ClickCease

VR tijdens een event om indruk te maken

Het is niet eenvoudig om op te vallen tijdens een evenement. Je kunt naar een modellenbureau stappen om aantrekkelijke dames en heren in te huren, je kunt enorme bouwwerken laten ontwerpen, huur live animatie in of geef leuke prijzen weg. En zelfs dan is het lastig om een indruk achter te laten die de bezoekers bij zal blijven. Organiseer een VR experience en bied jouw gasten een VR event aan om nooit meer te vergeten. Zo kun je een virtual reality bril huren om er je eigen presentaties op te laten zien, er is een brede keuze aan VR hardware voor ieder evenement. Op deze pagina leggen we niet alleen uit wat de voordelen zijn voor een VR event, we geven je ook een aantal tips om een onvergetelijke VR experience neer te zetten!

6 voordelen van een VR event

Per evenement zal de invulling van de presentatie verschillen, hier zijn zes voordelen die voor de meeste events en beurzen van toepassing zijn:

 1. Het is nieuw: Virtual reality is bekend genoeg dat het niet meer afschrikt, maar nieuw genoeg om de aandacht te trekken. Zolang VR nog niet helemaal is ingeburgerd zul je er direct indruk mee wekken.
 2. Het is betaalbaar: Hoewel er veel mogelijkheden zijn van relatief goedkoop tot extravagant duur, vallen de kosten doorgaans in vergelijking met andere promotionele opties.
 3. Je hebt alle aandacht: Op het moment dat iemand gebruikt maakt van VR hardware bepaal jij als aanbieder precies wat ze te zien krijgen. Er is geen afleiding van buitenaf waarmee de boodschap perfect overkomt.
 4. De VR experience is nauwkeurig te plannen: Je hebt controle over alles wat er in de virtuele omgeving plaatsvindt, ook de omstandigheden zijn vooraf heel goed in te plannen. Zo kom je tijdens de VR experience niet voor onaangename verrassingen te staan.
 5. Het wordt gedeeld: Er zullen foto’s gemaakt worden, Facebook posts, tweets, blogs en nieuwsartikelen als je een geslaagd VR event organiseert. En dat soort viral exposure is onbetaalbaar.
 6. Het is een interactief medium: Zelfs een 360 video waarbij de toeschouwer alleen kan rondkijken is in feite al interactief. Dit creëert een betrokkenheid bij het publiek die je met bijvoorbeeld een video of zelfs een keynote toespraak niet kunt evenaren.

Welke VR hardware kiezen?

De beste VR hardware hangt voor een groot deel af van de VR experience die je wilt laten zien. Wanneer je graag wilt dat bezoekers een specifieke app installeren kun je hier eenvoudige houders voor uitdelen. Dat is ook direct een interessant promotiemiddel. Voor een virtuele cinema waarbij grote groepen naar een 360 video kijken zijn er headsets met een eenvoudige bediening die met een speciale applicatie te synchroniseren zijn. Bij een complexe simulatie of centrale presentatie van hoge kwaliteit kun je een virtual reality bril huren die gekoppeld is aan een PC voor extra mogelijkheden. Informeer daarom eerst bij een gespecialiseerde VR event organizer alvorens te investeren in VR hardware.

Lees meer over welke VR bril geschikt is voor events.

VR Expert | VR experience op een evenement
VR experience

Wanneer kun je beter een virtual reality bril huren?

In deze gevallen kun je beter een virtual reality bril huren:

 • Wanneer het een eenmalig VR event betreft.
 • Als er grote aantallen virtual reality brillen nodig zijn.
 • Wanneer er behoefte is aan (technische) ondersteuning op locatie.
 • Als je steeds wilt beschikken over de nieuwste hardware.

Wanneer kun je beter een virtual reality bril kopen?

In deze gevallen kun je beter een virtual reality bril kopen:

 • Wanneer er vaak gebruikt wordt gemaakt van de apparatuur.
 • Als het goedkopere systemen betreft die binnen het budget passen.
 • Wanneer er binnen de organisatie met uniforme apparatuur gewerkt wordt.
 • Wanneer het een promotieartikel betreft die wordt verstrekt aan gasten.

8 tips voor een betere VR experience

 1. Plaats draaistoelen op de locatie zodat mensen vanuit een zittende positie in alle richtingen kunnen kijken. Dit is met name een uitkomst voor een VR cinema opstelling.
 2. Maak gebruik van Kiosk Mode. De virtual reality bril werkt dan in een beperkte omgeving zodat je probleemloos gasten zelfstandig met iedere gewenste applicatie kunt laten werken.
 3. Zorg voor passende begeleiding. Voor veel mensen is dit nieuwe technologie, hulp bij opzetten en indien van toepassing uitleg bij het gebruik van interactieve functies zorgt voor een vlekkeloos VR event.
 4. Houd de brillen netjes door ze na gebruik te reinigen, zo verzeker je een hygiënische en frisse presentatie.
 5. Maak het aantrekkelijk voor de omstanders door bijvoorbeeld het beeld van de headset weer te geven op een extern scherm.
 6. Maak er een competitie van door bij spellen de highscore duidelijk weer te geven, dit zorgt voor meer betrokken.
 7. Zorg dat jouw branding zichtbaar is door op de headsets een logo te plaatsen en gebruik te maken van de corporate huisstijl.
 8. Geef de aanwezigen een aandenken mee in de vorm van een kartonnen smartphone houder met bedrukking. Dit is een betaalbaar promotiemiddel waar dankbaar gebruik van gemaakt zal worden.

Met deze tips maak je van ieder VR event een bijzondere VR experience!

Lees meer over waarom VR inzetten tijdens events.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.