ClickCease

Welke VR Bril kun je het beste huren voor een event?

Je organiseert een evenement en je zoekt naar een interessante manier om de aandacht van de bezoekers te trekken, met daarbij vaak ook een commercieel motief. Dan ligt de keuze voor een Virtual Reality presentatie voor de hand, maar daarmee ben je nog niet klaar. Je kunt verschillende VR brillen huren met elk hun eigen voordelen en beperkingen. Als je niet weet welke optie het beste past bij jouw event of beurspresentatie is het verstandig om eerst advies in te winnen. Dat geldt ook voor de keuze van VR apps en de algehele presentatie, alle stukjes van de virtuele puzzel moeten immers in elkaar passen.

Lees meer over welke VR u het best kunt huren.

Verschil tussen room-scale en panorama

Voor Virtual Reality enthousiastelingen is alleen “room-scale” VR goed genoeg. Dat betekent dat je vrij rond kunt lopen in de virtuele ruimte. Prachtig natuurlijk, maar waarom zien we dan toch de meeste bezoekers netjes op een stoeltje zitten? Room-scale is leuk wanneer je de ruimte hebt, en met gebruikers die bekend zijn met VR. Balans houden en niet over het decor struikelen is toch een behoorlijke uitdaging voor veel mensen. Met panorama presentaties hoeft de gebruiker alleen maar in 360 graden om zich heen te kijken, het beeld kan daarbij wel in stereoscopisch 3D worden weergegeven. Voor de meeste events is dat al meer dan voldoende.

Lees meer over room-scale en hoe het werkt.

VR controllers, nodig of niet?

Met VR controllers kun je niet alleen kijken in VR, maar ook bewegen. Je kunt voorwerpen “vastpakken” en manipuleren, of tekenen in de lucht. Dat is prachtig voor interactieve events waarin de VR presentatie de hoofdrol speelt, als je een boodschap duidelijk wilt overbrengen kan dit juist afleiden van het werkelijke verhaal. Bepaal per event welke methode het beste aansluit bij de doelstellingen.

Welke VR brillen zijn er beschikbaar?

Het scala aan beschikbare VR brillen breidt zich continu uit, dit zijn de meest gangbare producten:

  • Google Cardboard: Eenvoudiger kan het niet, een houder van karton voor een smartphone. Toch kan dit een effectief marketing instrument zijn waarbij je weinig hoeft te investeren. Laat de Cardboard bedrukken en je hebt direct een leuk weggevertje tijdens het event.
  • Samsung Gear VR: Dit is een luxe versie van de smartphone houder die alleen werkt met specifieke Samsung toestellen. Het is een draadloze headset zonder room-scale beweging, maar biedt wel een solide uitstraling en kan keer op keer gebruikt worden. Dat er geen kabels vereist zijn is erg handig. Vooral voor 360 video presentaties is dit een zeer geschikte kandidaat, mede door het feit dat je meerdere toestellen op afstand kunt bedienen.
  • Oculus Rift: De eerste “echte” VR headset die op de markt is verschenen heeft al diverse upgrades meegemaakt. Je kunt vrij bewegen, maar dat hoeft niet. Er zijn speciale VR controllers beschikbaar maar die zijn optioneel. Je kunt dus alle kanten uit, letterlijk en figuurlijk. Alleen zit je vast aan een kabel, dat is een beetje jammer maar ook wel weer veilig.
  • HTC Vive: Lees de beschrijving van de Oculus Rift nog een keer en je weet hoe de Vive in elkaar steekt. De specialist kan je advies geven welke headset het meest geschikt is, maar de verschillen zijn in praktijk minimaal.
  • Oculus GoDe Oculus Go is een van de bekendste all-in-one VR brillen, geschikt voor de meeste VR content,
    zoals 360 video’s en ook VR applicaties. Met de controller speel je rond in de virtuele wereld.

Beter een VR bril huren of kopen?

De tijd staat niet stil, er zullen in de loop van 2018 nieuwe modellen verschijnen die meer mogelijkheden bieden. Het basisidee zal gelijk blijven, het gebruiksgemak zal verbeterd worden. Dat is tevens een goede reden om een VR bril voor een event te huren in plaats van te kopen; de markt verandert te snel om aankoop te rechtvaardigen.

Als het doel van het event vooral promtie en merkbranding is. Dan is er ook de mogelijkheid om een bulkstelling bedrukte VR headsets weg te geven. De brillen zullen veel worden hergebruikt door de bezoeker en met u logo erop zorgt dit voor goede reclame.

Lees meer over of u het best een VR bril kunt huren of kopen.

Aandachtspunten bij een VR bril huren voor een event

Hier zijn enkele zaken waar je zeker rekening mee moet houden voordat je een VR headset gaat huren:

  1. Kosten: Mobiele VR brillen zijn goedkoper dan een compleet PC systeem met VR headset. Ga je voor het neusje van de zalm en huur je één groot set, of past een aantal kleine, mobiele VR brillen beter bij het event?
  2. Aantallen: Je kunt met een Rift of Vive maar één persoon per sessie laten genieten, met een groot aantal Gear VR brillen kun je een hele zaal tegelijkertijd naar dezelfde Virtual Reality presentatie laten kijken. Welke aanpak sluit het beste aan op de doelstellingen?
  3. Mobiliteit: Houd je de gebruiker het liefste dicht bij je, of mogen ze aan de wandel? Houd er rekening mee dat juist de mobiele VR brillen niet werken met vrije beweging, ronddraaien is voldoende. Het zijn juist de VR headsets met draad die complete bewegingsvrijheid mogelijk maken.

Welke VR Bril kun je het beste huren voor een event?

De beste bril voor een VR evenement is de headset die past bij de vraagstelling. Alle bekende VR headsets zijn in staat om elk event op te fleuren, wanneer je de juiste keuze maakt zul je optimaal rendement halen uit de investering.

De nieuwste VR Bril Oculus Go huren?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.