Geselecteerd:

HTC Vive PRO HMD Only

619,-

HTC Vive PRO HMD Only

619,-
  • Zakelijke offerte aanvragen
  • Installatie en support desk
  • 1 jaar garantie

Levertijd: 4 werkdagen

Productinformatie HTC Vive Pro HMD Only

De HTC Vive Pro is de tweede generatie van de Vive VR-headsets en is uitermate geschikt voor high-end trainingen, onboarding, showrooms en beurzen.

De HTC Vive Pro werkt in combinatie met een pc op het Steam VR-platform. Er zijn veel interactieve applicaties beschikbaar op Steam VR die erg handig zijn voor zakelijke doeleinden. Het comfort is ook verbeterd met een nieuw bevestigingssysteem. De HTC Vive Pro heeft een ingebouwde koptelefoon zodat er geen externe koptelefoon meer nodig is. Dit betekent minder kabels. De hoge resolutie van 2880 x 1600 zorgt voor een optimale VR-ervaring.

Vergeleken met de Oculus Rift S is de kwaliteit van het HTC Vive Pro-beeldscherm beter. Bovendien is de ruimteafmetingsstaaf volgen van de HTC Vive Pro van betere kwaliteit dan die van de Oculus Rift S. Een nadeel is dat de HTC Vive pro externe trackers nodig heeft voor ruimtegerelateerde VR.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Geschikt voor complexe simulaties

Hoge resolutie van 2880 x 1600

Licht draagcomfort

Verstelbare lenzen

Roomscale VR

Grootste VR platform

Alleen geschikt met krachtige PC

Exclusief Controllers

Exclusief Base Stations

Productspecificaties

DisplayDisplay typeAMOLEDMerkHTC
ControllerRefresh rate90HzGewicht470 gram
Ingebouwde audioBesturingssysteemWindows 7 of laterKleurBlauw
Stand aloneResolutie2880 x 1600MateriaalPlastic
InputGeïntegreerd microfoonGarantie1 jaar
Gezichtsveld110 graden
SysteemeisenMinimaalAanbevolen
VideokaartNividia Geforce GTX 970 / AMD Radeon R9290Nvidia Geforce GTX 1070 / Quadro P5000 / AMD Radeon Vega 56
ProcessorIntel Core i5-4590 / AMD FX8350Intel Core i5-4590 / AMD FX8350
Werkgeheugen4GB RAM4GB RAM
BesturingssysteemWindows 7 of laterWindows 7 of later
Aansluitingen1 USB 3.01 USB 3.0

Standaard meegeleverd:
/><noscript><img class=
1x HTC Vive Pro HMD2x Micro-USB kabel1x USB 3.0 Kabel1x Link Box + 1x Link Box stroomkabel + Link Box mounting kit1x DisplayPort kabel1x Microfiber doekjeVR Expert Handleiding

Product Accesoires

Product services

Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >
Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >

FAQ

HTC Vive Pro HMD Only

Wat zijn de voordelen van de HMD Only?

Wanneer je reeds beschikt over diverse Vive accessories, dan hoef je met de HMD only niet opnieuw te investeren in alle losse accessoires. VR HMD staat voor Virtual Reality Head Mounted Display, en wordt geleverd zonder controllers of Lighthouse tracking modules. Het is geen standalone apparaat, er moet een koppeling gemaakt worden met een PC of laptop die voldoet aan de minimum specificaties.

Wat kan je allemaal met de HMD only?

De HMD only is een Virtual Reality headset die gemaakt is om te gebruiken in combinatie met een PC of laptop op basis van Windows. Dit systeem moet beschikken over de juiste combinatie van hardware om hoge kwaliteit Virtual Reality weer te geven. Naast de Vive Pro is het nodig om accessoires zoals controllers en Lighthouse trackers aan te sluiten. Deze VR bril leent zich voor zowel high end games als productiviteitssoftware en maatwerk virtual reality applicaties.

Wat is de aanbevolen ruimte om de headset te gebruiken?

De minimale ruimte is 1,5 x 2 meter.

Welke alternatieven zijn er?

Er zijn twee VR brillen die deels vergelijkbaar zijn; de Oculus Rift S en de Valve Index.

Oculus Rift S
Deze VR headset kan niet tippen aan de Pro uitvoeringen, hoewel dit systeem wel zonder externe trackers werkt wat behoorlijk wat voordelen biedt. Een PC of laptop is nodig om gebruikt te maken van deze vernieuwde Rift. Met name de scherpe prijs maakt dit een interessant en betaalbaar alternatief.

Valve Index
In veel opzichten is de Index vergelijkbaar met de Pro versie van de Vive, inclusief een prijs die aanzienlijk hoger ligt dan de VR bril van Oculus. Het voornaamste voordeel is het gebruik van superieure Knuckle controllers waarmee er nog meer mogelijkheden zijn voor interactie. Hier zijn alleen nog weinig apps voor beschikbaar, het betreft dan ook een nieuw systeem met een zeer lage marktpenetratie.

Bij een HTC Vive kopen zijn er volop mogelijkheden, met name voor zakelijk gebruik. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten verbonden kunnen zijn aan het Enterprise programma.

Welke HTC Vive kopen?

Dit merk heeft nog geen uitgebreid assortiment VR brillen, je kunt de Vive kopen in een aantal basisconfiguraties die voor een deel uitbreidbaar zijn met accessoires. Daarnaast nemen we ter vergelijking ook de overige modellen op in onderstaand overzicht.

Vive
Een gamer thuis kan de standaard Vive kopen met trackers en controllers. Deze configuratie werkt met de meeste PC VR spellen en biedt een ruimtelijke ervaring. Het model is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp uit 2016.

Vive Pro
Dit verbeterde ontwerp is specifiek ontwikkeld voor de professionele markt en biedt een aantal verbeteringen voor zakelijke toepassingen. De headset heeft een betere balancering en is comfortabeler om te dragen voor langere periodes achtereen. Er is standaard 3D ruimtelijke audio ingebouwd met een hoofdtelefoon. Het maximale bereik is 3.5 meter bij 3.5 meter.

Vive Enterprise
In veel opzichten is de Enterprise uitvoering gelijk aan de Pro versie, met als voornaamste verschil een groter bereik van 7 meter bij 7 meter dankzij de verbeterde tracking. Bij dit product wordt de prijs ook standaard zonder BTW vermeld om het zakelijke karakter te benadrukken.

Vive Pro Eye
De meest luxe uitvoering is voorzien van oogtracking, het systeem kan de beweging van de pupillen volgen. Dit kan gebruikt worden om specifieke interacties mogelijk te maken, het is ook een uitstekende manier om de kijkrichting te analyseren voor zowel wetenschappelijke als voor commerciële toepassingen. In dat geval is het wel vereist om een Enterprise overeenkomst af te sluiten met het Advantage programma.

Vive Focus
Dit is een draagbare uitvoering met inside-out tracking, in plaats van externe trackers te gebruiken. Ook is er geen koppeling met een PC nodig omdat alle benodigde hardware reeds ingebouwd is. Dit betekent wel een wat lagere kwaliteit in graphics en technische mogelijkheden. Met name de eenvoudige controller zonder ruimtelijke tracking beperkt dit apparaat voor geavanceerde VR toepassingen. Content voor dit platform wordt exclusief via VivePort aangeboden.

Vive Cosmos
Op dit moment is de Cosmos slechts aangekondigd en niet uitgebracht. Er zijn ook weinig technische specificaties bekend. De beeldresolutie zou superieur zijn aan andere modellen, er wordt ook weer gebruik gemaakt van inside-out tracking, maar ditmaal met VR controllers voor een verbeterde interactie.

Welke Vive kopen? Dat is sterk afhankelijk van het gebruik. Voor thuis is de standaard editie al voldoende, serieuze hobbyisten en professionals zullen voor de Pro versie kiezen. Voor veelvuldig zakelijk gebruik ligt de Enterprise editie voor de hand. De Pro Eye uitvoering is een niche product die wel interessante mogelijkheden biedt mits hier maatwerk applicaties voor ontwikkeld worden.

Voordelen HMD only

Pionier in roomscale virtual reality met betrouwbare kwaliteit tracking dankzij het Lighthouse systeem.
VR controllers met ruimtelijke waarneming voor een optimale interactie.
Hoge resolutie display voor scherpe beelden zonder screendoor effect.
Werkt met veel standaard VR apps en heeft daarnaast nog een eigen VivePort App Store.
Leverbaar in verschillende configuraties en uitbreidbaar met optionele upgrades.

Waarom een Vive Pro kopen?

HTC was niet het eerste bedrijf dat een VR bril op de markt bracht, de Oculus Rift kwam iets eerder uit. De Vive was wel de eerste virtual reality headset met room-scale tracking dankzij het Lighthouse systeem én twee VR controllers die ruimtelijke beweging mogelijk maken. Met diverse verbeteringen en nieuwe modellen lijkt een Vive interessanter dan ooit. Of zijn er alternatieven die meer functionaliteit bieden voor minder geld?

In het kort
De HTC Vive is een virtual reality headset met volledige ruimtelijke tracking op basis van externe trackers, bediening gaat op basis van twee controllers. Het betreft een accessoire voor PC of laptop, het is daarmee geen standalone apparaat. Standaard moet deze VR bril aangesloten worden via een kabel, er is wel een optie voor een module die draadloze overdracht mogelijk maakt. Naast de standaard uitvoering is er een Pro versie leverbaar in twee edities en nog een Pro Eye versie. HTC produceert ook andere soorten VR brillen zoals de Focus, en de Cosmos die binnenkort zal verschijnen. De hardware werkt op basis van Windows, naast de standaard SteamVR App Store bieden ze ook een eigen abonnementsmodel aan genaamd VivePort. Custom applicaties laten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De batterij gaat ruim 2,5 uur mee. Vergeet niet dat dit alleen mogelijk is in combinatie met de Vive Wireless Adapter.

Hoe kunt u controleren of uw PC de minimum vereisten heeft?

Download en voer de Vive Quick Compatibility Check uit om te zien of uw computer klaar is voor VR.

Wat zijn de systeemvereisten?

De systeemvereisten van de HTC Vive Pro zijn:

Minimaal:
Nividia Geforce GTX 970 / AMD Radeon R9290
Intel Core i5-4590 / AMD FX8350
4GB RAM
Windows 7 of later
1 USB 3.0

Aanbevolen:
Nvidia Geforce GTX 1070 / Quadro P5000 / AMD Radeon Vega 56
Intel Core i5-4590 / AMD FX8350
4GB RAM
Windows 7 of later
1 USB 3.0

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.