ClickCease

Waarom VR tijdens een event

Virtual reality schommelt op het randje van acceptatie door de massa. De meeste mensen hebben er wel van gehoord, maar hebben er persoonlijk nog geen ervaring mee. Daarmee biedt een VR event een unieke aantrekkingskracht, en heeft een virtual reality presentatie een impact die je met andere soorten media niet kunt bereiken. Op deze pagina leggen we uit wat de meerwaarde is van virtual reality evenementen. En hoe je een VR event organiseert dat impact maakt.

Waarom virtual reality inzetten tijdens evenementen?

Ongeacht de aard van het evenement wil je de bezoekers of gasten een gedenkwaardig moment bieden,. Virtual reality is vernieuwend en trekt direct de aandacht. Daarnaast zal je de volledige aandacht van de aanwezigen hebben. Omdat ze tijdens het dragen van de VR bril zich compleet in de virtuele omgeving bevinden. Daarnaast is ook nog een impact na het VR event. Door de ervaring te delen via social media en in gesprekken achteraf. Dit medium leent zich niet alleen voor commerciële toepassingen. Door de emotionele impact die het kan veroorzaken. Is het ook zeer geschikt voor het overdragen van informatie of het opwekken van empathie voor een onderwerp.

Zo organiseer je een VR event in 5 stappen

  1. Bepaal een concept: Als eerste wordt bepaald welke boodschap centraal staat, vervolgens wordt bekeken hoe deze boodschap het beste kan worden overgedragen. Software en hardware is een middel om een doel te bereiken.
  2. Ontwikkel de content: Op basis van het concept en de uitwerking daarvan wordt de benodigde content ontwikkeld. Dit kan in de vorm zijn van een 360 video die op locatie wordt opgenomen of het ontwerpen van een 3D omgeving.
  3. Koppel de content aan de hardware: Tijdens de planning wordt al bepaald welke VR brillen het beste aansluiten op de presentatie en het aantal deelnemers. De content moet goed werken op de toegepaste hardware.
  4. Plan het VR event: Als de software en hardware voorhanden is zal de feitelijke presentatie tijdens het VR event gepland moeten worden. Denk aan de aanwezige faciliteiten op de locatie, de beschikbare ruimte. Het kopen of huren van de hardware en het testen van de presentatie.
  5. Voer de presentatie uit: Wanneer er tientallen of zelfs honderden VR brillen worden ingezet mag er niets aan het toeval worden overgelaten. Tijdens dit soort virtual reality evenementen zal er wellicht begeleiding nodig zijn inclusief technische medewerkers om alles in goede banen te leiden.

Tip: Geef een tastbare herinnering mee!

Door een Cardboard VR houder voor smartphones als aandenken uit te delen inclusief een code of link naar de presentatie online. Geef je een bijzondere herinnering mee aan het virtual reality evenement. Deze houders zijn niet duur en kunnen geheel naar wens bedrukt worden.

Lees meer over een VR event organiseren in 2020.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.