ClickCease

Virtual Reality op mijn event

Vroeger kreeg je als kind op de basisschool soms een uitnodiging voor een kinderfeestje met de boodschap “neem je zwembroek mee, ik vertel niet wat we gaan doen”. Tenzij dit een poging was tot misleiding kon je rekenen op een middagje zwemparadijs. Wanneer je uitgenodigd wordt voor “Virtual Reality op mijn event” weet je ook wat je kunt verwachten. Of eigenlijk juist niet, want de virtuele wereld is niet gebonden aan regels, je kunt er juist alles mee visualiseren. Wanneer je overweegt zakelijk VR op evenementen in te zetten zul je keuzes moeten maken.

Niet alle hardware is hetzelfde, daarnaast zijn er honderden VR apps om een keuze uit te maken. Je kunt bij Virtual Reality op een event uiteraard ook een eigen VR app laten maken, voor eenmalig gebruik of als standaard lokkertje op beurzen en evenementen. Ga jij de bezoekers binnenkort uitnodigen voor een virtuele duik?

Waarom Virtual Reality op mijn event?

Er zijn veel manieren om de aandacht te trekken van bezoekers op evenementen, helaas is jouw dienst of product niet altijd interessant genoeg om voorbijgangers te verleiden. Je kunt dan aantrekkelijke dames of heren in een leuke outfit rond laten lopen, je kunt een dure en luxueuze stand laten bouwen die in het oog springt, of je deelt aan de lopende band cadeautjes uit. Deze ideeën kunnen allemaal effectief zijn, daarom worden ze ook veelvuldig gebruikt.

Virtual Reality op een event is van een geheel andere orde, het is nog steeds een verrassing om mensen met een VR bril te zien zitten, staan en lopen. Het ziet er hilarisch uit, en tegelijkertijd kun je een heldere boodschap overdragen. Zelfs wanneer meerdere standhouders met VR werken kun je een unieke presentatie vertonen, omdat het vaak niet direct duidelijk is wat er te zien valt zul je meer bezoekers op jouw stand ontvangen die uit nieuwsgierigheid even stoppen.

Lees meer over waarom u VR kunt inzetten op uw event.

Welke VR bril is het meest geschikt voor event?

De meerwaarde voor Virtual Reality op een evenement mag duidelijk zijn, maar kun je iedere willekeurige VR bril uit de schappen van de elektrozaak trekken? Nee, zo eenvoudig werkt het niet, Virtual Reality is complexe materie met veel opties. Daarbij gaat het vaak niet zozeer om de beste optie, maar om de meest geschikte optie. Hier zijn de vier meest voorkomende soorten Virtual reality op event:

1. HTC Vive / Oculus Rift

Dit zijn de “serieuze” VR headsets die aangesloten worden op een snelle gaming PC voor de hoogste kwaliteit Virtual Reality. Je hebt er naast een flinke VR headset ook VR controllers voor nodig, een PC, trackers en flink wat ruimte op het evenement. Technisch is dit de meest complexe optie, het is daarnaast ook de meest veelzijdige. Naast standaard apps is het mogelijk applicaties op maat te laten ontwikkelen. HTC Vive of Oculus Rift huren? Neem contact met ons op.

2. Gear VR / Oculus GO

Dit zijn draagbare VR brillen met alle hardware reeds ingebouwd. De mogelijkheden zijn wat meer beperkt ten opzichte van de Vive en de Rift, een voordeel is dat je deze VR brillen ook zittend of staand kunt gebruiken zonder de noodzaak om rond te lopen. Deze VR brillen worden vaak gebruikt om 360 graden video te laten zien, bijvoorbeeld een bedrijfsfilm die speciaal voor het evenement is gemaakt.

3. Windows Mixed Reality

Dit is een relatief nieuw platform van Microsoft, er zijn reeds een handvol merken die hun eigen VR headset op de markt hebben gebracht. In tegenstelling tot de Vive en de Rift werken deze brillen draadloos, met als resultaat een tracking die niet zo nauwkeurig is als de brillen met draad. Verwacht van Microsoft weinig indrukwekkende software op dit moment, je zult vooral aangewezen zijn op de standaard SteamVR titels. Voor Virtual reality op event is dit niet de meest voor de hand liggende keuze.

4. Cardboard VR houders

Deze VR brillen zijn wel erg populair op evenementen en niet alleen vanwege het interessante prijskaartje. Cardboard VR houders werken met vrijwel iedere smartphone, bezoekers hebben de helft van de benodigde apparatuur al op zak. Je kunt VR Cardboards met opdruk weggeven zodat je direct een leuk promotieartikel hebt. Dan is een Google Cardboard bulkbestelling of branded headsets bulkbestellingen handig. Waar je voor het weergeven van 360 video een Gear VR kunt huren – of misschien ga je voor het huren van een Oculus GO – zijn kartonnen VR brillen uitstekend voor 360 graden video en meer statische ervaringen.

Welke VR apps zijn goed voor evenementen?

De Virtual Reality op jouw event moet wel een leuk feestje worden. Als je niet gaat voor zelf een VR app laten maken, zijn hier enkele tips voor goede VR content op ieder event:

  • 360 Graden video (streaming en offline): VR video spreekt direct aan, het is een vertrouwde omgeving op een nieuwe wijze in beeld gebracht. Je kunt deze video streamen, wanneer je zelf een presentatie wilt geven is offline video aan te raden om afspeelproblemen te voorkomen.
  • Actie games: Er zijn volop actie spellen die er heel indrukwekkend uitzien. Houd er wel rekening mee dat mensen die voor het eerst in de VR wereld stappen gedesoriënteerd kunnen raken. Let dus op wie je de VR game laat spelen.
  • Puzzelspellen: Deze VR games zijn wat rustiger en kunnen vaak zelfs zittend gespeeld worden. Zet draaistoelen neer op de stand en je hebt direct een geboeid publiek dat weer een aanzuigende werking heeft op de voorbijgangers.
  • Google Earth: Dit is echt een applicatie voor de PC headsets, je kunt de wereld rondvliegen in VR als een ware superman. Het mooiste is dat deze applicatie helemaal gratis te gebruiken is, je hebt er wel een internetverbinding voor nodig.
  • Custom VR apps: Naast de honderden standaard apps kun je ook een VR video of een VR app laten maken. Je kunt bijvoorbeeld een complete opstelling met een VR app laten bouwen, waarbij de beelden in de headset door het publiek op een monitor te volgen zijn om de interactie en competitie te stimuleren.

Lees meer over een virtual reality event organiseren in 2020.

Wilt u een virtual reality silent disco organiseren?

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.