ClickCease

Vodafone brengt Nreal Light AR bril naar Europa en VS

nreal light augmented reality bril

Mixed Reality bedrijf NReal kondigt aan dat zij samen met Vodafone de Nreal Light in Europa lanceren. De mixed reality headset Nreal Light biedt dankzij 5G een ‘high-speed, ultra low latency ‘ ervaring.  De Nreal Light komt eerst naar Spanje en Duitsland en vervolgens naar andere markten waar Vodafone actief is. 

Nreal Light specificaties

Het meest onderscheidende aan de bril is de 5G aansluiting, iets wat weinig AR-brillen nog hebben. Dit maakt het mogelijk om snel data te zenden met een zeer kleine vertraging. Dit maakt het in potentie mogelijk content en rekenkracht uit de cloud te streamen. De Nreal heeft twee 1080p schermen die een beeld vergelijkbaar met de grote van bioscoopscherm tonen.

Het blikveld van 54 graden is vergelijkbaar met die van de Hololens 2. De bril is met een gewicht van 106 gram gemaakt voor dagelijks gebruik.  De Nreal Light connect via een USB-C kabel met een smartphone, deze draagt bij aan de rekenkracht en besturing van de headset. De headset is niet zonder smartphone te gebruiken en werkt momenteel enkel via Android.

 

VR Expert | Nreal Light

Nreal Enterprise Edition

De recent aangekondigde Nreal Enterprise Edition wordt beschikbaar voor de zakelijk markt in Europa en de V.S. Het belangrijkste verschil is dat deze aansluit op een computer, waardoor meer rekenkracht beschikbaar is voor het ontwikkelen van applicaties. Daarnaast beschikt de bril over een grotere batterij en kan de bril bestuurt worden met hand-en oog tracking. Het laatste verschil is het design, de Nreal Enterprise edition heeft een ‘Halo’ design, vergelijkbaar met de HoloLens 2. Dit zorgt voor minder belasting tijdens het dragen waardoor lang gebruik mogelijk is.VR Expert | NReal Enterprise edition

Succes in Korea

De Nreal kwam vorig jaar uit in Korea en werd aangeboden met de Galaxy Note 20 en LG Velvet. De bril is in dit land een succes met vele verkopen en een gemiddelde gebruiksduur van 49 minuten per dag.  Het succes van de bril heeft ertoe bijgedragen dat er inmiddels 3000 apps ‘compatibel’ zijn met de AR headset.

VR Expert | NReal smart glasses

Release date en prijs Nreal Light Nederland

De bril staat gepland voor release in de lente van 2021 in Duitsland en Spanje..  Het is nog niet bekend wanneer de Nreal headset naar Nederland komt. Vodafone is de belangrijkste partner waardoor het logisch lijkt dat de headset los, of in combinatie met smartphones, verkocht wordt via kanalen van de telecomprovider. De prijs van de Nreal light is nog onbekend maar de bril kost in Korea zo’n 300 dollar.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
Je bent nu op de zakelijke Nederlandse site
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.