VR bril huren, waar moet je op letten?

Wanneer je een evenement wilt organiseren dat ook echt impact heeft zul je alle trucs uit de hoge hoed moeten toveren om succes te boeken. Dat geldt ook voor bedrijfspresentaties, stakeholder evenementen en workshops. Trek een blik met VR brillen open en je bent helemaal up to date, gaan met die virtuele banaan? Toch is het niet zo eenvoudig, er zijn zoveel VR brillen die sterk uiteen lopen in mogelijkheden en technische specificaties. In plaats van de tech stats op te sommen bekijken we een drietal praktijkvoorbeelden waarbij een VR bril huren de perfecte oplossing biedt, en welke VR brillen daarbij passen.

De juiste VR bril huren voor iedere toepassing

Je kunt een VR bril huren maar dan ben je pas op de helft. Deze hardware heeft uiteraard ook software nodig om van nut te zijn. Je kunt een VR app laten ontwikkelen, of gebruik maken van de applicaties die reeds beschikbaar zijn. Controleer bij een VR bril huren ook of de gewenste toepassing mogelijk is op basis van de gekozen hardware. Beter nog, stem de hardware af op de toepassing.

Lees meer over welke VR bril u het best kunt huren.

De (on)begrensde mogelijkheden van virtual reality

VR kent geen grenzen, of toch wel? Naast de beperking van de creativiteit van het team dat de virtual reality wereld tot leven wekt, zijn er beperkingen als het budget, de beschikbare ruimte op de locatie en de technische kennis van de gebruiker. Zo is virtual reality plotseling niet zo onbegrensd meer. Bij de juiste VR bril huren probeer je de hardware en software zo goed mogelijk af te stemmen op de doelstellingen die vooraf bepaald zijn. Zo kun je een virtuele presentatie laten zien waarbij de grenzen niet zichtbaar zijn. Dat klinkt best ingewikkeld, en eerlijk gezegd is dat ook het geval. Gelukkig zijn er heel ervaren professionals die vraag en aanbod perfect bij elkaar kunnen brengen zodat een VR bril huren ineens stuk eenvoudiger wordt.

VR cinema

  • Wat is het? Een VR video bekijken met een groep mensen tegelijkertijd. In plaats van projectie op een scherm wordt de 360 video weergegeven in de VR bril. Alle headsets laten tegelijkertijd dezelfde video’s zien die centraal worden aangestuurd.
  • Wat heb je nodig? Ten eerste meerdere virtual reality brillen. Je kunt één VR bril huren, maar je kunt ook tientallen en zelfs honderden VR brillen huren voor een dag(deel). Dat is uiteraard bij een eenmalig event een stuk goedkoper dan deze hardware aanschaffen. Naast de VR brillen huren adviseren we ook enkele specialisten in te schakelen die de deelnemers helpen met het dragen van de headsets.
  • Welke hardware is geschikt? De Pico G2 4K en de Oculus Go zijn geschikt voor dit soort events.

Voorbijgangers een video laten bekijken

  • Wat is het? Er komen mensen langs op een beurs of tijdens een ander type evenement. Je laat ze even een VR bril dragen om een (korte) VR presentatie te laten zien. Dit kan een VR video zijn of een eenvoudige interactieve presentatie. De VR bril moet eenvoudig op- en af te zetten zijn, draadloos werken en ook snel te reinigen zijn.
  • Wat heb je nodig? Je kunt voor deze toepassing het beste een VR bril huren die draadloos werkt op een accu en beschikt over alle hardware aan boord. De software kan vooraf geïnstalleerd worden zodat een actieve internetverbinding niet vereist is. Met meerdere VR brillen kun je meer bezoekers van dienst zijn. Een actieve begeleiding is zeker een voorwaarde bij dit soort presentaties.
  • Welke hardware is geschikt? Net als bij de VR cinema zijn de Samsung Gear VR en de Oculus Go de meest voor de hand liggende opties omdat het all-in-one headsets zijn.

Een interactieve presentatie laten zien

  • Wat is het? Een VR film biedt een passieve ervaring, de toeschouwer maakt geen actief onderdeel uit van de presentatie. Een interactieve presentatie op basis van een virtual reality bril met speciale controllers laat je niet alleen kijken maar ook “voelen”, manipuleren en verschillende scenario’s testen. Denk aan een presentatie voor stakeholders of educatieve applicaties voor het onderwijs.
  • Wat heb je nodig? Omdat een krachtige processor van groter belang is dan een draadloze ervaring zal een VR bril huren als PC accessoire het meest voor de hand liggen. De gebruiker kan niet alleen op de plaats draaien, maar ook vrij bewegen om de presentatie vanuit meerdere hoeken te bekijken.
  • Welke hardware is geschikt? De Oculus Rift en HTC Vive zijn VR brillen die in combinatie met een krachtige PC zeer complexe presentaties mogelijk maken.

De toekomst van VR bril huren

Op dit moment zijn de twee voornaamste categorieën in virtual reality hardware de eenvoudige VR brillen zoals de Gear VR en Go, of de PC VR brillen zoals de Rift en Vive. De (nabije) toekomst zullen deze twee uitersten bij elkaar komen. Op dit moment is er al de HTC Vive Focus, in de loop van 2019 komt daar ook nog de Oculus Quest bij. Deze twee VR brillen zijn draadloos en bieden ook ruimtelijke tracking met een grafische ervaring die dicht in de buurt komt van de PC headsets. Informeer bij de aanbieder van virtual reality hardware naar de mogelijkheden.

Twijfelt u of u een VR bril moet kopen of huren?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.