Waarom Microsoft met de HoloLens de AR-industrie voor consumenten kan veranderen

VR Expert Microsoft Hololens Holograph demo

De afgelopen jaren hebben we voortdurend het gevoel gehad dat we op de drempel stonden van een enorme doorbraak in AR. Met elke nieuwe ontwikkeling leek het een kwestie van tijd totdat het ongelooflijke potentieel van de technologie een mainstream succes zou worden. En toch wachten we om de een of andere reden nog steeds op de massale adoptie door de consument. We hebben dat grote omslagpunt nog niet bereikt. De Microsoft Hololens zou dit wel eens kunnen veranderen.

VR Expert Microsoft Hololens

Microsoft heeft onlangs bevestigddat ze een consumentenversie van hun langverwachte HoloLens-project in de maak hebben – en dat is groot nieuws voor de industrie.

De HoloLens is al een tijdje marktleider op het gebied van AR in het bedrijfsleven. Maar het lijkt erop dat Microsoft zijn horizon gaat verbreden tot buiten de huidige zakelijke toepassingen. Individuen gaan de kans krijgen om ermee aan de slag te gaan.

Microsoft richtte de HoloLens oorspronkelijk op het bedrijfsleven

Veel enthousiastelingen waren teleurgesteld over de aanvankelijke beslissing van het bedrijf om zich alleen te richten op zakelijke toepassingen. Dat is echter de aard van hoe deze innovatie cycli werken. Het vroege werk om tractie op te bouwen in de markt helpt om het concept te bewijzen en de basis te leggen voor een Hololens-release voor de consumenten die een veel grotere kans van slagen heeft.

VR Expert Microsoft Hololens use case

En het feit dat ze de tijd hebben gehad om het product te verbeteren, maakt het nog spannender voor de industrie.

Een HoloLens voor consumenten zou dingen veranderen 

Als Microsoft in staat is om een consumentenversie van de HoloLens te maken met echte gebruiksmogelijkheden en een betaalbare prijs, zou dat de wereld van AR zoals we die kennen volledig kunnen veranderen. Er zou een golf van steun voor deze technologie kunnen ontstaan als het bij steeds meer mensen in de handen komt. Dan kan er een industrie worden gebouwd die iedereen graag wil zien.

VR Expert Microsoft Hololens Demo

Vaak is er interactie met deze technologie nodig om echt te begrijpen wat haar zo bijzonder maakt. En als we die ervaring aan de gemiddelde consument kunnen geven, is er echt geen manier om de positieve externe effecten te voorspellen die hieruit kunnen voortvloeien.

HoloLens voor consumenten zou ontwikkelaars aantrekken

Mogelijk is dit de volgende generatie virtuele kunstenaars kunnen inspireren.  Het zou belangrijk technisch talent kunnen aantrekken om een carrière in AR en VR te beginnen. Het zou eventueel jonge ondernemers kunnen inspireren om wereldveranderende bedrijven te bouwen die gebruik maken van de technologie. Het kan wellicht gewone mensen kunnen helpen om hun levenskwaliteit in een aantal verschillende aspecten te verbeteren.

VR Expert Microsoft Hololens Use case

De mogelijkheden zijn eindeloos. En daarom is dit zo belangrijk.

We wachten vol spanning af wat Microsoft met deze consumentenversie van de Hololens gaat doen.  Hopelijk is dit het katalysator moment voor een industrie die haar tijd in de mainstream schijnwerpers meer dan verdiend heeft. De tijd voor wijdverspreide AR is nu gekomen.

Lees ook: Overzicht van alle AR-headsets in 2020/2021

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.