ClickCease

FAQ

VR

Welke type tracking zijn er?

VR bestaat uit 5 technieken: Headtracking, Positionele tracking, Eyetracking, Handtracking en Haptical feedback.

Headtracking in VR
De eerste techniek Headtracking zorgt ervoor het beeld meebeweegt met je hoofd.

Positionele tracking
Positionele tracking doet dit voor je hele lichaam. Loop je in je woonkamer, dan loop je ook in de virtual wereld.

VR Eyetracking
Met Eyetracking kan de bril zien waar je kijkt. Dit zorgt ervoor dat je in een virtual wereld oogcontact kunt maken met andere online spelers.

VR Handtracking
Handtracking maken je handen zichtbaar in de virtual wereld en kan je ze ook actief gebruiken.

Haptical feedback
De laatste techniek, ‘Haptical feedback’, laat je daadwerkelijk voelen dat je in een virtual wereld bent. Krijg je een schouderklop in de virtual wereld, dan geeft de Hapitcal feedback een vibratie, waardoor je de schouderklop ook daadwerkelijk voelt.

Waar wordt Virtual Reality voor gebruikt?

Virtual Reality wordt voornamelijk gebruikt voor games, 360 graden film en fotografie, bedrijfspresentaties, productontwikkeling, trainingen van personeel en therapeutische, medische of educatieve toepassingen.

Wat is VR?

Virtual Reality is een omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR bril ofwel headset te bekijken is. De gebruiker ziet en hoort een levensechte ervaring die vaak interactief is. Het is mogelijk de omgeving te verkennen en manipuleren. In de nabije toekomst kunnen we de virtuele realiteit ook voelen en zelfs ruiken. Het einddoel is een ervaring die niet meer van echt te onderscheiden is.

Wat is het verschil tussen VR en AR?

Virtual Reality
VR geeft een volledig immersive ervaring. Immersive betekend onderdompeling. Je begeeft je in een compleet andere wereld en het is niet mogelijk je echte omgeving te zien.
De sterkte van immersive is afhankelijk van het aantal technieken die wordt gebruikt. Hier wordt later dieper op ingegaan.

Augmented Reality
Een combinatie van de werkelijkheid en een simulatie (zoals een hologram) of tekst die voor je ogen verschijnt en in beeld blijft zweven.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.