ClickCease

Wat houdt de nieuwe v35 Quest update in en wat betekent het?

VR Expert - quest v35 update

Meta zal geleidelijk de Quest v35-update uitbrengen, met de introductie van Horizon Workroom-aanpassing, automatisch opslaan in de cloud, Facebook Messenger-integratie en Mixed Reality-casting.

MR Casting, Cloud Saves, FB Messenger in VR en Horizon Workrooms aanpassing

Op 1 december heeft Meta (voormalig Facebook) haar nieuwe v35 update uitgerold voor haar Oculus Quest headsets – binnenkort Meta Quest. 

De update voegde Horizon Workrooms aanpassing, Mixed Reality casting, global cloud saves, en Facebook Messenger gesprekken in Virtual Reality toe. Allemaal aangekondigd in een blogpost van Meta.

De Mixed Reality casting maakt het mogelijk om jezelf op te nemen terwijl je Beat Saber™ speelt (en een reeks geselecteerde andere games) en dit via de Oculus app op je iPhone te casten waarbij je lichaam te zien is terwijl je die neon pijlen raakt. Zoals de blog zegt, “niet alleen door te zien hoe het er in-game uitziet, maar hoe het fysiek speelt – en dat is wat er echt toe doet in VR”.

Eerder voegde Meta Live Overlay toe, dat lijkt op dat van MR casting. Maar die functie legde de speler bovenop de avatar in het VR spel. Deze functie giet het lichaam van de speler met een één-op-één gelijkenis.

Bovendien zorgt de cloud save-functie ervoor dat games automatisch worden opgeslagen, zelfs als de Quest is uitgeschakeld, of als de Oculus App is verwijderd. Hoewel, op dit moment, is de functie niet aanwezig op alle apparaten – waarschijnlijk om de servercapaciteit te testen – dus de Cloud Save-functie zal geleidelijk worden geïntroduceerd, “om ervoor te zorgen dat het correct werkt,”

Tot slot is er de door bedrijven gevraagde mogelijkheid om Horizon Workrooms aan te passen aan de huisstijl van het bedrijf en “om een werkomgeving te creëren die de bedrijfscultuur en -stijl weerspiegelt”.

Welke telefoons zijn compatibel met Meta’s Oculus Quest MR Casting?

Op dit moment is MR casting alleen beschikbaar op de iPhone, omdat nieuwe ontwikkelingen gemakkelijker, sneller en goedkoper te implementeren zijn in vergelijking met de verschillende pantheons van telefoons die gebruik maken van het Android OS.

Dus hieronder is een lijst van welke telefoons MR casting ondersteunen.

Mobile apparaat Ondersteund Momenteel niet ondersteund
iPhone XR X
iPhone XS X
iPhone XS Max X
iPhone SE – 2nd version X
iPhone 11 X
iPhone 11 Pro X
iPhone 11 Pro Max X
iPhone 12 X
iPhone 12 Pro X
iPhone 12 Pro Max X
iPhone 12 mini X
iPhone 13 X
iPhone 13 Pro X
iPhone 13 Pro Max X
iPhone 13 Mini X
iPad (alle modellen) X
Android telefoons (alle modellen) X
Android tablets (alle modellen) X

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Casting in Mixed Reality op een telefoonscherm vanuit een Virtual Reality-ervaring is opmerkelijk in die zin dat alleen ingewikkelde XR-apparaatopstellingen dit kunnen bereiken. Het staat ver van elkaar af. Maar het luidt het begin in van software- en algoritmegedreven XR-ontwikkelingen: het democratiseren van XR-functies waardoor meer bedrijven kunnen profiteren van dergelijke mogelijkheden.

Daarnaast is Meta’s uitrol van XR casting ook een teken om te concurreren in de omvangrijke Video Streaming markt die, volgens Allied Market Research, tegen 2026 een market cap van $149,34 miljard zal bereiken.

Een markt die consistent is zowel van de geavanceerde casting van de Amazon-eigendom Twitch aan de kleinere Reddit Live Stories. Hoewel, de brede Video Streaming Market definitie ook muziek, video-on-demand, vlogs, en YouTube video’s omvat. Het punt is dat de totale adresseerbare markt is opgeblazen in vergelijking met de casting segment Meta net heeft betreden.

Bovendien is de integratie van Facebook Messenger in de Quest-reeks geen kleine update. Dit duidt op verdere interacties en ontwikkeling naar een onderling verbonden VR: een Metaverse. Het normaliseren van virtual reality met alledaagse activiteiten zoals telefoneren, het ontwikkelen van een Natural User Interface.

Het is echter onwaarschijnlijk dat bedrijven gebruik zullen maken van deze messenger functie, aangezien bedrijven kiezen voor meer veilige en private communicatie, meestal als integratie binnen bestaande interne communicatiekanalen.

Conclusie

Met de uitrol van de gecaste MR werd een teken van concurrentie binnen de Streamed Video markt gesignaleerd door Meta. Verder zijn zowel de aanpassing van Horizon Workrooms als de Facebook Messenger integratie een teken van het normaliseren en personaliseren van virtual reality, wat nog een stap in de richting van de Metaverse betekent. Het zal interessant zijn om verdere updates te volgen voor de Oculus Quest headsets – binnenkort Meta Quest geheten.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.