ClickCease

Wat is virtual reality hand tracking?

What is Hand tracking virtual reality - VR Expert

Hand tracking in virtual reality stelt gebruikers in staat om met hun handen te interageren met virtuele voorwerpen en omgevingen. Deze technologie, die in het echte leven eenvoudig is, is ongelooflijk geavanceerd voor virtuele realiteit. Wanneer dit wordt bereikt, wordt de virtual reality ervaring meeslepender en de VR meeslepender. Wat is in werkelijkheid hand tracking en hoe werkt het?

In dit artikel zult u ontdekken:

  • Wat is Hand tracking
  • Wat is camera optisch volgen?
  • Wat is LiDAR lasertracking?
  • Het verschil tussen optische cameratracking en LiDAR lasertracking
  • Wat is inside-out tracking?
  • Wat is outside-in tracking?
  • Conclusie

Wat is hand tracking

Van hand-tracking is sprake wanneer de camera’s van de headset, de LiDAR array, of externe sensorstations de positie, diepte, snelheid en oriëntatie van uw hand volgen. Deze trackinggegevens worden dan geanalyseerd en vertaald in een virtuele, real-time weergave van uw handen en hun bewegingen in de virtuele wereld. Deze weergave wordt dan naar de toepassing of het videospel gestuurd dat u speelt, zodat u op natuurlijke wijze met uw handen met de wereld kunt interageren..

What is Hand tracking virtual reality - VR Expert 5

Welke hand tracking technologieën bestaan er?

Er zijn twee manieren om uw handen in virtual reality te volgen: via de headset zelf of via externe sensoren.

Wat is camera optische tracking?

Wanneer de tracking afkomstig is van een camera-array, wordt het optisch tracking (of volgen) genoemd.

Optische hand-tracking gebruikt het verschil in pixels om de bewegingen van uw handen te bepalen. Daardoor is er meer verwerking nodig voor de software om het naar uw virtuele handen te vertalen. 

Evenzo is optische tracking gebonden aan het gezichtsveld van de camera’s (d.w.z. het actieve volggebied), hun gevoeligheid voor licht, en hun mogelijkheden om beweging vast te leggen (beeldsnelheid). Gewoonlijk is optische tracking goedkoper te installeren, terwijl een camera-array ook video passthrough voor de drager mogelijk kan maken.

Zo is de Pimaxx Vision 8K X voorzien van Ultraleaps optische tracking software, die ruwe positiegegevens van de camera’s omrekent tot real-time hand-tracking.

Wat is LiDAR laser tracking?

Een andere mogelijkheid is, LiDAR tracking (light detection and arranging) pulseert lasers om de afstand, positie en beweging van de omgeving ten opzichte van uw handen te bepalen. Deze opsporingsmethode is nauwkeuriger, omdat lasers sneller zijn dan de beoordeling van pixels door een camera, terwijl de weerkaatsing van de laser in de LiDAR sensor onmiddellijk een 3D-weergave genereert van wat er gevolgd wordt.

Als alternatief kan het volgen ook gebeuren met infrarode leds, die op dezelfde manier werken als LiDAR. Infrarode LED’s, IR genoemd, gecombineerd met optische, cameratracking levert high-fidelity tracking op. Een oplossing waar Ultraleap mee bezig is.

What is Hand tracking virtual reality - VR Expert -2

Bijvoorbeeld, de XR-3 headset van Varjo maakt gebruik van LiDAR dieptesensor in combinatie met optische tracking om precisiehand-tracking te bereiken. Terwijl een IR accessory is inbegrepen in de hand tracking setup voor de Pico Neo 3 Pro en Pro Eye accessoire kit.

Het verschil tussen optische cameratracking en LiDAR lasertracking

Omdat LiDAR gebruik maakt van weerkaatsende lasers – vergelijkbaar met hoe echolocatie werkt – gaat de kwaliteit van het volgen niet verloren op basis van de afstand. Omgekeerd, omdat camera’s de veranderingen van pixels gebruiken om beweging en positie te bepalen, vermindert de kwaliteit van de pixels naarmate de afstand tussen de camera en uw handen groter wordt. 

Soorten handvolgsystemen die in Virtual Reality worden gebruikt

Nu de soorten tracking bekend zijn, is het belangrijk de verschillende soorten hand tracking systemen te begrijpen die in virtual reality gebruikt worden

Wat is inside-out tracking?

Tracking afkomstig van de headset is inside-out tracking, en wordt aangetroffen in stand-alone VR-headsets. Om dit te laten werken houdt een stel camera’s of LiDAR-sensoren op de headset de positie van uw handen ten opzichte van alles bij, en kraakt dit tot ruwe positiegegevens.

What is Hand tracking virtual reality - VR Expert -3

Inside-out tracking werkt net als een vuurtoren, in die zin dat een 3D-weergave van de wereld slechts vanuit één richting moet worden gegenereerd. Dit vermindert de trackingkwaliteit en -precisie in vergelijking met outside-in tracking, maar geeft de drager de vrijheid om niet binnen een aangewezen “trackingzone” beperkt te zijn.

Wat is outside-in tracking?

Wanneer tracking gebeurt vanaf meerdere externe sensoren (gewoonlijk LiDAR of IR-technologie) die een “trackingzone” vormen, wordt dat outside-in tracking genoemd.

What is Hand tracking virtual reality - VR Expert - 6

Outside-in tracking kan een veel nauwkeurigere weergave van de positie en bewegingen van een persoon (inclusief de handen) genereren, afkomstig van externe sensoren en de hoofdtelefoon zelf. Een 3D-kaart van uw handen binnen de volgzone is veel gemakkelijker te berekenen, aangezien uw handen vanuit meerdere hoeken gevolgd worden.

Conclusie

Hand tracking verlaagt de drempels voor de invoering van virtual reality omdat natuurlijke interactie mogelijk is. Het verbetert de communicatie binnen de virtuele wereld, omdat wij met handgebaren praten, en het geeft een ongelooflijk gevoel van onderdompeling.Welke oplossing voor hand-tracking ook gebruikt wordt, het is een essentieel onderdeel van virtual reality. Binnenkort zullen handschoenen en controllers plaats maken voor natuurlijke handinteracties, en wij zijn er voor.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.