Selected:

Oculus Quest 64GB

429,-

Oculus Quest 64GB

429,-

of huren vanaf €70

  • Zakelijke offerte aanvragen
  • Installatie en support desk
  • 1 jaar garantie

Levertijd: 31 werkdagen

Productinformatie

De Oculus Quest is de eerste standalone VR headset die roomscale VR (6DOF) aankan zonder PC of trackers. Hierdoor kunt u de Oculus Quest binnen 3 minuten gebruiken zonder gedoe. Ter vergelijking: de setup tijd van een HTC Vive of Oculus Rift is ongeveer 30 minuten. Verder, doordat Oculus Quest geen bedrading heeft is de ervaring erg comfortabel.

Omdat de Oculus Quest niet vastzit aan een computer kan de Oculus Quest grafisch minder aan dan VR headsets die wel in combinatie met een PC werken. Desalniettemin werken de ‘classic’ room scale VR games (Beat Saber, Tilt Brush, Space pirate trainer) erg goed op de Oculus Quest. Een nadeel is dat de screencasting naar een scherm instabiel is.

Voor de zakelijke markt wordt de Oculus Quest veel toegepast op events in combinatie met entertainment applicaties. Daarnaast wordt de Oculus Quest ook gebruikt voor trainingen, onboarding en experience centers.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Roomscale VR zonder PC of trackers

Geen bedrading

Veel content op Oculus VR platform

Oculus touch controllers

Geen geïntegreerde VR cover

Schermdeling instabiel

Kan geen grote zware applicaties aan

Productspecificaties

Built-in displayResolutie2880 x 1600Gewicht468 gram
ControllerRefresh Rate72HZKleurZwart
Built-in audioDisplayOLED DisplayMateriaalPlastic
StandaloneField of view100 gradenGarantie1 jaar
Input3.5 MM Audio JackCPUSnapdragon 835
Hard Drive64 GBPlatformOculus

Product Accesoires

Product services

Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >
Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >

FAQ

Oculus Quest

Wat zijn de voordelen van de Oculus Quest?

Het standalone design van de Quest maakt dit systeem veelzijdig inzetbaar, en kan eenvoudig worden meegenomen. De Oculus Quest kopen is vooral interessant voor console gamers die graag die spellen in 360 graden willen ervaren. In vrijwel iedere Oculus Quest review wordt aangegeven dat de optionele koppeling met een PC of laptop veel extra functionaliteit toevoegt aan dit systeem. Deze optie wordt Oculus Link genoemd en is zonder meerkosten beschikbaar. Ook de softwarematige uitbreidingen wordt gewaardeerd, zoals de nauwkeurige registratie van vinger bewegingen met de meegeleverde VR controllers, wat de Oculus Quest tot een opvallend veelzijdige standalone VR bril maakt.

Waar kunt u de Oculus Quest het beste voor gebruiken?

De Oculus Quest is in eerste instantie een VR game console die geschikt is voor virtual reality games. Dit is mogelijk door de roomscale tracking op basis van vier ingebouwde tracking camera’s. Het is dus niet nodig om externe tracking kastjes te installeren. Na het scannen van een ruimte met de Oculus Quest VR configuratie app, zal het toestel deze indeling onthouden. Wanneer de gebruiker dichtbij de grens van de ruimte komt zal er automatisch een beveiliging in werking treden. Oculus Quest games kunnen direct gedownload worden via de meegeleverd App Store, waarbij er zowel betaalde als gratis apps te vinden zijn. Het aanbod bestaat voornamelijk uit spellen, daarnaast zijn er ook productiviteitsapps. De verwerking gaat op basis van een mobiele processor, daarmee is de grafische kwaliteit wat minder dan bij de Rift S mogelijk is. De Quest is wel aanzienlijk krachtiger dan de Oculus GO, dit geldt ook voor de VR controllers die veel meer mogelijkheden bieden dan de beperkte GO controller.

Wat wordt er bedoeld met Roomscale VR?

Roomscale VR staat voor een virtual reality ervaring waarbij de gebruiker vrij kan bewegen in de ruimte. Dit wordt ook wel 6DoF of Six Degrees of Freedom genoemd. Bij een roomscale VR game kan de speler in de virtuele omgeving lopen, waarbij de ruimte van de kamer en het bereik van de tracking modules de enige beperkende factor is. Er zijn twee methoden om roomscale VR tot stand te brengen; met externe tracker kastjes of ingebouwd op de VR bril.

Hoe verbind u de Oculus met uw smartphone?

U verbind de Oculus met uw smartphone via de app. Download hier de app voor Android en hier voor iPhone.

Hoe installeert u Kiosk mode?

Sluit uw apparaat aan op de computer met een geschikte USB-kabel en zorg ervoor dat developer mode is ingeschakeld op uw apparaat (en).

Pak het gedownloade bestand uit en dubbelklik op appforcer.bat om het bestand te installeren. Wanneer de geopende venster succes toont, kunt u het venster sluiten.

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.