Services


Jouw doel centraal, niet het middel. Daarom werken wij met
alle nieuwe media en zijn we van begin tot eind betrokken.
Samen creëren wij unieke concepten met slimme technische oplossingen.

Je kunt onder andere voor het volgende bij ons terecht.

360° Video 

meer info

Virtual Reality

meer info

Augmented Reality

meer info

3D & Animatie

meer info

Events

meer info

Hardware

meer info

Het Proces


Van begin tot eind betrokken. Van idee naar uitvoering tot aan presentatie.

Een uitdaging voor ons team?

NEEM CONTACT OP!

Het Team


Deze experts staan voor jou klaar. Alles in huis voor een indrukwekkend
eindresultaat.

Neem contact op

Wilt u meer informatie of de mogelijkheden voor uw organisatie ontdekken? Wij staan u
graag te woord en ontvangen u het liefst bij ons op kantoor in Utrecht.

Info


VR Expert
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
+31 30 71 16 158
info@vr-expert.nl

Aanvullende informatie

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met virtual reality, om hier optimaal gebruik van te maken kun je de diensten van een VR bedrijf inschakelen. Het maken van een VR app is namelijk niet hetzelfde als een PowerPoint presentatie in elkaar zetten, er komt heel wat meer bij kijken. Een virtual reality bedrijf kan ondersteuning bieden op het gebied van hardware, software en het uitwerken van ideeën vanuit de opdrachtgever. Hoe dat zijn werk gaat kun je op deze pagina lezen.

Wat is een VR bedrijf?

De diensten van een VR bedrijf kunnen verschillen per aanbieder. Sommige bedrijven richten zich op één specifiek onderdeel terwijl andere kiezen voor totaaloplossingen. Virtual reality is zo breed, daarnaast gaan de ontwikkelingen in een razend tempo waarmee er geen standaard definitie bestaat van een virtual reality bedrijf. De hardware fabrikanten die VR brillen maken laten we op deze pagina buiten beschouwing, die bedienen een andere markt en hebben andere doelstellingen dan dienstverlenende bedrijven die we hier bespreken.

Wat doet een virtual reality bedrijf?

Je kunt een virtual reality bedrijf inschakelen voor een groot aantal diensten, voor maatwerk oplossingen kun je het beste eerst een afspraak maken voor een adviesgesprek. Hier zijn alvast vijf diensten die mogelijk zijn:

  1. 360 video content produceren: Om 360 video op te nemen zijn speciale camera’s nodig, de productieplanning is anders dan bij conventionele videoproducties en de montage vereist ook specifieke software en kennis. Standaard videoproductie huizen bieden deze dienst doorgaans niet, of hebben er te weinig ervaring mee.
  2. Panorama animaties maken: Naast opnames filmen met een camera kan er ook gebruik gemaakt worden van computeranimatie. Dat biedt veel vrijheid, het 360 graden beeld moet wel op de juiste wijze invulling worden gegeven om de kijker te betrekken bij de animatie.
  3. Interactieve producties ontwikkelen: Zodra er knoppen en interactieve elementen gebruikt worden in de productie komt ‘usability’ om de hoek kijken. Hoe leidt je een gebruiker door de presentatie, hoe werken de interacties en wat wil de opdrachtgever hiermee bereiken? Dit soort producties vergen meer dan mooie graphics en een creatief idee.
  4. VR apparatuur huren of kopen: Niet iedereen heeft 200 VR brillen liggen om een virtuele bioscoop mee in te richten, het virtual reality bedrijf wellicht wel. Soms kan VR hardware kopen beter zijn, soms is huren gunstiger, bespreek het met de specialisten.

Informeer bij het virtual reality bedrijf naar alle mogelijkheden en bespreek de specifieke wensen die je hebt als organisatie voor een oplossing op maat.

Om een VR app te maken is een virtual reality ontwikkelaar nodig. Er komen steeds meer bedrijven die dergelijke diensten aanbieden, zoveel zelfs dat het af en toe een soort Wilde Westen lijkt te zijn, met dienstverleners die meer ambities hebben dan ervaring. Een betrouwbare VR ontwikkelaar is te vinden op basis van een veelzijdig portfolio, meedenkend vermogen en een flexibele instelling naar de opdrachtgever toe. Op deze pagina leggen we uit wat een virtual reality ontwikkelaar doet en welke stappen er normaal gesproken worden doorlopen bij het maken van VR toepassing.

Heeft iedereen een VR ontwikkelaar nodig?

Dat hangt af van de doelstelling van de organisatie. Er zijn mogelijkheden om VR toepassingen te maken die al in een standaard browser werken. Er is vaak wel speciale hardware nodig zoals een 360 graden camera. Het is zeker mogelijk om zelf eenvoudige VR toepassingen te maken, de vraag is of dit het gewenste resultaat oplevert. Laten we de standaard stappen bij de productie van een applicatie in samenwerking met een VR ontwikkelaar even doornemen:

Stappenplan VR productie

  1. Adviesgesprek: Alle producties beginnen met een goed gesprek. Daarin worden de ambities van de opdrachtgever in kaart gebracht, er worden mogelijkheden en beperkingen besproken en ook het budget zal aan de orde komen. Een goede communicatie tussen opdrachtgever en dienstverlener is essentieel.
  2. Doelstellingen bepalen: Als de neuzen in de juiste richting staan zal de virtual reality ontwikkelaar samen met de opdrachtgever de doelstellingen bepalen. Die vormen de blauwdruk van de verdere ontwikkeling.
  3. De juiste vorm kiezen: Op basis van de doelstellingen kan de vorm worden gekozen. Wellicht is een 360 graden video het beste medium, of het moet een 3D presentatie worden op basis van CAD modellen. In deze fase worden de grenzen gesteld.
  4. De hardware kiezen: Er zijn volop opties voor VR brillen, de beste keuze hangt samen met de gekozen vorm. Duurder is zeker niet altijd beter, omdat er jaarlijks nieuwe apparaten bijkomen moet er een goede afweging worden gemaakt.
  5. De VR app produceren: Nu wordt de toepassing echt ten uitvoer gebracht. Denk aan opnames maken, monteren, 3D omgevingen ontwerpen en het testen van de productie.
  6. Presentatie en/of publicatie: Als laatste wordt het project gereed gemaakt voor een live presentatie of voor publicatie via een App Store. De invulling van deze stap is al in een eerder stadium bepaald. Informeer ook naar de mogelijkheden voor begeleiding tijdens live presentaties.

De virtual reality ontwikkelaar kan ook helpen met keuze van de hardware waarbij zowel kopen als huren tot de mogelijkheden behoort. Informeer bij het VR bedrijf naar alle mogelijkheden.