ClickCease
countryLogo Business
 • Deskundig advies
 • Betaal op factuur
 • 9,3/10 beoordeling door klanten
 • Wereldwijde levering
 • Gratis proefservice

Pico G2 4K

350,-

Uitverkocht

Productinformatie Pico G2 4K

Als je content van hoge kwaliteit hebt, is de Pico G2 4K de alles-in-één VR-headset die je doelgroep de beste ervaring biedt. De Pico G2 4K is een stand-alone VR-headset die geen extra apparatuur vereist. In de categorie alles-in-één VR-headsets heeft de Pico G2 4K de hoogste resolutie (3840 x 2160), wat leidt tot een uitstekende kijkervaring.

Een ander groot voordeel is dat de Pico G2 4K op een open Android-systeem draait. Dit maakt het gemakkelijker om wijzigingen aan te brengen voor zakelijk gebruik. Voorbeelden zijn het deactiveren van knoppen, het beperken van gebruikersrechten (kioskmodus) en het beheren van mobiele apparaten. Je hoeft de Pico-controller ook niet per se te gebruiken. Dit maakt het een handige VR-headset voor winkels, evenementen en beurzen. Een nadeel van de Pico G2 4K is dat er nog maar weinig apps in de Pico Store zitten.

Voor meer informatie lees onze Pico G2 4K Review

Aanvullende Informatie

Pico G2 4K prijs

De prijs van de G2 4K kan variëren afhankelijk van de accessoires die je erbij koopt. Er hoeft overigens geen VR cover (35 euro) te worden aangeschaft zoals bij andere VR brillen, omdat het gezichtsmasker afneembaar is. De standaard prijs van de G2 4K is lager dan de G2 4K S en Skyworth V901. Door de hoge beeldkwaliteit en het gebruiksgemak heeft het zijn voordelen over de andere all-in-one VR brillen.

G2 4K huren

De Pico G2 4K is te huren vanaf 40,- voor 1 dag met de mogelijkheid om het voor een langere termijn te huren naar keuze.

Wat maakt de G2 4K bijzonder?

Standalone:

De Pico G2 4K is een standalone headset. Je kunt deze VR bril direct gebruiken zonder externe PC of gaming laptop. Dat maakt het niet alleen een gebruiksvriendelijk apparaat, het bespaart ook flink in de kosten. Er zijn geen externe kabels vereist, hoewel er een controller wordt meegeleverd werkt het systeem standaard ook met lichaamsbeweging.

Weinig ruimte nodig:

Het compacte all-in-one systeem maakt het eenvoudig om één of meerdere sets paraat te houden. Daarnaast is degebruiker beperkt tot rondkijken, fysiek lopen in de virtuele omgeving is niet mogelijk. In combinatie met het 4K beeldscherm is deze VR headset daarmee ideaal voor passieve ervaringen zoals een 360 video bekijken in een (draaiende) stoel.

Tegengewicht:

De G2 4K wordt standaard met een tegengewicht geleverd. Omdat de accu zich aan de achterzijde bevindt is er minder druk op de voorzijde van het gezicht wat veel gebruikers aangenamer vinden.

Controller-free modus:

Een behoorlijk unieke standaard feature is de mogelijkheid om met lichaamsbeweging het systeem te besturen, een externe controller is dan niet meer nodig. Overigens is ‘gaze-based’ navigatie niet uniek voor mobiele VR apps, de app moet wel voorbereid zijn op deze functionaliteit.

Hygiënisch in gebruik:

Het zachte kussen dat rust op het gezicht is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken. Dat is duidelijk een optie die bedacht is voor publieke presentaties zoals op beurzen en evenementen. Thuis met meerdere gebruikers is het overigens ook best een fris idee.

Geheugen is uitbreidbaar:

Het 64GB intern geheugen van de G2 4K zal voor de meeste gebruikers voldoende zijn, toch is het mogelijk om het geheugen uit te breiden tot maar liefst 256GB opslagruimte. Voor 4K video kan dit heel goed van pas komen. Nog meer nodig? Dan verwissel je gewoon het MicroSD kaartje.

Android systeem:

Deze Pico G2 4K VR bril werkt net als veel stand-alones op basis van het Android besturingssysteem. In dit geval is het OS eenvoudig te benaderen voor software ontwikkelaars, wat nieuwe mogelijkheden schept voor maatwerk applicaties.

Kiosk en broadcast modus:

Standaard kun je de headset vergrendelen op één applicatie, ook kun je het beeld laten zien op een extern scherm zonder extra hardware of software te gebruiken.

Lees meer >

Voor en Nadelen

4K LCD display

Makkelijk te gebruiken zonder controller

Kiosk mode

Makkelijk schoon te houden

Eenvoudig besturingssysteem

Zeer comfortabel door het ergonomische design

Batterij duur 2-2,5 uur

Product specificaties

Ingebouwd Display Display: LCD CPU: Qualcomm 835
Controllers Refesh Rate: 75 Hz Geheugen: 64GB Intern Geheugen / 4GB RAM
Ingebouwde Audio Platform: Open Android System Gewicht: 278 Gram
Standalone Resolutie: 1920 x 2160 Per Oog Kleur: Zwart
6DoF Input: 3.5mm Audio Jack Materiaal: Plastic
Field of View: 101 Graden Garantie: 1 Jaar

Standaard Meegeleverd:
/></p><p><img decoding=
1x Pico G2 4K Brillen 1x Pico Motion Controller 1x Oplaadblokje 1x USB-C 3.0 Kabel 2x AAA Batterij 1x Microfiber Doekje VR Expert Handleiding

Product accessoires

Product services

Bij VR Expert willen we dat je zorgeloos kunt genieten van je producten. Wij bieden daarom verschillende diensten aan om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Event support

Bij event support krijgt u support op locatie van experts die uw ondersteunen bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.
 • Opbouw en installatie op locatie
 • Persoonlijke event medewerker
 • Ondersteuning van uw evenement

Installatie

Bij het aankopen van de installatie service maken wij uw VR of AR bril startklaar door vooraf de bril te configureren en de gewenste applicatie en/of 360 content te installeren.
 • Configureren van uw hardware
 • Installatie van uw content en applicaties
 • Direct aan de slag

Support desk

Bij het aanschaffen van de support desk, kunt u direct contact opnemen met onze experts voor vragen of problemen (werkdagen 9:00-17:00 CET) zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.
 • Jarenlange ervaring
 • Whitelabel support desk
 • Alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00-17:00 CET

Use cases

Bekijk hoe bedrijven onze producten gebruiken om een ​​verschil te maken in efficiëntie, ondersteuning op afstand en nog veel meer.

Lees wat onze klanten over ons te zeggen hebben

FAQ

Pico G2 4K

 • Wat is de resolutie van de Pico G2 4K?

  De Pico G2 4K resolutie is 3849 x 2160.

 • Is het mogelijk om het gezichtskussen te vervangen?

  Ja, het is mogelijk om het gezichtskussen te vervangen.

 • Is het mogelijk om de Google Playstore te downloaden voor de Pico G2 4K?

  Het is niet mogelijk om de Google Playstore te downloaden aangezien de Pico G2 4K deze app niet ondersteund.

 • Is er een PC nodig om de headset te gebruiken?

  Nee.

 • Wat is de batterijduur van de headset

  Wanneer de accu van de headset 100% geladen is, heeft het een batterijduur van 2 tot 2,5 uur.

 • Hoe creëer je een Pico account?

  Op deze pagina https://developer.pico-interactive.com/  kunt u  zich registreren of aanmelden door op de link rechtsboven in het scherm te klikken. Nadat u uw e-mail heeft geverifieerd, kunt u zich aanmelden en doorgaan met het downloaden van games op uw Pico headset.

 • Is het mogelijk om op de Pico G2 4K, 8K video’s af te spelen?

  De apparaten van Pico ondersteunen momenteel geen 8k video’s.

 • Welk platform ondersteunt de headset?

  De bril wordt ondersteund door het open Android platform. Hierdoor is het mogelijk om Android applicaties te downloaden.

 • Is het mogelijk om de Pico G2 4K te casten naar een extern scherm/monitor?

  Het is mogelijk om met de Pico G2 4K te casten zolang dat je externe TV/Laptop Miracast ondersteunt. Dit kan via de ingebouwde screen mirroring op de bril. Voor het volledige guide klik hier.

 • Is het mogelijk om je smartphone te verbinden met de headset?

  Het is niet mogelijk om met een smartphone verbinding te maken.

 • Als de lens van de Pico G2 4K sunburned is, kan ik deze dan vervangen?

  Het is niet mogelijk om de lens van een Pico G2 4K te vervangen als deze sunburned is. Het is daarom van belang dat de bril niet langdurig in de zon ligt.

 • Kan ik de Pico G2 4K ook buitenshuis gebruiken?

  Ja, dit is mogelijk. Echter is dit niet aan te raden omdat u de Pico G2 4K headset kunt beschadigen. 

 • Op welke manieren is de Pico G2 4K te besturen?

  De Pico G2 4K besturing is op twee manieren mogelijk. Optie 1 is met de bijgeleverde controller. Optie 2 is met de knoppen op de bril zelf.

 • Waarvoor kan de Pico G2 4K het best voor gebruikt worden?

  Omdat de Pico G2 4K een standalone VR headset is, kan deze gebruikt worden op locatie. Het is niet nodig om dit toestel te koppelen met een PC of laptop. De Pico G2 4K is daarmee een flexibel inzetbaar standalone VR headset. Dit maakt het een handige VR-headset voor winkels, evenementen en beurzen.

 • Wat zijn de voordelen van de Pico G2 4K?

  De Pico G2 4K heeft een hoge resolutie scherm waarmee de beeldkwaliteit hoger ligt dan bij vergelijkbare modellen het geval is. Daarnaast is het mogelijk om het gezichtskussen te vervangen, je hoeft dus geen nieuwe bril te kopen wanneer het kussen versleten of vuil is. Nog een voordeel is de snelle wijze van installeren. Het is namelijk niet verplicht om per toestel een nieuwe account aan te maken of te registeren wat dit product met name interessant maakt voor een virtuele cinema waarbij meerdere toestellen gebruikt worden.

 • Geschiedenis van de Pico G2 4K

  Pico G2 4K in het kort
  Dit is de meest luxe VR bril die Pico momenteel in het assortiment heeft. De G2 productlijn borduurt verder op de populaire Gear VR van Samsung en de Oculus Go van Facebook. Toch weet Pico er enkele interessante features aan toe te voegen, die met name de zakelijke gebruiker zal aanspreken zoals een ‘kiosk’ modus en controller-free bediening.

  Over Pico Interactive
  Dit bedrijf bestaat sinds 2015 en is gehuisvest in Beijing, China. Hun eerste product onder de naam Neo was baanbrekend, en zou één van de eerste VR brillen zijn die geen PC nodig had en toch volledige bewegingsvrijheid bood. Dit pionierswerk hield wel in dat het 6DoF systeem in praktijk tekort schoot, de huidige productlijn is daarom uitgerust met 3DoF technologie. Het geeft wel aan dat de ontwikkelaars achter Pico ‘out of the box’ denken, en zich niet zomaar laten leiden door de concurrentie.

  Technische specificaties

  • Standalone VR headset
  • 3840 x 2160 4K resolutie
  • 75 Hz verversingssnelheid
  • Snapdragon 835 CPU
  • 32GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 256GB)
  • Beweging over 3 assen
  • 1x VR controller

  Beperkingen om rekening mee te houden
  3DoF staat voor “Three Degrees of Freedom”. Dat houdt in dat je volledig rond kunt kijken zolang je op dezelfde positie blijft. Dat maakt de VR ervaring meer beperkt ten opzichte van de 6DoF Virtual Reality headsets. Voor presentaties in kleinere ruimtes en voor gebruikers die weinig ervaring hebben met virtuele werelden kan dit juist een voordeel zijn. De lagere 72Hz verversingssnelheid ten opzichte van 90Hz op de standaard G2 komt door het grotere aantal pixels op het beeldscherm. Voor video is dit geen bezwaar, je zult dit met name kunnen merken in snelle games.

  VR voor zakelijk gebruik
  De strakke zwarte afwerking laat direct zien dat de bril bedoeld is voor ‘serious business’. De hogere beeldresolutie bewijst dat het niet alleen uiterlijk vertoon betreft. Omdat het Android systeem op dit apparaat zo open mogelijk is gehouden, kan een bedrijf relatief eenvoudig applicaties laten bouwen en laden op dit systeem. De ‘kiosk’ modus maakt standaard deel uit van de features, je kunt daarmee één applicatie vertonen terwijl de toegang tot het standaard menu vergrendeld wordt. De controller-free optie laat de gebruiker zelfs zonder afstandbediening navigeren, een functie die met name voor de zakelijke markt is bedoeld.

  Conclusie
  De bril biedt als voornaamste voordeel ten opzichte van de standaard versie een beter beeldscherm met meer pixels. Dit gaat ten koste van de verversingssnelheid, maar de toename in scherpte maakt dit meer dan goed. Verder is de hardware nagenoeg gelijk, al geeft de zwarte behuizing wel direct een luxe uitstraling. Deze VR bril is met name gericht op de zakelijke gebruiker, de eindconsument zal wellicht eerder voor de iets goedkopere G2 uitvoering kiezen omdat hier standaard meer geheugen in aanwezig is.

 • Moet een gebruiker zijn bril afzetten om de Pico te kunnen gebruiken?

  Nee, een gebruiker hoeft niet zijn bril af te zetten. De Pico G2 4K heeft voldoende ruimte in de headset.

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.