ClickCease

Vuzix introduceert de M400-C: de tweede editie van de Vuzix M400

vr expert - vuzix m400-c

Vuzix kondigt een nieuwe editie aan van hun M-serie smart glasses, onder de naam M400-C.  De M400-C is een bekabelde smart glass oplossing. Het nieuwe apparaat werd door Vuzix aangekondigd tijdens de CES van dit jaar en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 op de markt komen, met een prijs van $1.199.

Vuzix kondigt M400-C smart glass aan tijdens CES 2022

Het Amerikaanse bedrijf Vuzix heeft dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show in de Pepcom, Central Hall, een nieuwe uitbreiding van hun M-serie smart glasses aangekondigd: de M400-C. Een nieuwe smart glass, assisted reality (aR) apparaat gericht op bedrijven biedt een lagere instapdrempel oplossing voor de topmodellen M400 en M4000 apparaten van het bedrijf.

De M400-C heeft dezelfde look en feel als de M400, evenals dezelfde camera, display, bedieningselementen en IP67-normen. Het toestel is ook compatibel met alle huidige accessoires uit de M-serie. Het belangrijkste verschil is dat de M400-C een bekabelde oplossing is en niet in staat is om als een standalone apparaat te fungeren zoals de M400. De M400-C is ontworpen om te functioneren als een USB-C randapparaat.

Verder deelde Vuzix haar investeerders mee dat zij zojuist de eerste productie-eenheden hebben verscheept naar “een Windows PC-fabrikant”, met verdere leveringen die worden verwacht aan geselecteerde partners in Q1-2022, leidend tot volledige productie in Q2-2022. De prijs van de M400-C zal ongeveer 1.199 dollar bedragen.

vr expert - vuzix m400-c

Kenmerken

  • Camera: een autofocus HD camera, 1080p video met 60 fp streaming mogelijk.
  • Display: OLED display.
  • Microfoon: microfoon met ruisonderdrukking.
  • Functionaliteit: ontworpen om te worden gebruikt als een USB-C randapparaat: zichzelf aansluiten op een draagbare computer of smartphone met een USB-C DisplayPort.
  • Gebruikers Interface: stembediening, knoppen en touchpad.
  • Waterbestendigheid: IP67 gecertificeerd wat onderdompeling in water tot 30 minuten mogelijk maakt.

Opvallende kenmerken

“De M400-C is een ideale oplossing voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar ofwel een aanvulling op een bestaande smartphone of een Windows-gebaseerde computer om op te draaien. Het richt zich op soortgelijke algemene gebruikssituaties als onze M400, maar kan gewoon op een ander apparaat worden aangesloten om te dienen als een zeer capabele USB-C bekabelde periferie,” beschrijft Paul Travers, President en Chief Executive Officer bij Vuzix. Hij vervolgt: “Deze oplossing is ideaal voor gebruikers die een draagbaar apparaat willen gebruiken voor handsfree toegang tot hun smartphone of Windows-apps.”

De bekabeling met een smartphone of computer opent namelijk een breder scala aan use cases met applicaties die veeleisende verwerking vereisen. Voorbeelden hiervan zijn de analyse van slecht functionerende machines, diepgaande visualisatie van live bouwontwerpen, of geoptimaliseerde gewasbemesting en -teelt. In essentie worden alle mogelijkheden voor use-cases geboden in het bestaande bekende ergonomische ontwerp van Vuzix’ huidige portfolio van smart glasses. 

vr expert - vuzix user

Conclusie

Vuzix’ bekende M-serie apparaten zijn zojuist gegroeid met de toevoeging van de M400-C aan de reeds succesvolle M400 en M4000. Met name de bekabelde functionaliteit integreert en breidt het gebruik in bedrijven uit, omdat lokale software kan worden uitgevoerd en interactie mogelijk is met de M400-C, waardoor de toegang tot zowel assisted als augmented reality effectief wordt verlaagd.

De nieuwe smart glass M400-C editie zal naar verwachting in Q2-2022 in productie gaan en zal een prijs hebben van $1.199.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.