Xiaomi toont hun concept Smart Glasses met AR-potentieel

VR Expert Xiaomi Smart Glass

Een van de top drie smartphone producenten wereldwijd, Xiaomi, kondigt nogal gehaast hun Xiaomi Smart Glass aan.

Nu is deze bril naar verluidt nog in de conceptfase. Een woordvoerder van Xiaomi vertelde The Verge dat ze geen plannen hebben om deze bril daadwerkelijk op de markt te brengen. Daarom hebben we geen releasedatum – dit is alleen maar voor Xiaomi om zichzelf te promoten.

Want zoals dat gaat, volgen de PR-strategieën van bedrijven elkaar op. Dus toen Facebook aankondigde samen te werken met Ray-Ban voor de Ray-Ban Stories: een Facebook-versie van wat SnapChat’s Snap Spectacles was, wilde Xiaomi de aandacht van de tech-wereld trekken.

VR Expert Xiaomi Smart Glass display

De slimme bril van Xiaomi werkt met stemcommando’s die worden aangestuurd door een XiaoAi AI Assistant als besturingssysteem. Interessant is dat de Xiaomi bril zijn eigen reken- en verwerkingskracht heeft voor alledaagse taken. Maar alles wat extra is, heeft de bril een smartphone nodig voor zijn rekenkracht.

Specificaties van de Xiaomi Smart Glass

De reden voor de lucht van overhaaste aankondiging is omdat we nog steeds niks weten over de prijs, beschikbaarheid, prestaties van de batterij, noch de uitgebreide functieset van de bril.

Maar we kennen wel de specificaties:

  • Beeldscherm: enkelvoudig microLED-gebaseerd waveguide-scherm, monochroom (groen), tot 2M nits
  • Processor: Quad-core ARM
  • Gewicht: 51 g
  • Camera: 5MP
  • Audio: geïntegreerde luidsprekers en microfoon
  • Aansluiting: Bluetooth, Wi-Fi
  • Interactie: Aanraking, stem
  • Besturingssysteem: Android

We weten ook via Xiaomi’s aankondigingsblog, dat we notificatie peeks kunnen verwachten, navigatie, het beantwoorden van telefoongesprekken, en een ingebouwde camera die foto’s en video’s mogelijk maakt.

Maar wat opvalt in de aankondiging is de door Google gepionierde functie van live vertalingen via de bril zelf, waardoor vertalers hun carrièrepad in twijfel trekken.

VR Expert Xiaomi Smart Glass lenses

Smart Glasses zijn altijd al moeilijk te hanteren geweest – vraag het maar aan Google Glass. Als er een camera is geïnstalleerd, vermoeden mensen in de buurt dat je hen filmt. Als je voortdurend meldingen voor je ogen ziet, lijk je afstandelijk. Maar de markt voor draagbare technologie is een miljardenindustrie die tegen 2026 naar verwachting een marktkapitalisatie van 265,4 miljard dollar zal bereiken.

Smart Glasses van andere bedrijven, zoals de Facebook Ray-Ban, Amazon Echo Frames, Snap Spectacles, Lenovo ThinkReality, Vuzix Blade, RealWear HMT-1 en Epson Moverio BT-300 hebben zojuist mogelijk met Xiaomi een nieuwe  concurrent gekregen. Het is echter onwaarschijnlijk dat het zal kunnen concurreren met de meer zakelijke-markt-vriendelijke Microsoft HoloLens 2 en Magic Leap 1.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.