Waarom de smart glass van Vuzix gecertificeerd is voor de gezondheidszorg

  • mei 12, 2022
  • 2 minuten

Vuzix is een van de leiders op het gebied van smart glasses voor bedrijven, die het mogelijk maken het digitale met het fysieke te combineren. Wat minder bekend is, is dat de smart glasses van Vuzix de wereldwijde gezondheidszorgindustrie voortdurend hebben geïnnoveerd. Dit is te danken aan een aantal belangrijke certificeringen waarmee Vuzix zijn headsets bouwt in tegenstelling tot haar concurrenten.

Waarom wordt Vuzix gebruikt in de gezondheidszorg

De twee smart glass-producten van Vuzix, de M400 en M4000, voldoen aan de EMC-veiligheidsnormen. Dit fungeert als een stempel met de zeer merkbare naam IEC 60601-1-2:2014. Om de certificering te verkrijgen, worden de apparaten aan een aantal strenge stappen onderworpen. De goedkeuring is een markering van kwaliteit en veiligheid voor gebruik in de gezondheidszorg.

Aan welke EMC-veiligheidsnormen voldoet Vuzix?

De EMC, of Elektromagnetische Compatibiliteit, is een wereldwijde norm die richtlijnen, regels, procedures, emissiebeperkingen en immuniteitsniveaus vastlegt waaraan een elektronisch product moet voldoen.

Wat houdt de EMC-certificering in?

In de praktijk betekent de EMC-certificering dat de smart glasses van Vuzix geen elektromagnetische emissies afgeeft. Als gevolg daarvan worden ze vandaag de dag in hoog tempo een essentieel onderdeel van medische operaties en procedures.

VR Expert - EMC Compliances

Gebruik bij operaties en ingrepen

Dankzij de EMC-certificering van Vuzix kunnen chirurgen en operatoren het apparaat tijdens operaties gebruiken. Hierdoor kunnen zij hun aandacht richten op de kritieke aspecten van procedures. Alle cruciale informatie is namelijk te vinden via de slimme bril, waardoor een assistent die hen verbaal instrueert zonder visuele referentie, wordt ontlast. Bovendien kunnen chirurgen input krijgen van andere deskundigen en artsen van over de hele wereld via oplossingen voor videobellen om ondersteuning te krijgen tijdens operaties.

Conclusie

Het feit dat de slimme bril van Vuzix is gecertificeerd voor de gezondheidszorg is een grote stap vooruit. Doordat ze voldoen aan de elektromagnetische veiligheidsnormen, kunnen ze de manier waarop chirurgen werken innoveren. Terwijl ze de deur openen voor toekomstige toepassingen zoals training en onboarding..

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.