ClickCease

VR bril huren

Virtual Reality op een evenement is een fantastische manier om mensen bij jouw product of dienst te betrekken. VR brillen openen de poorten naar een nieuwe wereld, en jij als aanbieder bepaalt hoe deze wereld er uit zal zien. Dat is ideaal voor marketingdoeleinden, maar ook voor informatieve en educatieve projecten kan een VR bril huren dé oplossing zijn om jouw boodschap over te brengen. Wat is er mogelijk met Virtual Reality, en welke VR brillen zijn er te huur?

Wat kun je met Virtual Reality?

Alles wat je met een computer kunt visualiseren kan gebruikt worden in combinatie met VR brillen. In praktijk zijn dit vaak games of informatieve presentaties, met stip op nummer één staat 360 video. Niet alleen omdat 360 video maken relatief goedkoop is, ook omdat het zien van “echte” beelden om je heen veel emoties kan oproepen bij de kijker. De systeemeisen liggen een stuk lager bij VR video en foto, dat kan van belang zijn afhankelijk van de VR bril die je kiest.

Welke VR bril huren?

De eerste vraag zal wellicht zijn; waarom geen VR bril kopen? Wanneer je veelvuldig gebruik zult maken van Virtual Reality, en de nodige technische kennis in huis hebt kun je zeker overwegen een VR set te kopen. Maar omdat deze technologie zich zo snel ontwikkelt kiezen de meeste bedrijven toch liever voor huren. Naast de afschrijving op de apparatuur ligt er steeds weer een betere optie op de loer, op dit moment investeren in Virtual Reality is wellicht niet zo verstandig. Een ander aspect is het aantal VR brillen dat je wilt gebruiken; voor een VR cinema kun je tientallen en zelfs honderden VR brillen inzetten, het heeft weinig zin om die voor één of enkele keren aan te schaffen.

Twee keer twee opties

Om de vergelijking redelijk eenvoudig te houden zullen we twee concurrenten in twee verschillende categorieën Virtual Reality brillen wat nader bekijken:

Mobiele VR

Onder mobiele VR verstaan we Virtual Reality brillen waar alle benodigde hardware aan boord is. Er hangen geen kabels, en je hebt geen dure PC nodig. De keerzijde van de munt is de lagere beeldkwaliteit bij 3D graphics (voor 360 video zijn ze minimaal gelijkwaardig aan de high-end versies) en beperkte accuduur. Met mobiele VR brillen kun je helemaal rondkijken, bewegen in de ruimte is niet mogelijk.

  • Gear VR: Deze VR bril werkt op basis van een Samsung Galaxy smartphone die in een kunststof behuizing wordt geplaatst. Er is een optionele controller voor de besturing beschikbaar, in praktijk wordt met de Gear VR vooral 360 video bekeken.
  • Oculus Go: Wat betreft technische specificaties is de Oculus Go vrijwel identiek aan de Gear VR, met het grote verschil dat het een all-in-one headset betreft zonder smartphone. Daarmee ziet deze VR bril er wat strakker uit.

Beide headsets werken op basis van Android, het is mogelijk om deze VR brillen op afstand aan te sturen en op meerdere VR brillen tegelijkertijd dezelfde 360 graden video’s te laten zien.

High-end VR

Onder high-end VR verstaan we Virtual Reality headsets die functioneren als een PC accessoire. De rekenkracht moet van de PC komen, die wordt met een kabel verbonden aan de VR headset. De beeldkwaliteit is optimaal, de mogelijkheden zijn haast onbeperkt. Bij een VR bril huren voor professionele presentaties kunnen onderstaande headsets de oplossing zijn:

  • Oculus Rift: Dit was de eerste “moderne” Virtual Reality headset die nu nog steeds tot de meeste populaire VR brillen gerekend mag worden. Met name voor intensieve VR ervaringen met hoge resolutie 3D beelden is de Oculus Rift ideaal. De Rift werkt met twee VR controllers en je hebt volledige bewegingsvrijheid.
  • HTC Vive: Hoewel Oculus en HTC grote concurrenten zijn, leveren ze VR producten die nagenoeg identieke functionaliteit bezitten. Er is daarmee geen superieure optie aan te wijzen, de verschillen zijn heel subtiel. De leverancier kan per evenement bepalen welke VR bril je het beste kunt huren.

Lees meer over welke VR bril u het best kunt huren.

Alternatieve VR bril huren?

Oculus Go Kopen

Hoewel er ook alternatieve producten bestaan, voegen deze opties niet zoveel toe aan bovenstaande Virtual Reality brillen. Voor de volledigheid noemen we toch enkele alternatieven:

  • Cardboard VR: Dit is de bekende smartphone houder van karton. Ideaal als weggevertje, maar niet geschikt voor de verhuur. Een volwaardige VR bril huren voor een presentatie en vervolgens een Cardboard met opdruk geven als cadeautje is wel een interessante optie. Vanwege de constructie en hygiëne is het geen product om te huren.
  • Windows Mixed Reality: In theorie doen deze VR headsets niet veel onder voor de high-end headsets, in praktijk valt dit platform toch tegen. Microsoft levert alleen de software en laat het ontwerp van de hardware over aan andere partijen. Dat heeft geresulteerd in halfbakken VR headsets die het nét niet zijn.
  • AR bril huren: Augmented Reality levert een compleet andere ervaring dan Virtual Reality. Niet beter, niet slechter maar gewoon anders. De Microsoft HoloLens en de Magic Leap AR brillen zijn interessant, maar wel voor compleet andere toepassingen.

Informeer voor alle mogelijkheden bij een VR bril huren bij de gespecialiseerde dealer.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.