegen 380 gram en is aanzienlijk zwaarder.

Robuustheid

De batterij en de camera van de Vuzix M400 voelen robuust aan. Het frame is echter veel kwetsbaarder. Desalniettemin heeft de M400 een IP67 certificering en is daardoor beschermd tegen water en stof.

De RealWear HMT-1 is daarentegen zeer robuust. Het is volledig functioneel bij elke temperatuur tussen -20 °C en 50 °C. Ook is de HMT-1 bestand tegen vallen op een harde ondergrond tot een hoogte van 2 meter. Bovendien is hij met een IP66 certificering volledig water- en stofdicht.

Samengevat heeft de Vuzix hier een hogere IP-certificering, wat betekent dat de M400 ook onder water beschermd is. De RealWear HTM-1 is daarentegen alleen beschermd tegen sterke waterstralen.

Prijs

De Vuzix M400 wordt standaard geleverd met een powerbank, kabel en frame. De bril is meer zakelijk georiënteerd, met een prijs van €1.705 exclusief BTW. De prijs kan variëren afhankelijk van de accessoires.

De prijs van een RealWear HTM-1-bril kan ook variëren, afhankelijk van de accessoires en services die u aangeschaft. De HMT-1 kost ongeveer €1.877 zonder accessoires en is daarom iets duurder dan de Vuzix M400.

Bediening

De Vuzix M400 is te bedienen met de touchpad, hoofdbewegingen en stem. Het laatste is mogelijk in 6 verschillende talen (Engels, Spaans, Duits, Frans, Japans, Chinees), met een ruisonderdrukking functie. De Vuzix heeft meer bedieningsmethoden die hem veelzijdiger maken, afhankelijk van de taak die voorhanden ligt.

Het grootste voordeel van de RealWear HTM-1 is de uitstekende spraakbediening, waardoor hij 100 procent handsfree is. Dat betekent dat u niet hoeft te scrollen, vegen of typen – alleen eenvoudige spraakopdrachten. De RealWear HTM-1 ondersteunt 14 verschillende talen, wat een groot verschil is met de Vuzix. Dankzij 4 digitale microfoons en algoritmen heeft deze een onovertroffen ruisonderdrukking.

Camera & Video

De Vuzix M400 neemt 4K-video’s op. Ook kun je met de ingebouwde camera 12,8 megapixel foto’s maken, maar een nadeel is dat de Vuzix M400 camera niet los van het beeldscherm in te stellen is. Bij het aanpassen van de hoek van het display (bijvoorbeeld voor een beter zicht) wordt ook de hoek van de camera aangepast, wat kan leiden tot niet optimale camerahoeken.

De RealWear HMT-1 is uitgerust met een full HD camera die kan filmen met een stabiele 30 beelden per seconde. Daarnaast kun je met de 16 megapixel camera hoge resolutie foto’s maken.

Terwijl de Vuzix het voordeel heeft van 4K-video’s, is de resolutie van de foto’s van de RealWear HTM-1 beduidend beter.

Vergelijking

Beide brillen lijken erg geschikt voor zakelijk gebruik. De RealWear HTM-1 heeft echter een duidelijk voordeel door de handsfree bediening in 12 verschillende talen.

Het is ook de enige AR-set op de markt die is gecertificeerd voor Atex Zone 1. Met de RealWear HMT-1z1 (Atex-versie) kun je een AR-set meenemen in zeer gevaarlijke brandbare omgevingen. De bril kan zowel in natte, stoffige als gevaarlijke industriële omgevingen worden gebruikt. De RealWear HTM-1 is ook bestand tegen zeer lage en hoge temperaturen.

De HMT-1 is robuuster dan de Vuzix M400 en kan dankzij de ruisonderdrukking vooral in lawaaierige omgevingen worden gebruikt. Kort samengevat heeft de RealWear HMT-1 meer voordelen voor gebruik in industriële omgevingen.

Hieronder vindt u een duidelijk overzicht van de verschillen tussen de Vuzix M400 en de Real Wear HMT-1.

 

Vuzix M400 RealWear HMT-1
gezichtsveld 16,8 graden 20 graden
camera  

12MP en 4K 30FPS-video

                                          16MP met 1080p, 30fps
Audio Ja Ja
Gewicht 180 gram 380 gram
Prijs € 1.705,- excl. BTW € 1.877,- excl. BTW
Microfoon Ja Ja (ruisonderdrukking tot 95Db)
Geheugen 6GB RAM 2GB RAM / 16GB INTERNE OPSLAG
Connectiviteit WiFi, bluetooth, USB, GPS WiFi, bluetooth
bediening touchpad, hoofdbeweging, stem stem
Batterij 1000mAh interne batterij 3250mAh Li-Ion, oplaadbaar en afneembare batterij
      Levensduur 2-3 uur 5-6 uur

 

                    besturingssysteem Android 8.1-                                     Android 8.1.0 + WearHF-
processor  

8 core 2.52Ghz Qualcomm XR1

                                        2,0GHz 8-core Qualcomm Snapdragon 625, 16GB Flash, 2GB RAM
                  Certificering IP67, water-, stof- en, PPE valbestendig CSA C1-D1, ATEX & IECEx Zone 1 (optie), PSA-ondersteuning, IP66 (water- en stofdicht)
Garantie 1 jaar 2 jaar

 

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.