ClickCease
countryLogo Business
 • Deskundig advies
 • Betaal op factuur
 • 9,3/10 beoordeling door klanten
 • Wereldwijde levering
 • Gratis proefservice

Meta Quest 2 – 256GB

430,- excl. BTW
Voor 12 besteld, morgen in huis

Productinformatie Meta Quest 2 256GB

De Meta Quest 2, voorheen bekend als Oculus Quest 2, is een standalone VR-headset, uitgerust met 256 GB interne opslag. Deze headset biedt een hoge-resolutie display, geavanceerde handtracking en een uitgebreide contentbibliotheek, naast PC-VR-compatibiliteit. Het is uitermate geschikt voor interactieve trainingen, onboarding en simulaties.

De Meta Quest 2 256GB VR-headset onderscheidt zich door de volgende voordelen:

Krachtige prestaties

Ten eerste draait de Meta Quest 2 op de industriestandaard Snapdragon XR2-chip, een upgrade van de oorspronkelijk in de Quest 1 aangetroffen Snapdragon 835. De verbeterde XR2 heeft een betere verwerkingskracht en energiebeheer dan de 835, waardoor de Quest 2 meer kan bereiken dan zijn voorganger. Gecombineerd met 6 GB RAM kan de Meta Quest 2 moeiteloos veeleisende applicaties aan.

Hoge-resolutie display

De Meta Quest 2 beschikt over een 1832 x 1920 Pixel per oog display, wat zorgt voor hoogwaardige beeldkwaliteit. De hoge verversingssnelheid met zijn high-resolution scherm geeft de Quest 2 zeer sterke VR-ervaringen in vergelijking met andere in zijn categorie. De vier ingebouwde camera’s zorgen voor videopassthrough, zodat je moeiteloos kunt schakelen tussen de fysieke en virtuele werelden, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van de headset.

Precieze tracking

De Meta Quest 2 beschikt over geïntegreerde Inside-Out Tracking, mogelijk gemaakt door 4 infrarood trackingcamera’s aan de voorkant van de headset. Deze trackingcamera’s staan bekend om hun nauwkeurigheid en soepelheid, wat resulteert in effectievere en natuurlijkere interacties. Naast standaard controller tracking, biedt de Quest 2 ingebouwde handtracking, waardoor je het apparaat volledig zonder controllers kunt bedienen en navigeren voor een natuurlijkere gebruikerservaring.

Compatibel met PC-VR

De Meta Quest 2 functioneert als een PC-VR-headset via zowel bekabelde verbindingen als draadloze streaming. Hierdoor is de headset compatibel met SteamVR, wat toegang biedt tot duizenden VR-titels en de mogelijkheid om veeleisendere games en applicaties te spelen, dankzij de krachtigere prestaties van een PC.

Extra informatie

Deze versie van de Meta Quest 2 heeft 256 GB interne opslag. Als je minder opslagruimte nodig hebt, is er ook een voordeligere 128GB-versie beschikbaar.

Lees meer >

Voor en Nadelen

256GB interne opslag

Snapdragon XR2-chip

6 GB RAM

Inside-Out Tracking

Kan worden gebruikt als een PC-VR headset

90 - 120 Hz Refresh Rate

Grote content bibliotheek

Vereist een Meta-account

Ongebalanceerd design

Product specificaties

Ingebouwd Display Display: LCD CPU: Qualcomm XR2
Controllers Refesh Rate: 90 – 120 Hz Geheugen: 256GB Intern Geheugen / 6GB RAM
Ingebouwde Audio Platform: Meta Quest Gewicht: 503 Gram
Standalone Resolutie: 1832 x 1920 Per Oog Kleur: Wit
6DoF Input: USB-C en 3,5 mm Audio-aansluiting Materiaal: Plastic
Field of View: 97 Graden Garantie: 1 Jaar

Standaard Meegeleverd:
1x Meta Quest 2 Bril 2x Meta Quest 2 Controllers 1x Oplaadblokje 1x USB-C naar USB-C Kabel 2x AA Batterijen 1x Brillenafstandhouder

Product accessoires

Product services

Bij VR Expert willen we dat je zorgeloos kunt genieten van je producten. Wij bieden daarom verschillende diensten aan om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Installatie

Bij het aankopen van de installatie service maken wij uw VR of AR bril startklaar door vooraf de bril te configureren en de gewenste applicatie en/of 360 content te installeren.
 • Configureren van uw hardware
 • Installatie van uw content en applicaties
 • Direct aan de slag

Support desk

Bij het aanschaffen van de support desk, kunt u direct contact opnemen met onze experts voor vragen of problemen (werkdagen 9:00-17:00 CET) zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.
 • Jarenlange ervaring
 • Whitelabel support desk
 • Alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00-17:00 CET

Event support

Bij event support krijgt u support op locatie van experts die uw ondersteunen bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.
 • Opbouw en installatie op locatie
 • Persoonlijke event medewerker
 • Ondersteuning van uw evenement

FAQ

Meta Quest 2

Wat is de batterijduur van de Meta Quest 2?

De batterij van de Quest 2 gaat ongeveer 2-3 uur mee, dit is 1 uur langer vergeleken met de Quest Pro.

Hoeveel opslagruimte heeft de Meta Quest 2?

Het headset wordt geleverd met 128GB of 256GB opslagruimte, wat voldoende is voor alle gebruiksdoeleinden.

Hoeveel RAM heeft de Meta Quest 2?

De Quest 2 heeft 6 GB LPDDR4X RAM beschikbaar om te gebruiken. Dit is de helft van de hoeveelheid RAM in vergelijking met de Quest Pro die op een hogere snelheid draait.

Welke chip zit er in de Quest 2?

Het headset maakt gebruik van de Qualcomm Snapdragon XR2, die ongeveer 50% minder krachtig is dan de Quest Pro, maar nog steeds de meest populaire chip is in VR-headsets.

Kun je video streamen naar de Quest 2?

Ja, video streamen is mogelijk via WiFi 6, Virtual Desktop en AirLink.

Wat is de batterijduur van de controllers van de Meta Quest 2?

De controllers van de Quest 2 gaan lang mee: dagen, weken, zelfs maanden! Je kunt gemakkelijk meer dan 30 uur spelen. Aangezien de controller-tracking door de headset wordt uitgevoerd, verbruiken de controllers nauwelijks stroom zonder dat ze er hard voor hoeven te werken.

Wat voor soort opladen gebruikt de Meta Quest 2?

De Quest 2 kan worden opgeladen via de USB-C-poort aan de linkerkant van de headset.

Heeft de Quest 2 ingebouwde audio?

Ja, het wordt geleverd met geïntegreerde stereoluidsprekers. Een microfoon en een 3,5 mm-audio-aansluiting zijn ook aanwezig op de headset.

Welke soort tracking gebruikt de Quest 2?

De headset maakt gebruik van 6 DoF Inside-out via 4 geïntegreerde camera’s.

Wat is het gewicht van de Quest 2?

De Quest 2 weegt 503 gram, wat veel lichter is dan de Quest Pro met 722 gram. Dit is vrij licht voor een VR-headset.

Wat is het gezichtsveld van de Quest 2?

De Oculus Quest 2 heeft een gezichtsveld van 97° horizontaal en 93° verticaal, wat ongeveer 10° lager is dan de Meta Quest Pro.

Wat is de verversingssnelheid van de Quest 2?

De Quest 2 ondersteunt verversingssnelheden van 60 Hz, 72 Hz, 80 Hz, 90 Hz en 120 Hz. Dit zorgt ervoor dat uw ervaring soepel verloopt en dat bewegingsziekte minder is bij hogere verversingssnelheden.

Wat is de resolutie van de Quest 2?

De Quest 2 maakt gebruik van een 1920 x 1832 resolutie scherm voor elk oog. Maar de zichtbare resolutie is iets lager, namelijk ongeveer 1890 x 1720.

Welk type panelen gebruikt de Meta Quest 2?

Het headset maakt gebruik van een enkel snel omschakelend LCD-paneel. De pixels op displays die in VR-headsets worden gebruikt, moeten slechts gedurende een zeer korte tijd per frame worden verlicht. Als de pixels continu verlicht zouden worden, zouden uw ogen licht zien voor de oorspronkelijke locatie, zelfs terwijl uw hoofd draaide, en uw brein zou dit interpreteren als bewegingsonscherpte.

Wat is het IPD-bereik van de Meta Quest 2?

Het headset wordt geleverd met handmatige IPD-aanpassing van 58mm tot 68mm. Het heeft 3 vaste IPD-instellingen: 58mm, 63mm, 68mm.

Welk type lenzen heeft de Meta Quest 2?

De Quest 2 gebruikt Fresnel-lenzen, een Fresnel-lens is een optische component die als alternatief wordt gebruikt voor een conventionele lens vanwege het lichtere gewicht en de lagere kosten.

Heeft de Quest 2 camera passthrough?

Ja, de Meta Quest 2 wordt geleverd met grayscale camera-passthrough via de geïntegreerde tracking camera’s.

Je bent nu op de zakelijke Nederlandse site
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.