Vuzix gaat samenwerken met European Optical Group Fielmann en TeamViewer

vr expert - vuzix smartglass

In een van de meest opwindende aankondigingen in de AR industrie sinds enige tijd, heeft Vuzix Corporation zojuist een samenwerking aangekondigd met de Fielmann Group – een reus in de brillen productieruimte en TeamViewer. Laten we eens kijken wat dit zou kunnen betekenen voor de zakelijke markt en hoe het de industrie als geheel zou kunnen beïnvloeden.

Wat werd er aangekondigd?

In de kern suggereert Vuzix dat de samenwerking met Fielmann het bedrijf in staat zal stellen om hun klanten speciaal gebouwde monturen aan te bieden die de technologie van hun bestaande slimme bril kunnen combineren met het comfort, de duurzaamheid en het ontwerp dat de monturen van Fielmann kunnen inbrengen.

De directeur van Sales Optics bij Fielmann zei het als volgt: “Fielmann is gericht op het creëren van productiviteit, efficiëntie en kostenbesparingen voor onze zakelijke klanten en het digitaliseren van de brillenindustrie met smart glass oplossingen voor eindklanten.”

De CEO van Vuzix, Paul Travers, omschreef de samenwerking als volgt: “De combinatie van Fielmann smart glass monturen met Vuzix smart glasses aangedreven door TeamViewer Frontline en andere software oplossingen biedt modieuze, comfortabele en met zichtcorrectie script-capabele draagbare opties voor frontlijnwerkers om hen in staat te stellen veiliger, efficiënter en langer te werken,”

vr expert - fielmann

Zoals hierboven al werd aangestipt, is het andere stukje van de puzzel de bestaande relatie tussen TeamViewer en Vuzix, die samen de kern vormen van het AR-platform zelf.  Door de expertise van TeamViewer op het gebied van platform ontwikkeling, de technologie van Vuzix en het ontwerp van de Fielmann Group samen te brengen, beschikt men over een krachtige combinatie van vaardigheden en expertise om oplossingen van topklasse te creëren.

Verwacht wordt dat de samenwerking in eerste instantie zichtbaar zal zijn in de M400 en M4000 smart glasses van Vuzix, maar je kunt je voorstellen dat de respectieve productontwikkelingsteams al aan de tekentafel zitten om te ontdekken wat de coöperatie tussen de verschillende partijen zou kunnen opleveren.

Wat is de visie?

De visie voor de samenwerking is om de smartglasses van Vuzix praktischer en comfortabeler te maken voor gebruik op langere termijn. Door zakelijke klanten in staat te stellen de smart glass langer te gebruiken zonder irritatie of ongemak, wordt het potentieel van de bril zelf snel opgeschaald.  Dit zal de productiviteit en efficiëntie verbeteren, terwijl het ook de drempel verlaagt voor klanten om de bril überhaupt te proberen.

vr expert - vuzix smart glass

Daarnaast kun je ook niet om het ontwerp heen.  Door deze bril modieuzer te maken, kan deze smart glass iets worden dat om de juiste redenen de aandacht trekt, in plaats van een doorn in het oog te zijn.  Dit alles draagt bij aan een betere retentie, zodat de technologie de kans krijgt om uit te blinken.

Fielmann ondersteunt momenteel zelf meer dan 11.000 zakelijke klanten en zal deze klanten gaan omvormen tot dragers van smart glasses – om te profiteren van de AR-mogelijkheden die zeer waardevol kunnen blijken voor training, veiligheid en andere toepassingen.

Dit alles zal verder worden gebouwd bovenop het TeamViewer frontline framework en platform, waarmee bedrijven geavanceerde AR-toepassingen en use cases kunnen maken zonder diepgaande programmeervaardigheden te vereisen. Dit betekent dat deze bril fungeert als een gebruikersinterface voor door het bedrijf gecreëerde AR-ervaringen die flexibeler kunnen worden bijgewerkt en aangepast.

vr expert - vuzix teamviewer

Conclusie

Het partnerschap tussen deze drie gevestigde bedrijven is een grote stap in het waarmaken van Enterprise oplossingen. Nu de technologie en het platform meer in harmonie komen met het ontwerp, zullen de mogelijkheden voor effectievere implementaties alleen maar groeien.

Het is een ongelooflijk spannende samenwerking en we kunnen niet wachten om te zien wat er van komt voor enterprise-level AR.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.