TechData

Industrie: Tech
Technologie: 360° video / 3D animatie
Toepassing: Presentatie

Vraag

Iedere dag worden we verrast door innovaties. Technologische ontwikkelingen vinden namelijk plaats in een exponentieel tempo. Het gaat zo snel, dat we het nauwelijks kunnen bevatten en bijbenen. Dat geldt ook voor de cloud: een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen van dit moment.

De overstap naar de cloud is echter niet eenvoudig. Reden voor bedrijven om hierbij hulp in te schakelen van IT-partners. Daar liggen dus kansen voor het partnerkanaal, maar ook zij hebben vaak geen zicht meer op de nieuwste ontwikkelingen en moeten op een compleet andere manier gaan werken.

Oplossing

Tech Data helpt het partnerkanaal met hun uitdagingen. Als ICT-distributeur leveren ze niet alleen cloudoplossingen, ze geven ook antwoord op allerlei cloud vraagstukken. Om partners de nieuwe ontwikkelingen te laten ervaren, hebben ze voor hun grootse cloud evenement een geanimeerde 360°-video laten maken.

De bezoekers konden met behulp van een VR-bril ervaren hoe een stad verandert. Hoe oude technieken transformeren naar nieuwe. Een voice-over maakt duidelijk met welke veranderingen partners te maken hebben.

Zoals de enorme groei van IoT-toepassingen in combinatie met intelligente ICT-systemen in huis. Uiteraard komt een optimale bescherming tegen cybercriminaliteit ook aan bod.

Resultaat

De 360° video ondersteunde het evenement door het visualiseren van de complexe informatie. Hierdoor werden de veranderingen in de technieken tastbaar en ook begrijpelijk. Bezoekers ervaarde het belang van een goede transitie en leerde meer over wat Tech Data voor hen kan betekenen. Het uiteindelijke doel van het evenement.