Singel AR

Samenwerking met D. van der Steen
Industrie: Bouw
Technologie: AR
Android, iOS

Vraag

De Singel, de gracht nabij Utrecht Vredenburg, is al tientallen jaren uit het straatbeeld van Utrecht verdwenen. Het gemis van het water groeide. De gemeente Utrecht wilde om deze reden de gracht in zijn oude glorie herstellen. Daarom werd er flink geklust rondom Utrecht centraal met als gevolg irritaties van vele bewoners en bezoekers. Hoe neem je deze irritaties weg? Door te laten zien waar je het voor doet.

"Neem tegelijkertijd een kijkje in de toekomst en in het verleden."

Oplossing

Iedereen met een smartphone kan vanaf de uitkijkbrug op de Marga Klompébrug een kijkje nemen in de toekomst. Door de Singel AR applicatie te downloaden en een QR-code te scannen verschijnt de nieuwe Utrechtse Singel in augmented reality. Daarnaast is het mogelijk om in de app te zien hoe de Singel door de jaren heen is veranderd door een tijdlijn.

Resultaat

Omwonende en bezoekers hebben door de applicatie een beter beeld van het eindresultaat gekregen, wat tot meer begrip voor de werkzaamheden heeft geleid. Daarnaast werd het als een leuke en innovatieve ervaring beschouwd. De nieuwe single is naar verwachting in 2020 af.

Heeft u ook een uitdaging voor ons team?

Neem contact op!