Vuzix kondigt revolutionaire opvolger van zijn bedrijfsgerichte smart glass aan: Vuzix Shield

VR Expert - Vuzix Shield

Het toonaangevende merk van AR-smartglasses, Vuzix, presenteert een nieuw innovatief AR-apparaat als uitbreiding op hun prestigieuze AR-merk voor ondernemingen: Shield. Het nieuwe apparaat wordt geleverd met een geavanceerde miniatuur microLED (uLED) en binoculair waveguide lensontwerp om ongeëvenaarde weergave te leveren, in combinatie met ruisonderdrukking en veiligheidscertificering.

Nieuwe hoogwaardige AR-bril voor bedrijven van Vuzix

Vuzix, een van de topfabrikanten van smart glasses en augmented reality (AR) technologieën voor de consumenten- en zakelijke markt, toont op CES2022 een op ondernemingen gerichte AR-headset in de Shield-categorie.

De aankondiging van de Shield kwam slechts een dag nadat het bedrijf het nieuwste apparaat in zijn M-serie line-up aankondigde, de M400-C. Het nieuwe apparaat heet Vuzix Shield smartglass en onderscheidt zich door de ongeëvenaarde weergavegetrouwheid van Vuzix’ uniek ontworpen waveguidelens-technologie: binoculair, dun en licht, veiligheidsgecertificeerd en ruisonderdrukkend: in het algemeen gericht op fabrieks- en bouwarbeiders.

vr expert - vuzix waveguide display

Zoals Paul Travers, President en Chief Executive Officer bij Vuzix, zegt: “De Vuzix Shield smart glasses zijn ontworpen om optisch doorzichtig te zijn en de beste bedrijfsprestaties in hun klasse te leveren … Dit is ons eerste product waarin onze nieuwste uLED-display-engines en geavanceerde waveguide-technologieën met sterk verbeterde optische prestaties zijn verwerkt”.

Het nieuwe apparaat van Vuzix heeft al twee prijzen ontvangen voor hun innovatiesprong van de Consumer Technology Association, waardoor de AR-bril twee CES® 2022 Innovation Awards Honoree is geworden. Met name het binoculaire diffractieve lensontwerp wordt aangehaald om zijn dunne en lichte vormfactor mogelijk te maken, terwijl het ook bijdraagt aan de superieure schermgetrouwheid.

Zoals we hebben gezien bij de lagere fabricagekosten van de waveguidelens-technologie, maakt de nieuwe Shield gebruik van de door Vuzix zelf ontworpen binoculaire diffractieve waveguide. Een nieuw lensontwerp dat een lichtgewicht en slank profiel mogelijk maakt dat bovenop een bril op sterkte kan worden gedragen. Bovendien zorgt het diffractieve waveguide-ontwerp voor een minimale vertroebeling van het scherm en een regenboogeffect. De lenstechnologie zelf is eenvoudiger in massaproductie te brengen dankzij de productiemethode met laseretsen, in tegenstelling tot alternatieve lensontwerpen waarbij gebruik wordt gemaakt van gieten en lijmen.

Vuzix shield specificaties

 • Processor: Snapdragon® XR1 platform 8-core CPU.
 • Besturingssysteem: Android 10.
 • Bedieningselementen: Touch en voice (ondersteunt meerdere talen) en toegankelijk voor 3rd party integrators via SDK.
 • Connectiviteit: USB 3.1 Gen2 over USB, Wi-Fi 802.11/b/g/n/ac 2.4/5GHz, Bluetooth 5.0 BR/EDR/LE.
 • Ruisonderdrukking: Ingebouwde microfoons om geluidsgolven te filteren.
 • Vorm-factor: Lichte en comfortabele AR enterprise smart glass.
 • Lens: Waveguide diffractief ontwerp genaamd binoculair.
 • Display-technologie: miniatuur microLED (uLED), monochroom groen, stereodisplays resulterend in minimale waas en regenboogeffect.
 • Camera-instelling: Front-facing stereo HD 13-megapixel camera’s geschikt voor 4K 30fps video.
 • Veiligheidscertificering: ANSI Z87.1 brillenbescherming tegen stomp voorwerp, straling, spatten en druppels, stof en kleine deeltjes.
 • Partners: Zoom, DJI, TeamViewer, BlueJeans by Verizon, Microsoft Teams, WebEx by Cisco, en Yelp.

vr expert - vuzix shield

Conclusie

De toonaangevende fabrikant van AR smart glass Vuzix kondigde op CES2022 een nieuwe innovatieve en verleidelijke Vuzix Shield voor ondernemingen aan. Hiermee maakt Vuzix haar aanwezigheid op CES2022 sterk met een indrukwekkende AR smart glasses voor ondernemingen. De nieuwe Shield-productlijn richt zich op ondernemingen met veiligheidscertificering voor oogbescherming, ruisonderdrukking en indrukwekkende AR-visuele helderheid. Een weergavegetrouwheid die alleen door Vuzix kan worden bereikt door twee eigen innovaties: miniatuur microLED (uLED) en binoculair golfgeleiderlensontwerp.

Vooralsnog is er geen releasedatum of prijs bekend. Zodra we dit weten, zullen we dit melden.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.