ClickCease

Virtual reality huren

Bij een VR bril huren is er veel keuze. Dat is goed omdat je niet beperkt bent tot een specifiek merk of type. Het kan wel lastig zijn om een VR bril te kiezen die perfect aansluit op het evenement. Uiteraard kan de leverancier je helpen de juiste keuze te maken, op deze pagina bekijken we alvast de meest populaire VR brillen voor verhuur inclusief de voordelen en nadelen. Zo kun je de juiste VR bril huren voor ieder event.

Welke VR bril huren?

Er zijn twee categorieën te onderscheiden in de verhuur van virtual reality headsets; de brillen die functioneren als PC accessoire zoals de Oculus Rift en de HTC Vive enerzijds, en de brillen die alle hardware aan boord hebben voor een draadloze ervaring anderzijds. We zullen deze twee categorieën apart onder de loep nemen.

Oculus Rift en HTC Vive

De Rift en de Vive waren de eerste twee “echte” VR brillen die het mogelijk maakte om een virtuele wereld. Op een realistische wijze te verkennen. Er zijn complete fabriekshallen omgebouwd tot virtuele speeltuin op basis van deze headsets. Hoewel er voorheen nog behoorlijke verschillen tussen deze twee VR brillen bestonden, kun je nu spreken van twee gelijkwaardige producten. De Rift is wat populairder in het Westen, terwijl de Vive het beter doet in Azië.

Voordelen Oculus Rift en HTC Vive

 • Hoge beeldkwaliteit door koppeling met PC: Omdat de virtuele wereld wordt gegenereerd door een krachtige PC kunnen de beelden verbluffend realistisch zijn. Deze VR brillen zijn in feite PC accessoires waarbij het zware rekenwerk buiten de headset plaatsvindt.
 • Grote keuze aan toepassingen beschikbaar: De app stores van beide headsets zijn goed gevuld. Voor virtual reality demonstraties en presentaties is er dus volop keuze.
 • Volledig ruimtelijke VR ervaring: Naast de VR bril huren zul je ook trackers moeten plaatsen. Daarmee kan de gebruiker rondlopen in een virtuele wereld, alle bewegingen van de gebruiker worden vertaald naar de virtual reality.
 • Eenvoudig beeld laten zien op externe monitor: Je kunt een individuele ervaring transformeren tot een sociaal event door de beelden uit de VR bril weer te geven op een extern scherm. Dankzij de koppeling met een PC is dat eenvoudig te realiseren.
 • Meeste flexibiliteit bij apps ontwikkelen: De meeste tools voor custom VR apps vind je voor deze krachtige headsets.

Nadelen Oculus Rift en HTC Vive

 • Relatief duur om te huren: De kosten voor een volledig set inclusief PC en configuratie liggen hoger dan bij de draadloze modellen.
 • Meer ruimte nodig om te gebruiken: Omdat je met trackers echt in de ruimte kunt bewegen is er ook meer ruimte nodig.
 • Vereist meer technische kennis: Configuratie en gebruik kan bewerkelijk zijn, afhankelijk van het evenement is het inhuren van een specialist aan te bevelen.

Lees meer over verschillen tussen de Oculus Rift en de HTC Vive

Gear VR en Oculus Go

Het gebruik van kabels en een aparte PC is niet altijd even praktisch, zeker niet wanneer je snel naar een 360 video wilt kijken. De Google Cardboard smartphone houder is een goedkoop alternatief, maar is te fragiel en eenvoudig voor gebruik tijdens evenementen. Samsung kwam toen met de Gear VR, een kunststof houder waar je een Galaxy smartphone in kunt steken. De smartphone fungeert als scherm en mobiele computer voor de VR bril. De Oculus Go is grotendeels vergelijkbaar met de Gear VR wat betreft de technologie in de headset, met het grote verschil dat alle hardware ingebouwd is. Er is geen losse smartphone meer nodig.

Oculus Go 32 GB Kopen
Vr huren

Voordelen Gear VR en Oculus Go

 • Eenvoudig te gebruiken: Alle hardware zit reeds in de headset gebouwd, het is een kwestie van opzetten en op pad gaan in virtual reality.
 • Geheel draadloze oplossing: Alle hardware is reeds aanwezig in deze VR brillen wat een externe PC overbodig maakt. Dat bespaart ruimte én kosten.
 • Relatief lage kosten per VR bril: Bij een Rift of Vive zul je doorgaans een losse VR bril huren, of hooguit enkele sets voor een groot evenement. Bij de draadloze modellen zijn honderden VR brillen per event geen uitzondering.
 • Ideaal voor 360 video: Omdat ruimtelijke oriëntatie bij 360 video niet van toepassing is kun je voor dit soort content net zo goed deze eenvoudige apparaten gebruiken. De Oculus Go heeft van de vier opties op deze pagina zelfs de beste beeldresolutie.
 • Video is te synchroniseren: Je kunt een bioscoopzaal vol gasten tegelijkertijd naar dezelfde video laten kijken door gebruik te maken van de VR Sync software. Zelfs een PC of internetverbinding is niet nodig.
 • Neemt weinig ruimte in: Niet alleen de VR brillen zijn compact, omdat de gebruiker alleen rond hoeft te kijken is een vierkante meter al voldoende om te genieten van virtual reality. Zo kun je al een VR evenement organiseren in een lift!

Nadelen Gear VR en Oculus Go

 • Computerbeelden zijn minder indrukwekkend: De beperkte processorkracht en eenvoudige grafische chip betekent dat de virtuele omgeving niet zo gedetailleerd kan zijn. Bij 360 video is dit overigens niet relevant.
 • Accu gaat slechts enkele uren mee: Hoewel deze headsets ook op netspanning werken, zul je in dat geval een kabel moeten gebruiken.
 • Minder flexibiliteit bij apps ontwikkelen: De Gear VR en Oculus Go werken beide op basis van het Android besturingssysteem. Dit mobiele platform biedt minder geavanceerde mogelijkheden als de Windows omgeving van de Rift en Vive

Lees meer over welke VR bril het meest geschikt is voor events.

Laat je voorlichten door de verhuurder en kies zo de juiste VR bril voor ieder event.

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.