VR brillen voor bedrijven

Virtual Reality is meer dan “fun & games”. VR brillen voor bedrijven profiteren van de steeds lagere kosten en de toename aan professionele VR Apps. Zowel binnen bedrijven als naar de klanten toe kan VR een grote meerwaarde bieden, en bedrijfsprocessen stroomlijnen. Naast de professionele VR headsets die werken op basis van een krachtige PC, mogen de eenvoudige Cardboard VR brillen ook zeker niet worden vergeten. Met een Google Cardboard bulk bestelling kun je tegen relatief lage kosten een groot aantal “VR-ready” brillen aanschaffen die werken op basis van een standaard smartphone. Bij een VR bril bulk bestelling zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Welke dat zijn, en hoe Virtual Reality voor bedrijven snel profijt kan bieden, lees je op deze pagina.

VR brillen voor bedrijven gratis weggeven

Voor niets gaat de zon op, toch hoef je niet de hoofdprijs te betalen voor Virtual Reality technologie. In 2014 werd de “Google Cardboard” gelanceerd, een eenvoudige houder die een standaard smartphone omtovert tot een VR bril. Je kunt deze kartonnen houder naar wens laten bedrukken met bijvoorbeeld een bedrijfslogo, en geheel volgens de huisstijl van de organisatie laten ontwerpen. Door vervolgens een VR bril bulk bestelling te plaatsen kan een bedrijf het zich veroorloven gratis VR brillen weg te geven. Daarbij zijn er diverse doelgroepen zoals klanten, contacten en ook werknemers. De doelgroep wordt bepaald door de VR applicaties die er op vertoond zullen worden. En dat kan van marketing tot aan personeelstraining zijn. (zie ook: Branded VR brillen met logo of marketing-tekst)

 

Soorten VR brillen voor bedrijven

Het lijkt wel of er dagelijks weer een nieuwe VR brillen voor bedrijveb op de markt verschijnt. Om als bedrijf grote bedragen te investeren in dure Virtual Reality hardware en software is een risico. Een Google Cardboard bulk bestelling is dan een stuk beter te verantwoorden omdat ze multifunctioneel zijn met een groot aantal toepassingen. Laten we voor de duidelijkheid de verschillende soorten VR brillen in groepen verdelen.

Ford NAIAS 2019
  • Aantal “assen van beweging”: In technische termen spreken we van 3DoF en 6DoF. Bij drie assen rotatie kun je vrij rondkijken in de virtuele wereld, fysieke beweging in de ruimte is niet mogelijk. Bij zes assen kan de gebruiker als het ware een wandeling door de virtuele wereld maken. Voor interne research of voor een spectaculaire presentatie zijn dit soort VR headsets ideaal. Vaak wordt dit soort apparatuur gehuurd als compleet set vanwege de forse afschrijving op de apparatuur.
  • Met of zonder draad: De duurste oplossingen werken op basis van een krachtige PC die met kabels wordt gekoppeld aan de VR headset. Het zijn juiste de goedkope VR brillen die draadloos werken omdat alle benodigde hardware reed in de bril verwerkt zit. Bij een Cardboard VR bril is dat een smartphone. Bij een VR bulk bestelling kun je alle werknemers een VR bril geven zonder grote kosten te maken, want je geeft in feite alleen een stukje bedrukt karton met plastic lenzen weg. En toch kun je hier al veel mee bereiken.
  • PC accessoire of standalone: De luxe Virtual Reality headsets zoals de HTC Vive en de Oculus Go zijn in feite PC accessoires, daarnaast komen er steeds meer standalone VR brillen op de markt die alle hardware reeds ingebouwd hebben. De Cardboard VR bril is een soort tussenoplossing waarmee je van iedere smartphone een VR headset maakt. Dit bespaart enorm op kosten voor hardware, en dat kun je weer besteden aan VR app development. Een VR bril bulk bestelling kan goed verantwoord worden omdat je met relatief lage investeringen een enorme groep mensen kunt bereiken met laagdrempelige VR.

Lees meer over de mogelijke toepassingen voor zakelijk gebruik.

VR bril bulk bestelling plaatsen

Houd er rekening mee dat er een keuze bestaat uit Cardboard VR en kunststof VR brillen. Beide types hebben hun specifieke voordelen en toepassingen. Bij een VR bulk bestelling zal eerst bepaald moeten worden wat je met deze VR brillen wilt bereiken.

Google cardboard bulk bestelling

De bekende Google Cardboard is bij uitstek geschikt om weg te geven, een Google Cardboard bulk bestelling ligt dan ook voor de hand. Je kunt meerdere designs laten maken, of een universeel inzetbaar en herkenbaar design met logo en/of afbeelding op het karton laten drukken. De Cardboards zijn gevouwen en als bouwpakket te leveren, zo kun je ruimte besparen tijdens eventuele verzending.

Kunststof VR bril bulk bestelling

Het is ook mogelijk om een meer duurzame kunststof VR bril in grote aantallen te bestellen. Deze types kunnen bedrukt worden, met de beperking tot een sticker, zeefdruk of gravering van een logo. Complete full-color prints over de volledige VR bril zijn niet mogelijk. Wanneer de VR brillen veelvuldig gebruikt worden kan de kunststof uitvoering voordeel bieden, als promotiemiddel en voor grootschalige verspreiding binnen een organisatie is de Cardboard versie vaak al voldoende.

VR toepassingen voor bedrijven

Het is nu duidelijk welke soorten VR brillen er bestaan en waar je op moet letten bij een VR bulk bestelling. Maar waarom zou je als bedrijf investeren in een groot aantal VR brillen? Hier zijn een vijftal interessante toepassingen voor professioneel gebruik:

  1. Steeds meer bedrijven laten VR training applicaties bouwen. Met Virtual Reality kun je snel en efficiënt een grote groep werknemers trainen, zowel groepsgewijs als individueel. Geef iedere werknemer een Cardboard VR bril en laat ze hun eigen smartphone gebruiken indien beschikbaar.
  2. In een kerstpakket mag een VR bril met bedrijfslogo zeker niet ontbreken, omdat de houders goedkoop zijn in aanschaf is het een leuk artikel om weg te geven aan alle werknemers.
  3. Deel op beurzen en evenementen aan potentiële klanten een Cardboard VR bril met opdruk uit. Het zijn ware blikvangers waar de ontvanger blij mee zal zijn. Geef daarbij een link naar een VR applicatie of VR video en je hebt een perfect marketingmiddel in handen.
  4. Om stakeholders op een audiovisuele wijze te informeren over vaak complexe materie kun je uitstekend Virtual Reality inzetten. Met een Cardboard kun je niet alleen aan het aanwezige publiek een demonstratie geven, je kunt ze ook rondsturen naar de betrokkenen over de hele wereld.
  5. Bedrijven die organisaties sponsoren kunnen met de combinatie van een 360 graden promotie video en een Cardboard met bedrukking op innovatieve wijze de organisatie uitstekend helpen. Laat een mooie 360 graden video maken en deel Cardboards met bedrukking uit voor maximale impact.

Informeer naar de mogelijkheden voor een VR bulk bestelling en vraag naar de scherpe tarieven voor bedrijven.

Lees meer over VR kopen voor zakelijk gebruik.

VR hardware kopen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om zelf VR hardware te kopen? Neem gerust telefonisch contact op!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.