Geselecteerd:

Pico G2

Vanaf: 40,-

Pico G2

Vanaf: 40,-
 • Zakelijke offerte aanvragen
 • Installatie service en Event support
 • Flexibele huur periodes

280,- Per dag

18,- Per device

Productinformatie

De Pico G2 is een gebruiksvriendelijke all-in-one VR headset voor de zakelijke markt. Het grote voordeel van de Pico G2 is dat hij op een open Android systeem draait. Hierdoor kunnen er makkelijk wijzigingen worden gemaakt voor zakelijk gebruik. Voorbeelden hiervan zijn het deactiveren van knoppen, limiteren van gebruikersrechten (kiosk mode), en mobile device management. Tevens hoeft u de Pico controller niet per se te gebruiken. Dit maakt het een handige set voor retail set-ups, evenementen en beurzen.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Makkelijk te gebruiken zonder controller

Kiosk mode

3K display

Makkelijk schoon te houden

Eenvoudig besturingssysteem

Batterij duur 2-2,5 uur

Productspecificaties

Built-in displayDisplayLCD DisplayCPUQualcomm Snapdragon 835
ControllerRefesh Rate90HZGeheugen32GB
Built-in audioPlatformOpen android systemGewicht278 Gram
StandaloneResolutie1440 x 1600 (3k)KleurBlack
6DoFInput3.5 MM Audio JackMateriaalPlastic
Field of view101 gradenGarantie1 jaar

Product services

Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >
Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >

FAQ

Pico G2

Wat zijn de voordelen van de Pico G2?

Er zijn diverse voordelen van de Pico G2 ten opzichte van vergelijkbare systemen. Zo is het apparaat snel in te stellen, wat met name bij configuratie van een groot aantal systemen een flinke tijdswinst kan opleveren. Het verwisselbare gezichtskussen maakt de G2 een hygiënisch toestel tijdens evenementen. De ontgrendelde versie is eenvoudig aan te passen met nieuwe software voor o.a. synchronisatie, externe bediening en VR kiosken.

Waar kan je de Pico G2 het best voor gebruiken?

Het bedrijf Pico maakt vooral producten voor de zakelijke markt. Hoewel de Pico G2 puur op technische specificaties niet de beste prestaties levert, is het met name de eenvoudige manier van bedienen en de functies voor professioneel gebruik die de Pico prijs bepalen. Zeker tijdens events en bij gebruik voor VR attracties biedt de Pico G2 een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

Geschiedenis Pico G2

Deze Virtual Reality headset is een directe concurrent van de Oculus Go. Toch wil Pico meer zijn dan een Chinese kloon van Facebook producten. Door samen te werken met Vive en het systeem open te stellen voor externe ontwikkelaars, bieden ze voor zowel consumenten als voor zakelijke gebruikers een meerwaarde ten opzichte van de concurrentie.

Over Pico Interactive
Dit bedrijf is gevestigd in Beijing, en is het Chinese antwoord op de Oculus productlijn. Na de eerste stappen in de virtuele wereld te hebben genomen met de Neo headset, kwam de verbeterde Goblin en nu dus de G2 lijn. Hoewel het bedrijf al sinds 2015 bestaat, zou het tot 2017 duren tot ze met externe investeerders in zee gingen en tientallen miljoenen euro’s binnen wist te slepen. Het is niet zo verwonderlijk dat bedrijven brood zien in dit bedrijf, Pico is immers pionier in standalone VR met 6DoF vrijheid van beweging. Helaas bleek hun tracking op basis van geluid niet nauwkeurig genoeg en leveren ze momenteel alleen 3DoF headsets.

Technische specificaties

 • Standalone VR headset
 • 1440 x 1600 resolutie per oog
 • 90 Hz verversingssnelheid
 • 101 graden kijkhoek
 • Snapdragon 835 CPU
 • 32GB of 64GB Intern geheugen (normaal of pro)
 • RGB camera (alleen op pro)
 • Beweging over 3 assen
 • 1x VR controller

Wat maakt de Pico G2 bijzonder?

Standalone VR headset: Er is geen PC nodig om gebruik te maken van deze VR bril, met de mobiele Snapdragon 835 processor en ingebouwde accu kun je direct aan de slag gaan. Er zijn geen draden die in de weg hangen, de accu staat garant voor enkele uren ongestoord genieten van de virtuele omgeving.
Weinig ruimte nodig: 3DoF staat voor beweging in drie richtingen. De gebruiker kan volledig om zich heen kijken maar hoeft niet te lopen. Dat maakt deze bril met name geschikt voor 360 graden video en eenvoudige virtuele presentaties.
Virtual Reality controller: Ook de controller is bewegingsgevoelig, het vernieuwde design heeft een extra knop ten opzichte van de oude versie. Dit verhoogt het gevoel van immersie in de virtuele wereld.
Pico Store, Vive Wave VR én Viveport: De Pico Store is de centrale winkel voor games en andere apps, de ondersteuning voor Viveport maakt het mogelijk om ook deze content te bekijken. Vive Wave is een platform dat ontwikkeling van maatwerk apps vereenvoudigt, wat handig kan zijn voor bedrijfsmatig gebruik en interne projecten.
Open Android systeem: De G2 is zeker niet de enige Virtuel Reality bril die werkt op basis van het Android besturingssysteem, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Gear VR is Android niet geheel afgeschermd.
Zonder controller te gebruiken: De Pro uitvoering heeft als bijzondere feature een RGB camera ingebouwd, dit laat de gebruiker zonder controller het apparaat bedienen. De functionaliteit is beperkt, deze optie zal voor presentaties ruimschoots voldoende zijn.
Hoge verversingssnelheid: De 90Hz verversingssnelheid ligt een stuk hoger dan bij andere standalone producten het geval is. Daarmee ligt de kans op misselijkheid een stuk lager.
Geheugen uitbreidbaar: Naast de 32GB of 64GB intern geheugen, kun je nog tot 256GB via een MicroSD kaart toevoegen.
Betaalbaar: Hoewel de Samsung Gear VR houder goedkoper is, heb je daar nog een luxe Galaxy smartphone bij nodig. Dit all-in-one systeem biedt veel elektronica met een vriendelijk prijskaartje.

Beperkingen om rekening mee te houden
De Pico G2 heeft naast de eigen Pico Store ook ondersteuning voor Viveport. Toch is het aanbod titels voor deze headset beperkt in vergelijking met de Samsung Gear VR en de Oculus Go. De verkrijgbaarheid is ook wel een minpunt, deze Chinese headset is slechts in een beperkt aantal Nederlandse (web)winkels verkrijgbaar.

VR voor zakelijk gebruik
Hoewel Pico aandacht besteed aan eigen content, en samenwerkt met Vive om het aanbod titels verder uit te breiden, is de G2 toch vooral een product voor de zakelijke markt. Dat is duidelijk te merken aan de ‘Pro’ versie en de gebruiksvriendelijke ‘kiosk’ modus. Je kunt het apparaat vastzetten op één specifieke applicatie zodat je de Virtual reality headset eenvoudig aan een klant kunt geven. Ondersteuning voor Vive Wave betekent meer mogelijkheden voor custom applicaties. Omdat dit product werkt op basis van een open Android systeem kunnen er snel custom apps gebouwd en geladen worden. De beeldkwaliteit is ruim voldoende voor visuele applicaties of 360 video, de RGB camera op de Pro maakt het zelfs mogelijk om handsfree zonder controller te werken.

Conclusie
Chinese fabrikanten zijn zeer bedreven in het kopiëren van een bestaand idee, om daar vervolgens iets aan toe te voegen. Zonder de Gear VR van Samsung en Oculus was er waarschijnlijk ook geen Pico G2 geweest. Maar het zijn de extra opties zoals controller-free Virtual reality en uitbreidbaar geheugen waarmee dit product zich toch kan onderscheiden van de headset die meer bekendheid genieten in de westerse wereld. De scherpe prijs maakt aanschaf zeker het overwegen waard.

Kunt u de headset buitenhuis gebruiken?

Ja, dit is mogelijk. Echter is dit niet aan te raden omdat u de headset kunt beschadigen. Wanneer u geen internet verbinding heeft kan de headset zich niet verbinden met de Pico Store en is vooraf gedownloade content essentieel.

Hoe maakt u een Pico account aan?

U vindt de link om een account aan te maken onderaan de website van Pico, die u hier doorverwijst naar: //developer.pico-interactive.com. U kunt zich registreren of aanmelden door op de link rechtsboven in het scherm te klikken. Nadat u uw e-mail heeft geverifieerd, kunt u zich aanmelden en doorgaan met het downloaden van games op uw Pico headset.

Heeft u op de computer toegang tot de Pico store?

Nee, momenteel is toegang tot de Pico Game Store niet mogelijk via de computer.

Heeft u een controller nodig voor de Pico G2?

Nee, u heeft geen controller nodig voor de Pico G2.

Kunt u extra geheugen krijgen?

Nee, dit is niet mogelijk.

Hoelang gaat de batterij mee?

De Pico G2 heeft een batterijduur van 2 tot 2,5 uur

Heeft u een PC nodig om de Pico G2 te gebruiken?

Nee, u hebt geen PC nodig om de Pico G2 te gebruiken?

Hoe verbindt u de headset met uw computer?

U verbindt de Pico G2 4K via de USB kabel met uw computer. Vergeet alleen geen toegang te geven via uw computer.

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.