ClickCease

Gezondheidszorg, overal en op elk moment

Gezondheidszorg, overal en op elk moment

Virtual reality betekent een revolutie in de gezondheidszorg en verandert wat we ooit voor mogelijk hielden. Patiënten, chirurgen en vele andere zorg medewerkers zien de voordelen in de vorm van realistische operaties oefenen, meeslepende behandelingen voor pijn, stress vermindering en meer. Dit is allemaal mogelijk dankzij het gebruik van virtual reality, waardoor patiënten en medewerkers kunnen worden ondergedompeld in een virtuele omgeving waarin zij elke gewenste ervaring kunnen simuleren.

Gebruik van VR in de gezondheidszorg

Hieronder volgen enkele voorbeelden van de ongelooflijke mogelijkheden van VR in de gezondheidszorg. VR kan oplossingen bieden voor het verhelpen van chronische pijn, het trainen van chirurgen en studenten en stress verminderen bij zorg medewerkers.

De beste oplossingen voor het gebruik van VR in de gezondheidszorg

Nu het duidelijk is hoe VR al wordt gebruikt in de zorg, is het tijd om alle gebieden te laten zien waar u er in uw organisatie van zou kunnen profiteren:

Oplossing

Virtual reality therapie

Kwaliteit van leven is iets wat mensen allemaal verdienen en soms niet kunnen krijgen door problemen met psychische en lichamelijke aandoeningen. Wat het ondersteunen van patiënten met deze problemen zo uniek maakt, is dat iedereen pijn op een andere manier voelt, dingen anders ervaart. Dit is een van de problemen waarmee standaardpraktijken en -oplossingen te kampen hebben.

 

Neem bijvoorbeeld posttraumatische stressstoornis (PTSS), het idee is hetzelfde voor psychische aandoeningen, maar de oorzaken zijn totaal verschillend, de achtergrond is uniek en het gevoel dat het veroorzaakt geldt alleen voor de patiënt zelf.

Dit maakt het bieden van standaardtherapie vaak lastig, alsof u probeert een vierkant in een cirkel te passen. Dus hoe kunnen we een betere oplossing creëren die rekening houdt met ieders unieke ervaring?

 

In de zoektocht naar betere methoden testten wetenschappers en onderzoekers oplossingen in virtual reality. De resultaten waren onthullend: met behulp van VR konden patiënten in de exacte situatie worden geplaatst die het trauma veroorzaakte, het opnieuw beleven en ermee leren omgaan, het accepteren en ermee leren leven. Stel u voor dat u dergelijke oplossingen zou kunnen vinden voor de meer dan 200 officiële geestesziekten?

 

kenmerken

 • Betere oplossingen voor mentale problemen
 • De behandeling aanpassen voor ieder individu
 • Met één druk op de knop virtuele omgevingen creëren
 • Locatie-onafhankelijk
 • Sneller therapiesucces

Single Section Heading

"15 minutes of unwinding in virtual nature using VR glasses from VRelax is exactly what works for me then. You move yourself into a relaxing world and unwind. This way you can clear your head for a while and recharge mentally."

single-columnimg

Oplossing

Stressbestrijding of ontspanning voor patiënten en werknemers

Elk jaar wordt er in de EU bijna 617 miljard euro aan kosten toegeschreven aan werkgerelateerde ziektes en stress, die verzuim en productiviteitsverlies veroorzaken. Bedrijven richten vaak op betere efficiëntie en hogere effectiviteit, maar vergeten dat de eenvoudigste manier om de effectiviteit te verbeteren is om de werknemers blij te houden en stress te verminderen.

 

De vraag die veel organisaties daardoor stellen is: op welke manier kunnen we de stress verminderen en de werknemers tevreden houden? Een antwoord op deze vraag kan zijn door gebruik te maken van een virtual reality headset.

Normaal gesproken gaan werknemers met stress om door vaker vrij te nemen of zich ziek te mleden door een mogelijke burn-out. Dit kan ook weer meer druk zetten op de andere werkenmers en is over het algemeen een situatie die beter vermeden kan worden. Maar wat als ze de stressvolle situaties eenvoudig kunnen ontsnappen zonder verzuim door gewoon een VR bril op te zetten?

 

Zou het niet heerlijk zijn om op het strand van de Middellandse Zee te liggen en te luisteren naar de golven en de wind. Of nog beter, zwemmen met dolfijnen, waar u al jaren van droomt. Met VR kunnen patiënten en werknemers ontsnappen aan de stress van de echte wereld, ze kunnen ontspannen, ze kunnen resetten en fris terugkomen, allemaal met één druk op de knop.

 

Kenmerken

 • Eenvoudig ontsnappen aan het dagelijks leven met VR
 • Geniet van ontspannende inhoud met één druk op de knop
 • Zeer geschikt voor mensen met weinig tijd
 • Groot en varierend aanbod van content

"15 minuten tot rust komen in de virtuele natuur met een VR-bril van VRelax is precies wat dan voor mij werkt. Je verplaatst jezelf in een ontspannende wereld en komt tot rust. Zo kun je even je hoofd leegmaken en mentaal opladen."

- Daniëlle Arends, SEH-verpleegkundige

Oplossing

Trainingen voor artsen en studenten intuïtiever maken

Chirurgen opleiden is een van de meest uitdagende activiteiten, want hoe kunt u eigenlijk een realistische training krijgen met behulp van een tekstboek, een opname of door het te proberen op een testpop of op een kadaver zonder polsslag of zonder vermogen om pijn te voelen?

 

Hoe zou u het vinden als de persoon die u opereert alleen had geoefend op een oefenpop of een situatie zonder druk? We weten hoe we ons zouden voelen. Dus hoe kunt u de training realistischer maken, met meer druk en dus beter? Een manier die goede resultaten oplevert, is het gebruik van VR.

Met behulp van virtual reality en een testpop kunnen chirurgen scenario’s en procedures gaan nabootsen, inclusief verschillende trajecten afhankelijk van de handeling die de chirurg verricht. Brillen worden nu geleverd met ingebouwde handtracking waarmee weerstand kan worden toegevoegd bij het uitvoeren van handelingen in de chirurgie. Hadden we al gezegd dat VR een veel effectievere vorm van leren is voor studenten en artsen die nieuwe technieken willen leren?

 

Kenmerken

 • Praktische training
 • Haptische technologie kan weerstand toevoegen.
 • Locatie-onafhankelijk
 • Sneller leerproces
 • artsen kunnen nieuwe methoden en technieken leren

"Het geeft me het gevoel dat ik met echte patiënten te maken heb. Ik ben echter niet bang om fouten te maken en dit heeft mijn zelfvertrouwen en praktische vaardigheden verbeterd."

- Verpleegkundestudent die OMS gebruikt

FAQ

Bedrijf

 • Wie is VR Expert?

  VR Expert is Europa's toonaangevende leverancier van VR & AR hardware. Actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Met kantoren in Utrecht en Keulen. Onze missie is om bedrijven te helpen bij het succesvol implementeren van VR&AR hardware oplossingen.
 • Zijn jullie partners van de producten vermeld op deze pagina?

  Wij zijn officiële partners van Reducept en werken ook nauw samen met VRelax. We hebben virtual reality headsets verkocht aan veel verschillende medische bedrijven en hebben de ervaring met de gezondheidszorg opgebouwd die we nu hebben.
 • Welke keurmerken hebben jullie?

  Wij zijn geregistreerd met het Thuiswinkel Keurmerk. De Stichting Certificering Thuiswinkel heeft ons een officieel certificaat verleend voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten.
 • Zijn jullie officiële wederverkopers?

  Voor alle producten in ons portfolio zijn wij officiële wederverkopers. Bijna dagelijks hebben wij rechtstreeks contact met diverse fabrikanten.

Hardware

 • Welke headset is het meest geschikt voor oplossingen in de gezondheidszorg?

  Welke headset voor jou het meest geschikt is, hangt af van het doel dat je wilt bereiken. Als je de headset gaat gebruiken voor 360-graden video's en lichte interacties raden we de Pico G2 4K aan. Voor meer veeleisende toepassingen zoals trainingsprogramma's en simulaties raden we een Pico 4 Enterprise of een PC VR-headset zoals de Varjo Aero aan.
 • Biedt u aanvullende diensten aan?

  Ja, naast de verkoop van VR-headsets aan onze klanten bieden wij ook een installatiedienst waarbij wij uw inhoud op de headsets installeren. We bieden ook een ondersteuningsdienst waarmee u ons kunt bellen met eventuele technische vragen over uw VR-headset.

Industrie

 • Heeft VR Expert ervaring met het gebruik van VR in de gezondheidszorg?

  Ja, we hebben de afgelopen jaren met meerdere ziekenhuizen en gezondheidszorgspecialisten samengewerkt voor verschillende doelen en situaties. Hierdoor kunnen we goed advies geven over welke headset ideaal zou zijn voor uw use case.
 • Waar kan ik meer te weten komen over mogelijk nieuws over de ontwikkeling van VR in de gezondheidszorg?

  We zullen deze pagina bijwerken met nieuwe use cases en informatie naarmate de technologie steeds meer mogelijkheden biedt. Naast deze pagina bieden we ook een uniek blogplatform met het laatste nieuws over virtual- en augmented reality.
 • Levert u in heel Europa?

  Ja, VR Expert verzendt naar elk land in Europa en naar de meeste landen wereldwijd. Naar landen waar we niet kunnen verzenden hebben we meestal een partner in dat land die dat wel kan.

Wilt u meer informatie over onze Gezondheidszorg VR oplossingen?