ClickCease

Windows 10 VR en AR ready met Holographic

De Hololens van Microsoft is een indrukwekkend stukje technologie. Regelmatig komt er een filmpje of demonstratie met de wijze waarop Hololens de wereld gaat veranderen met Augmented Reality. Microsoft wil nu benadrukken dat de AR bril niet het belangrijkste deel is van dit systeem, het draait om Windows 10. Met de software van Holographic is Windows 10 helemaal klaar voor Augmented en Virtual Reality.

Het platform van vooruitgang

Hoewel er weinig over gesproken wordt zijn de headsets van Oculus en HTC eigenlijk PC accessoires voor een Windows computer. Zonder Microsoft hebben zowel de Rift als de Vive geen enkele waarde. Daarnaast werkt Microsoft aan een eigen Augmented Reality headset genaamd Hololens.

Microsoft Hololens DVK

De eerste versie voor ontwikkelaars is beschikbaar maar het is niet bekend wanneer deze headset te koop is door consumenten, en tegen welke prijs. Met een nieuwe video wil Microsoft laten zien dat Hololens niet een op zichzelf staand project is, maar een onderdeel uitmaakt van een compleet ecosysteem voor AR en VR toepassingen.

Weer een Microsoft toekomstvisie

De filmpjes van Microsoft die een blik gunnen op de toekomst moet je doorgaans met een korreltje zout nemen. In de laatste video voor het Windows 10 platform zie je drie mensen virtueel samenwerken aan een ontwerp.

Microsoft Hololens 1 hologram

Eén van die mensen draagt een HTC Vive in plaats van een Hololens. Samen werken ze, uiteraard met Windows 10, aan één ontwerp. Ze stappen ook even in een fantasie wereld, het lijkt bijna een Disney films waar je zingende dieren zou verwachten.

Holographic en Windows 10

Microsoft geeft aan dat de fragmentatie van headsets en technologie een probleem is om AR en VR bij de massa te brengen. Met Holographic kan elke ontwikkelaar deel uitmaken van een uniform platform. Op basis van het meest gebruikte besturingssysteem voor PC’s. Daar hebben ze een punt, de vraag is of andere fabrikanten hier in mee willen gaan.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.