ClickCease

Virtual reality huren

In de film Ready Player One liet Steven Spielberg een toekomst zien waarin iedereen met VR brillen rondloopt. Zelfs een jongen met een laagbetaalde baan kan in deze film een VR bril kopen die een compleet overtuigende virtuele ervaring biedt. Zover zijn we nog lang niet, op dit moment is virtual reality huren de meest voor de hand liggende optie om die eerste stappen in de virtuele werkelijkheid te maken. Wat kun je met VR en hoe werkt virtual reality huren? Dat leggen we uit op deze pagina waar we de grenzen van virtual reality opzoeken.

Wat kun je met VR?

Met VR kun je een wereld creëren die de realiteit om je heen geheel vervangt. Door een VR bril te dragen kun je rondkijken, soms ook rondlopen en zelfs virtuele objecten manipuleren. Niet alle VR ervaringen zijn interactief, en niet alle beelden worden door de computer berekend. Zo wordt de meeste tijd besteed aan het bekijken van 360 graden video. Je kunt dit soort content bekijken op een smartphone met een speciale houder, je kunt ook apparatuur voor virtual reality huren wat je meer mogelijkheden geeft.

Lees meer over wat je met een VR bril kan.

Waarom niet VR hardware kopen?

Voordat we de werkwijze voor virtual reality huren uitleggen, zullen we eerst even toelichten waarom we in de meeste gevallen afraden om VR hardware te kopen. Wanneer je een evenement organiseert moet alles in één keer goed gaan, door met eigen apparatuur te werken, of snel even een Gear VR te kopen voor je Galaxy toestel kun je geheid problemen verwachten. Deze technologie staat nog in de kinderschoenen, en echt stabiel is het nog lang niet altijd. Bij virtual reality huren kun je ook rekenen op service en ondersteuning. Tijdens het oriëntatieproces maar ook tijdens de presentatie waar je getrainde medewerkers kunt inzetten voor een vlekkeloze presentatie.

Lees meer over VR brillen huren of kopen.

Hoe werkt virtual reality huren?

Bij virtual reality huren moet de hardware en software op elkaar afgestemd zijn. Er zijn diverse VR brillen te huur met afwijkende mogelijkheden, voor ieder evenement moeten de juiste afwegingen worden gemaakt. Om dit proces in goede banen te leiden, en de event organisatie te ontlasten, is een goede communicatie met de leverancier van belang. Hier zijn drie belangrijke stappen die je zult doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen:

Stap 1: Bepaal de doelstelling en de doelgroep

Ga altijd uit van de boodschap en baseer daar de keuze voor hardware en software op. Je wilt virtual reality huren om een doel te bereiken, vaak is dit het overdragen van informatie. Dit kan een commerciële boodschap zijn, maar ook het overdragen van informatie, meer inzicht geven in een complex onderwerp of gewoon als amusement.

Bij deze stap hoort ook dat je de doelgroep gaat bepalen, bij personeelstraining kan je de doelgroep nauwkeurig bepalen, tijdens een consumentenbeurs is er een heel divers publiek waar je niet van weet hoeveel kennis ze hebben van VR technologie. Door de doelstelling helder te krijgen en de doelgroep zo nauwkeurig mogelijk te bepalen kun je verder naar stap 2.

Stap 2: Bespreek de mogelijkheden voor VR applicaties

Bij het bepalen van de presentatie zal je een rijtje aan opties aftikken waarbij je steeds een keuze moet maken. Een soort “choose your own adventure” met steeds enkele opties die je op een ander spoor zetten. Enkele overwegingen zullen zijn:

  • Wordt het een interactieve presentatie of passief? Met andere woorden; heeft de gebruiker invloed op de presentatie die vertoond wordt?
  • Bij een passieve presentatie zal vaak voor een VR video worden gekozen. Is dit een 360 video van een werkelijke situatie of een computeranimatie, of wellicht een combinatie van deze twee?
  • Bij een interactieve presentatie moet de mate van interactiviteit bepaald worden. Is het voldoende om vanaf een specifieke locatie eenvoudige handelingen te verrichten, of is volledige bewegingsvrijheid gewenst?
  • Is het de bedoeling dat de VR presentatie live wordt gedemonstreerd onder begeleiding, of wordt deze digitaal verspreid voor een groot publiek? Voor evenementen zal de eerste optie van toepassing zijn, bij VR toepassingen die gericht zijn op een internationaal publiek kan distributie via de bekende app stores een optie zijn.

Stap 3: Bepaal de hardware bij virtual reality huren

Pas nadat de eerste twee stappen zijn doorlopen komen we bij het proces van daadwerkelijk virtual reality huren. Hierbij zal je als eerst moeten bepalen of de presentatie op basis van mobiele hardware wil vertonen. Of dat je dat doet via een VR headset die je voed door een krachtige PC. Vervolgens is het ook van belang om te bepalen hoeveel gebruikers er simultaan zullen zijn, en wat de kosten per set zijn.

Een Samsung Gear VR huren is aanzienlijk goedkoper dan een compleet Oculus Rift set huren inclusief PC. Daarnaast mag je professionele begeleiding ook vergeten, bij complexe presentaties is ondersteuning op locatie onmisbaar. Bij kleinere projecten is het overigens ook mogelijk de opdrachtgever vooraf instructie te geven. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar die met virtual reality huren de klant visualisaties op locatie kan laten zien.

Het lijkt wellicht heel complex, toch kan je het proces van virtual reality huren snel en doeltreffend worden uitvoeren zolang je samenwerkt met een leverancier die verder denkt dan VR brillen. En met de klant meedenkt om de best mogelijke presentatie te realiseren.

Geïnteresseerd in een VR bril huren?

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.