ClickCease

Virtual Business: Fashion

Bij Virtual Reality is mode niet het eerste waar je aan zult denken. Maar het visuele aspect van VR leent zich wel degelijk voor de modewereld. Toongevend modemagazine Elle zet de eerste stapjes in de wereld van Virtual Reality, samen met zangeres Jacquie Lee en Jaunt.

Samen sterk

Jaunt is geen onbekende in de VR wereld. Ze hebben een camerasysteem ontwikkeld waarmee ze 360 video kunnen opnemen. Daarnaast hebben ze een eigen player die op meerdere systemen verkrijgbaar is. Met Atmos brachten ze ook een nieuwe standaard voor VR audio. De samenwerking met Elle is interessant omdat ze daarmee de VR ervaring combineren met de wereld van mode.

Het oog wil ook wat

Jacquie Lee is een zangeres die bekendheid verwierf met de Amerikaanse versie van “The Voice”. Omdat ze naast een mooie stem ook geen onaangename verschijning is wilde Elle haar photo shoot een extra dimensie geven. In het magazine in een meer traditionele photo shoot te zien. De camera’s van Jaunt maakten opnames achter de schermen. Zo lijkt het alsof je er zelf bij bent in de fotostudio.

Toekomstmuziek

Hoewel het een leuke demonstratie is van 360 graden video en VR is het nog niet zo bijzonder. Een verslag in een fotostudio is uiteindelijk toch een beetje statisch, met mode is natuurlijk nog veel meer te doen.

Topshop op de Catwalk

Topshop geeft indrukwekkende modeshows, en het leek ze interessant om deze ervaring te delen met mensen in hun winkel. Het VR bedrijf Inition bood de mogelijkheden om van een modeshow een complete Virtual Reality ervaring te maken. Daar kon het winkelpubliek een Oculus Rift opzetten waarmee ze op de eerste rij leken te zitten. In de winkel was het eerst live te zien, later werden de opnames on-demand beschikbaar gesteld. Deze opnames zijn in de toekomst wellicht voor iedereen beschikbaar met goedkope vr brillen zoals de ColorCross & Google Cardboard.

Navigeren in de ruimte

Bij de modeshow was je niet beperkt tot een virtuele blik op de catwalk. Als je naar boven kijkt ga je naar de tweede verdieping waar je naar 360 graden foto’s kunt kijken. Je kunt ook een bezoekje brengen achter de schermen en zelfs de opbouw bekijken in time-lapse. Daarmee wordt een VR ervaring ook een interactieve ervaring. Met Augmented graphics werden ook beelden toegevoegd aan de video feed waardoor het leek alsof er kraaien door de ruimte vlogen.

Op de rode loper

Het laatste voorbeeld is niet direct een VR implementatie maar het is een mooi voorbeeld van wat mogelijk is. Tijdens de Golden Globe awards was er een speciale Vine opstelling, een klein podium waar een bekende ster kon gaan staan. Een camera draaide in zes seconden om die persoon heen zodat je ze van alle kanten goed kon bekijken. Mannen en vrouwen op hun best gekleed en uiteraard de meest fotogenieke personen op aarde.

Bijna VR

Die Vines zijn niet met een VR bril te bekijken maar je zou een licht aangepaste opstelling kunnen gebruiken om mode in beeld te brengen. Je zou met een VR bril om een model heen kunnen lopen. Vaak ben je zelf het middelpunt in een VR omgeving, je ziet nog niet zo vaak VR presentaties waar je als kijker om een virtueel voorwerp kunt lopen. Of je kunt een 360 graden video laten maken. Maar uiteindelijk laten al deze projecten zien dat Virtual Reality helemaal de mode is!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.