ClickCease

Windows 10 plug-and-play voor Oculus Rift & HTC Vive

Microsoft wil bij Windows 10 zorgen voor een plug-and-play ervaring met voor onder andere de Oculus Rift & HTC Vive. De vr brillen moeten direct werken wanneer zij aangesloten worden op een computer waar het nieuwe besturingssysteem van Windows op draait.  Dit nieuws komt naar voren uit een gesprek dat Phil Spencer, hoofdverantwoordelijke bij Xbox, voerde met Business Insider.

Plug-and-play virtual reality

Wanneer één van de twee brillen, en natuurlijk Microsoft’s eigen HoloLens, aangesloten wordt op de computer wordt de automatisch herkent waarna de nodige drivers worden geïnstalleerd. Dit is ook hard nodig zoals iedereen die weleens met een Rift heeft gewerkt zal erkennen. Momenteel worden de brillen als externe monitoren herkent waardoor een omslachtige kalibratie noodzakelijk is. De workflow om bepaalde applicaties en games draaiende te krijgen is ronduit dramatisch te noemen. Tijdens de E3 werd al bekend dat Microsoft gaat samenwerken met zowel Oculus als Valve om de Windows 10 hét platform voor virtual reality te maken.

VR Expert Win 10 native VR

Windows 10 & Xbox One VR

Het nieuwe besturingssysteem, dat eind juli uitkomt, moet tevens tracking van de populaire helmen gaan ondersteunen. Hoe Microsoft dit precies wil gaan faciliteren is nog onbekend en wordt een lastige opgave. De diverse brillen maken natuurlijk gebruik van uiteenlopende methode om de bewegingen van de gebruiker en de bril te registeren. Hoogstwaarschijnlijk brengt Microsoft een APIuit waarmee de ontwikkelaars aan de slag kunnen. Het is hoogstwaarschijnlijk ook compatibale met de Vive Pro 2 en de Vive focus 3, die op Vivecon aangekondigd is.

Spencer liet zich tevens ontvallen dat de Xbox One een aantal vr brillen gaat ondersteunen. Welke brillen dit zijn en hoe dit exact wordt uitgewerkt is nog geheel onduidelijk. Het enige zekere is dat de console van Microsoft de Hololens gaat ondersteunen maar ook hierover ontbreken de details

Visie op vr

Microsoft kijkt duidelijk vooruit naar de impact van virtual reality en werkt nu al om een voorsprong te krijgen door ontwikkelaars en fabrikanten aan zich te binden. Het nieuw te lanceren besturingssysteem is tevens gratis te downloaden voor veel gebruikers en wordt naar waarschijnlijk breed opgepakt.  De kans is dan ook groot dat Windows één van de belangrijkste platformen voor virtual reality gaat worden.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.