Virtual reality huren

Met virtual reality kun je onbereikbare plaatsen dichtbij brengen, en fictionele werelden tot leven wekken. Er wordt dankbaar gebruikt gemaakt van de onbegrensde mogelijkheden die VR biedt. Denk aan een VR documentaire over vluchtelingen die je midden tussen deze mensen plaatst, dat geeft nieuw inzicht en perspectief. Of een marketing boodschap met interactieve elementen, zo kunnen klanten spelenderwijs kennis maken met producten en diensten. Virtual reality huren is helaas niet altijd zo eenvoudig, omdat er verschillende soorten VR bestaan met ieder hun specifieke mogelijkheden én beperkingen. Om eenvoudig te bepalen welk soort VR bril je kunt huren voor een specifiek type content, bekijken we op deze pagina de grenzen van de virtuele wereld.

Waarom Virtual reality huren?

Deze vraag kan op twee manieren worden beantwoord; vanuit een financieel perspectief en inhoudelijk:

  • Financieel: Je kunt VR brillen kopen of huren. Wanneer het duurder wordt dan een eenvoudige Google Cardboard wordt een VR bril huren al snel een interessante optie. Een compleet Virtual Reality set kan duizenden euro’s kosten, ook goedkopere opties als de Gear VR of Oculus Go kosten honderden euro’s. Die laatste twee opties lenen zich overigens zeer goed voor VR cinema events, dan heb je al gauw tien, twintig of zelfs meer van deze VR brillen nodig. Daarbij mag ook niet worden vergeten dat VR technologie snel veroudert, dan is virtual reality huren een voor de hand liggende keuze.
  • Inhoudelijk: Wanneer je een complexe presentatie wilt geven met interactieve 3D elementen tijdens een belangrijk stakeholders evenement, kun je het niet veroorloven fouten te maken. VR technologie kan complex zijn, je kunt niet alleen de hardware voor virtual reality huren, maar ook personeel dat ervoor zorgt dat de presentatie perfect verloopt. Ook dat kan weer worden doorgetrokken naar de goedkope VR brillen. Hoewel deze apparatuur veel eenvoudiger is om mee te werken, kun je het maximale halen uit de apparatuur met slimme toepassingen zoals simultaan 360 graden films kijken. En dat vereist niet alleen meerdere VR brillen, maar ook technische know-how om een presentatie vlekkeloos te laten verlopen.

Virtual reality huren is meer dan een VR bril huren, het is de service van de leverancier en optionele ondersteuning op locatie waarmee je een VR event echt tot een succes zult maken.

Lees meer over welke virtual reality bril huren.

De grenzen van de virtuele wereld

Hoewel er nagenoeg oneindige mogelijkheden zijn met VR technologie zijn er uiteraard ook beperkingen. De grenzen worden voor een groot deel bepaald door de hardware. Hoewel software ook een beperking kan zijn, is het mogelijk een eigen VR app te laten ontwikkelen die precies doet wat je wilt. Maar deze VR app ontwikkeling is ook weer gebonden aan de grenzen van de hardware. Eenvoudig gesteld kun je twee soorten virtual reality huren; 6DoF en 3DoF. Laten we deze termen even wat nader toelichten in begrijpelijke taal:

Volledige bewegingsvrijheid

De 6DoF VR brillen laten je vrij rondlopen in een virtuele omgeving. De bewegingsvrijheid is beperkt tot de virtuele ruimte en de kamer, het kantoor of beursvloer waar je op dat moment loopt. Echte muren beperken immers de virtuele ruimte. Via slimme trucs in de software is de wereld die je in de VR bril ziet overigens “groter” te maken dan de kamer waar je in staat. De vrijheid om te bewegen komt door speciale trackers die op de VR bril geplaatst zijn, als de gebruiker een stap vooruit zet in de echte wereld zal dezelfde afstand afgelegd worden in de virtuele wereld. Dan spreken we van een “totale immersie”.

Virtual reality huren met volledige bewegingsvrijheid: De Oculus Rift en HTC Vive VR brillen ondersteunen beide 6DoF.

Lees meer over Virtual reality voor bedrijven.

VR vanuit een (draai)stoel

De 3DoF VR brillen zijn een stuk minder ambitieus. Daarmee zijn ze zeker niet ondergeschikt aan de technologisch meer geavanceerde opties. Het grote verschil met deze VR brillen is het gebrek aan beweging in de ruimte. Je kunt met deze VR brillen rondkijken in alle richtingen. Maar fysiek bewegen door te lopen of bukken is niet mogelijk. Dat lijkt een flinke beperking te zijn, in praktijk valt dit reuze mee. Bij een 360 graden video hoef je alleen maar om je heen te kijken, lopen in een video is (nog) niet mogelijk. Bij interactieve presentaties kun je via “hotspots” of met een VR controller navigeren in de virtuele ruimte zonder fysiek van je plaats te komen. Daarom gaan gebruikers vaak op een stoel zitten die kan draaien. Zo voorkom je gevaarlijke situaties en je hebt niet veel ruimte nodig.

Virtual reality huren vanuit een (draai)stoel: De Gear VR en Oculus Go VR brillen ondersteunen beide 3DoF.

Je kunt de beste keuze maken door de presentatie die je wilt geven. En de VR apps of video content die je zult aanbieden. De leverancier kan advies geven over de beste optie voor een specifiek evenement. De beste Virtual Reality ervaringen houden rekening met de grenzen van het medium. En maken optimaal gebruik van de hardware en software om de gebruiker een goede ervaring te bieden.

Twijfelt u of u een VR bril wilt huren of kopen?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.