ClickCease

Vive

De Vive komt voor uit een samenwerking tussen HTC & Valve en leunt sterk op bewegingsvrijheid.  Specificaties van de bril zijn nog niet bekend maar de releasedate staat al wel gepland. Eind 2015 moeten er minimaal 50.000 exemplaren verkocht worden. 

Mogelijkheden

Technische specificaties van de bril zijn nog niet bekend. Het huidige prototype maakt gebruik van veel kabels en open sensoren. De uiteindelijk versie bevat één kabel die in verbinding staat met je PC of een andere apparaat.

Vrijheid

Het unieke aan deze bril in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oculus Rift is de bewegingsvrijheid. Bij de Rift dien je stil te zitten maar de Vive biedt je de mogelijkheid rond te lopen door bijvoorbeeld je huiskamer.  Het systeem werkt namelijk met twee vaste sensoren die je tegen het plafond dient te plaatsen.  Hierdoor is de Vive in staat je exacte locatie te bepalen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je tegen de muur aanloopt want de Vive zorgt automatische voor een speling van een meter. Objecten zoals tafels en stoelen dienen echter wel aan de kant gezet te worden.  Nadeel van deze manier van navigatie is dat je wel een ruimte nodig hebt om vrijuit te kunnen bewegen. Telkens je woonkamer ombouwen tot een geschikte vr room is niet erg praktisch. Volgens HTC heb je minimaal een ruimte nodig waarin je armen volledig kunt strekken.  Ik begin alvast met het inrichten van mijn vr room..

Besturing

Het besturen van de Vive gebeurd met twee controllers die veel weg hebben van PlayStation move controllers. De sensoren aan het plafond (en in de bril?) zien zo precies welke bewegingen je maakt.  Tijdens de demo’s bleek echter dat de tracking nog niet 100% nauwkeurig is, het systeem ziet er momenteel vaak nog enkele centimeters naast.

Games

Momenteel zijn er nog geen echte vr games beschikbaar voor de Vive. Tijdens de presentatie werden enkele demo’s getoond die duidelijk maken welke kant HTC op wil met de Vive. In tegenstelling tot andere vr brillen leunt de Vive sterk op bewegingsvrijheid.  De samenwerking met Valve wijst er echter op dat het qua games wel goedkomt, hoewel een vr versie van Half Life 3 er voorlopig niet inzit…

Releasedate & Prijs

De releasedate van de Vive is eind 2015. Wanneer de vr bril in Nederland te koop is blijft onduidelijk. Waarschijnlijk kiezen HTC en Valve voor een eerste uitrol in de Verenigde Staten.  De uiteindelijke prijs is nog onbekend, waarschijnlijk zal dit in lijn zijn met de concurrentie. Reken dus op zo’n 300 euro.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.