Voor de komende Apple VR/AR Headset is een iPhone nodig

VR Expert Apple VR HEadset

Apple belooft al een aantal jaren een stap in de VR / AR-hardware ruimte en de markt wacht geduldig op de eerste Apple VR/AR headset.

De release van de eerste Apple Virtual of Augmented Reality headset is nog niet vrijgegeven, maar met de hoeveelheid invloed die ze uitoefenen op de consumentenmarkt en de enorme schaal die ze hebben opgebouwd in termen van hardware producten, zou hun toetreding een nieuw tijdperk kunnen inluiden in de technologie. 

Apple VR/AR Headset zal worden gekoppeld aan de iPhone

Het belangrijkste kenmerk waar de meeste mensen het over hebben is het feit dat de headset zelf draadloos verbonden zal moeten zijn met een iPhone om te kunnen werken.  Het lijkt erop dat Apple verwacht dat de iPhone nog steeds het meeste rekenwerk voor zijn rekening zal nemen, en dat de headset slechts als interface zal fungeren, met uitzondering van enkele basisfuncties.

VR Expert Apple VR Headset

Dit is een beslissing die erg lijkt op wat ze hebben gedaan met de Apple Watch, die voornamelijk fungeert als een beeldscherm en invoerapparaat, en het meeste werk aan de iPhone zelf overlaat.  Na verloop van tijd zou je meer integratie kunnen zien naarmate de hardware geavanceerder en kleiner wordt, maar voor nu zul je een iPhone nodig hebben om de headset te ontgrendelen.

Apple heeft chips op maat gemaakt

Apple heeft speciaal voor de headset chips met een doorsnede van 5 nanometer gemaakt, die iets minder krachtig zijn dan de chips in de Mac- en iPhone-reeks.  Het heeft niet dezelfde neural network en machine learning mogelijkheden en lijkt puur te zijn ontworpen voor de visuele projecties.  Het heeft wel een CPU en GPU aan boord, dus het kan misschien wat standalone dingen aan, maar het is zeker niet waar het apparaat vooral op gericht is.

De weinige details die zijn uitgelekt suggereren dat de belangrijkste aandachtspunten voor de headset-chip waren om de levensduur van de batterij te maximaliseren, voor taken zoals het comprimeren en decomprimeren van video en het draadloos communiceren met een host-apparaat.

VR Expert Apple Chipset

De productie van deze chips zal naar verwachting pas in 2022 starten, dit kan worden uitgesteld als het apparaat niet op tijd klaar is. Apple staat erom bekend dat ze wachten tot ze de gebruikerservaring perfect hebben voordat ze het product lanceren, dus het kan nog wel even duren.

Zal de VR/AR Headset het volgende tijdperk voor Apple inluiden?

Als de headset er eindelijk komt, kan dat een nieuw tijdperk inluiden voor Apple – een bedrijf dat al een tijdje geen revolutionaire nieuwe hardware meer heeft uitgebracht. Tim Cook heeft herhaaldelijk gezegd dat AR en VR belangrijke technologieën zijn die centraal staan in de toekomst van het bedrijf, maar we moeten nog zien hoe dat zal uitpakken.

VR Expert Apple VR/AR Headset

We hebben gezien dat ze investeren in veel van de onderliggende ontwikkelingssystemen zoals AR kit en verschillende andere SDK’s, maar de echte katalysator zal de release van hun eigen hardware-apparaat zijn.  Of je het leuk vindt of niet, Apple beweegt cultuur met hun producten en dus zal hun aanbod, wanneer het ook komt, een belangrijke impact hebben op de toekomst van de industrie.

We zullen moeten afwachten hoe dat er precies uit gaat zien, maar we zijn voorzichtig optimistisch dat het wel eens iets bijzonders zou kunnen worden.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.