ClickCease

VicoVR: draadloze tracking voor mobile vr

Het grootste obstakel voor werkelijke onderdompeling in virtual reality is beweging. Het tracken van je hoofd is stap 1 maar realistisch wordt het pas echt wanneer je het hele lichaam verplaats naar vr. Diverse oplossingen zoals Virtuix zijn in ontwikkeling maar enkel geschikt voor desktop VR. VicoVR wil daarin verandering breng met draadloze tracking voor mobile devices. Is de oplossing van VicoVR vergelijkbaar met de vette gameplay mogelijkheden die Manus VR & Xsense bieden?

Draadloze tracking voor iOS & Android

VicorVR heeft een sensor ontwikkeld die nog het meest doet denken aan de Kinect sensor. Deze staat via Bluetooth in verbinding met je smartphone die in een HMD wordt geplaatst. De sensor tracked 19 lichaamspunten binnen het field of fiew (FOV) van de camera.  VicoVR is in staat twee personen tegelijk te tracken waardoor multiplayer mogelijk is.   De data wordt realtime naar de smartphone gecommuniceerd. Je telefoon hoeft zelf beperkt data te verwerken wat de batterijduur ten goede komt.

Latency & generic HMD

Groot issue bij elke vorm van mobile vr is latency; de vertraging tussen actie en reactie. Zodra het resultaat van je beweging met vertraging wordt vertaald naar vr doet dit afbreuk aan de ervaring. De immersie verdwijnt als sneeuw voor de zon.  Op welke wijze de fabrikant dit issue gaat tackelen wordt  helaas niet duidelijk.  Update: Navraag wijst uit dat de latency van de tracking 15ms en de transfer 6.5 ms. Net boven de 20ms dus, aanwezig maar beperkt merkbaar.   De  vr bril lijkt een generiek Chinese headset waar er tientallen van op de markt zijn. Hoewel deze beschikt over diverse instellingsmogelijheden is de ervaring vaak niet optimaal. Dit heeft vooral te maken met het beperkte FOV van de brillen.

Games & SDK

VicoVR verwacht ten tijde van levering circa 10 games tot beschikking te hebben. Deze variëren van tafeltennis en boogschieten tot zombiegames en vechten met robots. Voor ieder wat wils dus. Bovendien stelt de fabrikant een software development kit (SDK) beschikbaar. Deze plug-in is geschikt voor onder andere Unity en Unreal.  In de toekomst willen de makers ook ondersteuning gaan bieden voor desktop HMD’s zoals de Oculus Rift. Ondersteuning voor de Samsung Gear VR is reeds aanwezig maar niet voor de native content.

Release en prijs

VicoVR is nu te backen op Indiegogo met diverse perks. Zo kun je kiezen voor een complete gameset waarbij 2 headsets en controllers worden meegeleverd. Wij hebben natuurlijk al een hele ritsmobiele headsets liggen en hebben enkel de Sensor gebacked. Deze kost 175 dollar, exclusief verzending. Reken zo’n 200 euro voor het mobile tracking device. Binnen een dag is er al 15% van het doel bereikt. De kans is dus zeer groot dat het project doorgang vindt.

De fabrikant verwacht in november te kunnen leveren. Wij zijn erg benieuwd of VicoVR de broodnodige mobiliteit naar mobile vr weet te brengen!

Wil je meer weten lees dan de hands-on van onze internationale collega’s VRFocus.

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.