ClickCease

VR levert bijdrage milieubescherming

Virtual Reality is met name populair bij technisch ingestelde mensen en bij gamers. Maar VR biedt vele nieuwe mogelijkheden om informatie over te dragen, en het kan de natuur een stuk dichter bij huis brengen, en wellicht het milieu helpen verbeteren.

Virtueel bomen kappen

De universiteit van Stanford heeft een afdeling waarin ze de mogelijkheden van VR technologie onderzoeken. Ze ontwikkelden een experiment waarbij studenten een virtuele boom moesten kappen met een Oculus Rift en een controller die de trillingen van een zaag kon reproduceren. Een andere groep studenten kreeg alleen schriftelijke informatie over het kappen van bomen.

Stanford virtueel bomen kappen

Het bleek dat studenten die de virtuele ervaring hadden meegemaakt meer bereid waren te recyclen en meer bereid waren over natuurbehoud na te denken dan de groep die alleen over het onderwerp had gelezen.

Lees meer hoe Stanford haar eigen VR bril ontwikkeld heeft die misselijkheid tegengaat.

Virtuele rondleiding op de boerderij

“Harvest of Change” is een journalistiek project waarbij je het reilen en zeilen op een boerderij in Iowa kunt volgen. Met een VR bril kun je diverse aspecten van het boerenleven ervaren. Hiermee krijgt de kijker een intieme blik op de werkzaamheden op de boerderij en diverse aspecten van landbouw, natuur en milieu.

virtual reality farm tour

Een uitstapje van een schoolklas naar een boerderij is niet altijd mogelijk, zeker niet in stedelijke gebieden. Met VR technologie kan elk persoon van dichtbij ervaren hoe mens en milieu samengaan.

Zwemmen door het rif

We schreven al eerder over de uitbreiding van Google Streetview met onderwatertaferelen in de diepe oceaan. Met VR technologie en 360 graden video is het mogelijk de koraalriffen van dichtbij te bekijken vanuit je luie stoel. En dat leidt tot meer betrokkenheid bij de oceaan en indirect het behoud van de natuur.

Virtual Reality is ook een manier om de werkelijkheid te delen. De VR bril plaatst je midden in de natuur waardoor je ook meer aandacht krijgt voor het milieu en dat kan een grote impact hebben op natuurbehoud.

Wilt u ook virtual reality brillen hebben voor bedrijfsevenementen? Dat kan bij VR-Expert.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.