ClickCease

Geselecteerd:

Pico G2 4K

299,-

Pico G2 4K

299,- excl. BTW

of huren vanaf €40


Voor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Productinformatie Pico G2 4K

Als je content van hoge kwaliteit hebt, is de Pico G2 4K de alles-in-één VR-headset die je doelgroep de beste ervaring biedt. De Pico G2 4K is een stand-alone VR-headset die geen extra apparatuur vereist. In de categorie alles-in-één VR-headsets heeft de Pico G2 4K de hoogste resolutie, wat leidt tot een uitstekende kijkervaring.

Een ander groot voordeel is dat de Pico G2 4K op een open Android-systeem draait. Dit maakt het gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen voor zakelijk gebruik. Voorbeelden zijn het deactiveren van knoppen, het beperken van gebruikersrechten (kioskmodus) en het beheren van mobiele apparaten. Je hoeft de Pico-controller ook niet per se te gebruiken. Dit maakt het een handige VR-headset voor winkels, evenementen en beurzen. Een nadeel van de Pico G2 4K is dat er nog maar weinig apps in de Pico Store zitten.

Voor meer informatie lees onze Pico G2 4K Review

Aanvullende Informatie Pico G2 4K

Pico G2 4K kopen

De prijs van de Pico G2 4K kan variëren afhankelijk van de accessoires die je erbij koopt. Er hoeft overigens geen VR cover (35 euro) te worden aangeschaft zoals bij andere VR brillen, omdat het gezichtsmasker afneembaar is.

G2 4K huren

De Pico G2 4K is te huren vanaf 40,- voor 1 dag met de mogelijkheid om het voor een langere termijn te huren naar keuze.

G2 4K prijs

De standaard prijs van de G2 4K is lager dan de G2 4K S en Skyworth V901. Door de hoge beeldkwaliteit en het gebruiksgemak heeft het zijn voordelen over de andere all-in-one VR brillen.

Wat maakt de G2 4K bijzonder?

Standalone:

De Pico G2 4K is een standalone headset. Je kunt deze VR bril direct gebruiken zonder externe PC of gaming laptop. Dat maakt het niet alleen een gebruiksvriendelijk apparaat, het bespaart ook flink in de kosten. Er zijn geen externe kabels vereist, hoewel er een controller wordt meegeleverd werkt het systeem standaard ook met lichaamsbeweging.

Weinig ruimte nodig:

Het compacte all-in-one systeem maakt het eenvoudig om één of meerdere sets paraat te houden. Daarnaast is degebruiker beperkt tot rondkijken, fysiek lopen in de virtuele omgeving is niet mogelijk. In combinatie met het 4K beeldscherm is deze VR headset daarmee ideaal voor passieve ervaringen zoals een 360 video bekijken in een (draaiende) stoel.

Tegengewicht:

De Pico G2 4K wordt standaard met een tegengewicht geleverd. Omdat de accu zich aan de achterzijde bevindt is er minder druk op de voorzijde van het gezicht wat veel gebruikers aangenamer vinden.

Controller-free modus:

Een behoorlijk unieke standaard feature is de mogelijkheid om met lichaamsbeweging het systeem te besturen, een externe controller is dan niet meer nodig. Overigens is ‘gaze-based’ navigatie niet uniek voor mobiele VR apps, de app moet wel voorbereid zijn op deze functionaliteit.

Hygiënisch in gebruik:

Het zachte kussen dat rust op het gezicht is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken. Dat is duidelijk een optie die bedacht is voor publieke presentaties zoals op beurzen en evenementen. Thuis met meerdere gebruikers is het overigens ook best een fris idee.

Geheugen is uitbreidbaar:

Het 64GB intern geheugen van de Pico G2 4K zal voor de meeste gebruikers voldoende zijn, toch is het mogelijk om het geheugen uit te breiden tot maar liefst 256GB opslagruimte. Voor 4K video kan dit heel goed van pas komen. Nog meer nodig? Dan verwissel je gewoon het MicroSD kaartje.

Android systeem:

Deze Pico G2 4K VR bril werkt net als veel stand-alones op basis van het Android besturingssysteem. In dit geval is het OS eenvoudig te benaderen voor software ontwikkelaars, wat nieuwe mogelijkheden schept voor maatwerk applicaties.

Kiosk en broadcast modus:

Standaard kun je de headset vergrendelen op één applicatie, ook kun je het beeld laten zien op een extern scherm zonder extra hardware of software te gebruiken.

Lees meer >

Voordelen en nadelen

4K LCD display

Makkelijk te gebruiken zonder controller

Kiosk mode

Makkelijk schoon te houden

Eenvoudig besturingssysteem

Zeer comfortabel door het ergonomische design

Batterij duur 2-2,5 uur

Productspecificaties

Built-in displayDisplayLCD DisplayCPUQualcomm Snapdragon 835
ControllerRefesh Rate75HZGeheugen64GB
Built-in audioPlatformOpen android systemGewicht278 gram
StandaloneResolutie3840 x 2160 (4k)KleurZwart
6DoFInput3.5 MM Audio JackMateriaalPlastic
Field of view101 gradenGarantie1 jaar

Standaard meegeleverd:
/><noscript><img class=
1x Pico G2 4K1x Motion Controller1x USB-C 3.0 kabel + Oplaadblokje2x AAA batterij1x Microfiber doekjeVR Expert Handleiding


Product Accessoires

Product services

Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >
Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >

Use cases

Client testimonials

“VR Expert is een belangrijke partner voor Uptale. Het leveren van VR-apparaten aan klanten over de hele wereld is een grote uitdaging voor een SaaS-bedrijf als het onze. VR Expert biedt ons de capaciteit en flexibiliteit om apparaten van 1 tot 1000 te verzenden met de beste klantenservice, ongeacht de grootte van de bestelling. Het VR Expert-team nam de tijd om onze specifieke behoeften te begrijpen en bouwde precies wat we nodig hadden om onze klanten blij te maken.”

David Ristagno
Co-Founder – Uptale
uptale.io

“VR Expert is voor ons een zeer ervaren en serieuze partner geworden. Leveringen meestal op de benodigde dag. Als virtual reality-bedrijf kunnen we VR Expert zonder voorbehoud aanbevelen. Klantenservice is hier nog steeds erg belangrijk! “

Andreas Weigel
CEO – Diginetmedia
diginetmedia.de

“We werken graag samen met VR Expert. Ze zijn erg behulpzaam en de installatie en support service is erg handig zodat we de Pico G2 4K kant en klaar kunnen uitleveren.”

Wietze De Vries
Qualizorg
qualizorg.nl

”Kopen bij VR Expert is een geweldige ervaring geweest. Snelle verzendingen en fantastische service samen met het geven van uitstekend advies is de kern van het bedrijf.”

Sophie Hooijmans
Het gevonden voorwerp
hetgevondenvoorwerp.nl

FAQ

Pico G2 4K

Wat is de resolutie van de Pico G2 4K?

De Pico G2 4K resolutie is 3849 x 2160.

Is het mogelijk om het gezichtskussen te vervangen?

Ja, het is mogelijk om het gezichtskussen te vervangen.

Is het mogelijk om de Google Playstore te downloaden voor de Pico G2 4K?

Het is niet mogelijk om de Google Playstore te downloaden aangezien de Pico G2 4K deze app niet ondersteund.

Wat is de batterijduur van de headset

Wanneer de accu van de headset 100% geladen is, heeft het een batterijduur van 2 tot 2,5 uur.

Hoe creëer je een Pico account?

Op deze pagina https://developer.pico-interactive.com/  kunt u  zich registreren of aanmelden door op de link rechtsboven in het scherm te klikken. Nadat u uw e-mail heeft geverifieerd, kunt u zich aanmelden en doorgaan met het downloaden van games op uw Pico headset.

Is het mogelijk om op de Pico G2 4K, 8K video’s af te spelen?

De apparaten van Pico ondersteunen momenteel geen 8k video’s.

Welk platform ondersteunt de headset?

De bril wordt ondersteund door het open Android platform. Hierdoor is het mogelijk om Android applicaties te downloaden.

Is het mogelijk om de Pico G2 4K te casten naar een extern scherm/monitor?

Het is mogelijk om met de Pico G2 4K te casten zolang dat je externe TV/Laptop Miracast ondersteunt. Dit kan via de ingebouwde screen mirroring op de bril. Voor het volledige guide klik hier.

Is het mogelijk om je smartphone te verbinden met de headset?

Het is niet mogelijk om met een smartphone verbinding te maken.

Als de lens van de Pico G2 4K sunburned is, kan ik deze dan vervangen?

Het is niet mogelijk om de lens van een Pico G2 4K te vervangen als deze sunburned is. Het is daarom van belang dat de bril niet langdurig in de zon ligt.

Kan ik de Pico G2 4K ook buitenshuis gebruiken?

Ja, dit is mogelijk. Echter is dit niet aan te raden omdat u de Pico G2 4K headset kunt beschadigen. 

Op welke manieren is de Pico G2 4K te besturen?

De Pico G2 4K besturing is op twee manieren mogelijk. Optie 1 is met de bijgeleverde controller. Optie 2 is met de knoppen op de bril zelf.

Waarvoor kan de Pico G2 4K het best voor gebruikt worden?

Omdat de Pico G2 4K een standalone VR headset is, kan deze gebruikt worden op locatie. Het is niet nodig om dit toestel te koppelen met een PC of laptop. De Pico G2 4K is daarmee een flexibel inzetbaar standalone VR headset. Dit maakt het een handige VR-headset voor winkels, evenementen en beurzen.

Wat zijn de voordelen van de Pico G2 4K?

De Pico G2 4K heeft een hoge resolutie scherm waarmee de beeldkwaliteit hoger ligt dan bij vergelijkbare modellen het geval is. Daarnaast is het mogelijk om het gezichtskussen te vervangen, je hoeft dus geen nieuwe bril te kopen wanneer het kussen versleten of vuil is. Nog een voordeel is de snelle wijze van installeren. Het is namelijk niet verplicht om per toestel een nieuwe account aan te maken of te registeren wat dit product met name interessant maakt voor een virtuele cinema waarbij meerdere toestellen gebruikt worden.

Geschiedenis van de Pico G2 4K

Pico G2 4K in het kort
Dit is de meest luxe VR bril die Pico momenteel in het assortiment heeft. De G2 productlijn borduurt verder op de populaire Gear VR van Samsung en de Oculus Go van Facebook. Toch weet Pico er enkele interessante features aan toe te voegen, die met name de zakelijke gebruiker zal aanspreken zoals een ‘kiosk’ modus en controller-free bediening.

Over Pico Interactive
Dit bedrijf bestaat sinds 2015 en is gehuisvest in Beijing, China. Hun eerste product onder de naam Neo was baanbrekend, en zou één van de eerste VR brillen zijn die geen PC nodig had en toch volledige bewegingsvrijheid bood. Dit pionierswerk hield wel in dat het 6DoF systeem in praktijk tekort schoot, de huidige productlijn is daarom uitgerust met 3DoF technologie. Het geeft wel aan dat de ontwikkelaars achter Pico ‘out of the box’ denken, en zich niet zomaar laten leiden door de concurrentie.

Technische specificaties

  • Standalone VR headset
  • 3840 x 2160 4K resolutie
  • 75 Hz verversingssnelheid
  • Snapdragon 835 CPU
  • 32GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 256GB)
  • Beweging over 3 assen
  • 1x VR controller

Beperkingen om rekening mee te houden
3DoF staat voor “Three Degrees of Freedom”. Dat houdt in dat je volledig rond kunt kijken zolang je op dezelfde positie blijft. Dat maakt de VR ervaring meer beperkt ten opzichte van de 6DoF Virtual Reality headsets. Voor presentaties in kleinere ruimtes en voor gebruikers die weinig ervaring hebben met virtuele werelden kan dit juist een voordeel zijn. De lagere 72Hz verversingssnelheid ten opzichte van 90Hz op de standaard G2 komt door het grotere aantal pixels op het beeldscherm. Voor video is dit geen bezwaar, je zult dit met name kunnen merken in snelle games.

VR voor zakelijk gebruik
De strakke zwarte afwerking laat direct zien dat de bril bedoeld is voor ‘serious business’. De hogere beeldresolutie bewijst dat het niet alleen uiterlijk vertoon betreft. Omdat het Android systeem op dit apparaat zo open mogelijk is gehouden, kan een bedrijf relatief eenvoudig applicaties laten bouwen en laden op dit systeem. De ‘kiosk’ modus maakt standaard deel uit van de features, je kunt daarmee één applicatie vertonen terwijl de toegang tot het standaard menu vergrendeld wordt. De controller-free optie laat de gebruiker zelfs zonder afstandbediening navigeren, een functie die met name voor de zakelijke markt is bedoeld.

Conclusie
De bril biedt als voornaamste voordeel ten opzichte van de standaard versie een beter beeldscherm met meer pixels. Dit gaat ten koste van de verversingssnelheid, maar de toename in scherpte maakt dit meer dan goed. Verder is de hardware nagenoeg gelijk, al geeft de zwarte behuizing wel direct een luxe uitstraling. Deze VR bril is met name gericht op de zakelijke gebruiker, de eindconsument zal wellicht eerder voor de iets goedkopere G2 uitvoering kiezen omdat hier standaard meer geheugen in aanwezig is.

Moet een gebruiker zijn bril afzetten om de Pico te kunnen gebruiken?

Nee, een gebruiker hoeft niet zijn bril af te zetten. De Pico G2 4K heeft voldoende ruimte in de headset.

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.