VR games voor HTC Vive

VR games voor HTC Vive

HTC en Valve hebben de eerste VR game titels gepresenteerd. Er is volop variatie in deze selectie en ze maken goed gebruik van de nieuwe mogelijkheden die VR heeft te bieden. De HTC Vive laat je vrij rondlopen, in tegenstelling tot de Oculus Rift die meer gericht is op een zittende speler. Dat geeft de HTC Vive meer mogelijkheden, helaas zie je er tijdens het spelen niet zo “cool” uit.

Hover Junkers
Hover Junkers is een schietspel waarbij je beide handen kunt gebruiken om objecten vast te pakken, te gooien, te schieten, wat je maar wilt. Je kunt zelfs een pistool op je hoofd richten en in het spel zelfmoord plegen. Dat is niet zo uniek, maar in een VR wereld voelt dat wel akelig realistisch aan. Je kunt In deze HTC game ook virtueel een duim omhoog steken, of je middelvinger.

Elite:Dangerous
Elite: Dangerous is geen HTC Vive exclusieve game en dat is te merken. Je zit gewoon in je stoel en waant je in een cockpit van een ruimteschip. Deze game zal niet veel afwijken van de Oculus Rift versie maar het blijft een spannend spel, en ook heel mooie game om te zien.

Budget Cuts
Budget Cuts is een spel dat echt gemaakt is voor een VR headset als de HTC Vive. Je kunt vrij rondlopen maar door een Portal gun hoef je geen grote afstanden te overbruggen. Je hebt het gevoel van vrijheid terwijl het spel je netjes binnen enkele vierkante meters houdt. Naast het slimme concept is het ook gewoon een leuke game om te spelen. Fans van de bekende Portal serie zullen zich meteen thuis voelen.

VR Expert | HTC vive cosmos quick start guide
HTC Game

Fantastic Contraption
De HTC Fantastic Contraption game ziet er hilarisch uit. Je speelt met een soort technisch LEGO en moet objecten maken die vervolgens zelfstandig wegrijden. Als je het voertuig niet goed in elkaar zet zult je het letterlijke doel niet bereiken. Dit is een uitstekend voorbeeld van objecten manipuleren in een driedimensionale omgeving.

Job Simulator
Iedereen heeft wel eens schoon genoeg van elke dag moeten werken. Soms dromen we van een volledig geautomatiseerde wereld waar werken niet meer bestaat. In deze game is dit realiteit geworden. Job Simulator is een simulatie voor mensen in deze fictieve wereld waar banen overgenomen zijn door robots. Het moet een impressie geven van hoe het bedrijfsleven was voordat de robots er waren. De preview ziet er erg vermakelijk uit.

Veel journalisten die ondertussen met zowel de Oculus Rift als de HTC Vive hebben gespeeld zijn van mening dat de Vive momenteel het beste VR gevoel geeft. De bewegingsvrijheid speelt daarbij een grote rol. De kabel naar de PC wordt wel als minpunt gezien, een beperking waar de Gear VR geen last van heeft. Wellicht dat versie twee met een draadloze headset gaat werken. Hij is wel ideaal voor bijna elke game

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.