Geselecteerd:

Varjo XR-1

11.990,-

Varjo XR-1

11.990,- excl. BTW
  • Zakelijke offerte aanvragen
  • Installatie en support desk
  • 1 jaar garantie

Voor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Productinformatie Varjo XR-1

De Varjo XR-1 is een mixed reality-headset die de beste eigenschappen van de Varjo VR-2 gebruikt, met toegevoegde augmented en extended reality-mogelijkheden. De XR-1 is ontwikkeld voor het bouwen van fotorealistische mixed reality-ervaringen met een volledig gezichtsveld in menselijke oogresolutie. De Varjo XR-1 heeft de volgende voordelen:

Ten eerste is de Varjo XR-1 de enige MR-headset die de resolutie van het menselijk oog kan nabootsen. De XR-1 biedt de gebruiker een bijna menselijk oogzicht dankzij het feit dat hij 4 ingebouwde beeldschermen heeft die tegelijkertijd werken, waardoor gebruikers zelfs de kleinste details kunnen zien.

Een ander voordeel van de XR-1 zijn de twee ingebouwde externe camera’s en het geïntegreerde infraroodsensorsysteem. Dit is het belangrijkste verschil tussen de Varjo VR-2 en XR-1. Dit verschil maakt de XR-1 de enige headset die levensechte beelden in mixed reality kan recreëren. De headset maakt gebruik van video-pass-through-technologie in plaats van optische doorkijksystemen in de HoloLens, waardoor kleuren perfect worden weergegeven door de headset. De ingebouwde camera’s aan de buitenkant van de headset geven de gebruiker een groter gezichtsveld vergeleken met optische doorzichtige apparaten. Verder kan het realtime gegevens over de omgeving verzamelen, waardoor schaduwen en reflecties in realtime aan virtuele objecten kunnen worden toegevoegd.

Ten slotte heeft de XR-1 de mogelijkheid om oogbewegingen in zowel echte als virtuele omgevingen met de hoogste nauwkeurigheid te volgen en te analyseren. Dit kan van grote waarde zijn tijdens onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten, hogedruktraining en simulatieonderzoek, om problemen en kansen beter te begrijpen.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Mixed reality-mogelijkheden

Cross-platform compatibiliteit

Resolutie van het menselijk oog

Eye-tracking

Groot gezichtsveld

Kan alleen worden gebruikt met een krachtige pc

Voor het tracking heb je 2-4 SteamVR-basisstations nodig

Productspecificaties

DisplayBesturingssysteemWindows 10 of laterMerkVarjo
ControllerDisplay Type2x OLEDs + 2x AMOLEDsGewicht1050 gram
Ingebouwde audioRefresh rate90HzKleurZwart
Stand aloneResolutie2x 1920 x 1080 OLEDs + 2x 1440 x 1600 AMOLEDsMateriaalPlastic
InputGeïntegreerd microfoonGarantie1 jaar
Gezichtsveld87 graden
SysteemeisenMinimaalAanbevolen
VideokaartNVIDIA GeForce® GTX 1080 
NVIDIA Quadro P5000
NVIDIA GeForce® RTX 2080
NVIDIA Quadro RTX 6000
ProcessorIntel Core i7-6700 
AMD FX™ 9590
Intel Core i7-8700
AMD Ryzen 7 2700
Werkgeheugen16 GB  RAM32 GB RAM
BesturingssysteemWindows 10 of laterWindows 10 of later
Aansluitingen2x DisplayPort 1.2 + 2x Mini DisplayPort 1.2 + 1x USB-A 3.0 port or newer2x DisplayPort 1.2 + 2x Mini DisplayPort 1.2 + 1x USB-A 3.0 port or newer
Standaard meegeleverd:
/><noscript><img class=
1x Varjo XR-11x Link Box1x Voedingseenheid3x Stroom Kabel (EU, US, CHF)1x USB-C naar USB-A Kabel + 1x USB-A naar USB-A Kabel + 2x Displayport naar Displayport kabel + 2x Displayport naar Displayport mini kabel1x Standaard gezichtsmasker1x Microfiber doekje1x VR Expert handleiding

Product Accesoires

Product services

Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >
Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >

FAQ

Varjo XR-1

Wat is de latentie van de XR-1

De XR-1 heeft een latentie van 20 ms tussen camera en display.

Wat is het verschil tussen de augmented reality-systemen die worden gebruikt door apparaten zoals de HoloLens 2 en Magic Leap in vergelijking met de XR-1?

Ja, de Varjo XR-1 gebruikt pass-through-technologie in vergelijking met de meer algemeen gebruikte optical see through systemen in de HoloLens 2 en MagicLeap. Het grote probleem met optische see through apparaten is dat de holografische afbeeldingen spookachtig en wazig kunnen overkomen, terwijl pass-through-technologie fotorealistische virtuele objecten kan nabootsen. U kunt hier meer lezen over de eigenschappen van pass through technologie.

Is er een lijst met computers die met de Varjo XR-1 werken?

Ja, er is een lijst met computers die compatibel zijn met de Varjo XR-1, u kunt ze hier vinden.

Worden AMD GPU's ondersteund door de Varjo?

De XR-1 ondersteunt momenteel geen GPU’s gemaakt door AMD

Hoeveel basisstations zijn er nodig om de XR-1 te gebruiken

Om de Varjo XR-1 te gebruiken, wordt aanbevolen om vier Steam VR-basisstations te gebruiken voor apps die in een kamer moeten worden gedaan, terwijl twee voldoende is voor apps die zowel stilstaand als zittend kunnen worden gedaan.

Welke tracking systemen worden ondersteund?

Varjo biedt een API voor externe leveranciers van tracking technologie om hun oplossing te integreren met Varjo-headsets. Momenteel ondersteunt Varjo SteamVR-tracking en ART-tracking.

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.