Hoe laat je klanten in honderden winkels genieten van een badhuis ervaring in Marokko? Je kunt enkele uitverkorenen verwennen met een mooie reis, of je kunt de Hammam naar alle klanten brengen. Het beauty merk Rituals besloot om een instore Hammam VR experience te ontwikkelen in samenwerking met het team van VR-Expert, waarbij alle zintuigen werden geprikkeld op basis van een 360° presentatie zich niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar was. De combinatie van VR huren voor internationale filialen en live massages aanbieden maakte deze productlancering compleet uniek.

Wereldwijd succes van Rituals

Hoewel de bekende keten aan beauty shops Rituals Nederlandse roots heeft, zijn de ondertussen 870 winkels over de hele wereld verspreid. Het succes komt mede voort uit een innovatieve visie op body en wellness producten, waarbij er inspiratie wordt opgedaan uit verschillende landen en culturen. Om de nieuwe Hammam producten onder de aandacht te brengen wilde ze een unieke instore experience bieden aan hun klanten.

Filmen in een authentieke Hammam in Marokko

Een Hammam is een publiek badhuis waar mensen zich kunnen wassen, daarnaast heeft hebben deze locaties ook een sociale functie. Hammams zijn veelvoorkomend in voornamelijk Islamitische landen waaronder Iran, Turkije en Marokko. Het team van VR-Expert reisde af naar Marokko om daar opnames te maken in een authentieke Hammam. Met 360° video gezien door een VR bril lijkt het alsof de klant zich even in Marokko bevindt.

Alle zintuigen worden geprikkeld

De aantrekkingskracht van VR technologie is de betrokkenheid van de toeschouwer. Het lijkt alsof je zelf in de Marokkaanse Hammam stapt door de ogen van de VR bril, terwijl een winkelassistent het nieuwe geurtje verspreid in de zaak. Terwijl de klant zich in de virtuele Hammam bevindt, start een massage in de VR omgeving die ook in werkelijkheid door een ervaren masseur wordt uitgevoerd.

De timing is cruciaal, hiervoor werd een lichtsignaal gebruikt. De klanten werden verwend met een echte massage in de omgeving van een virtuele Hammam wat een compleet unieke ervaring bood. De presentatie werd uitgevoerd van Londen tot in New York, en mocht ook op aandacht rekenen in diverse toonaangevende beauty blogs.

Virtual reality huren voor grote projecten

VR-Expert produceerde niet alleen de 360° video, maar verscheepte ook honderden draagbare VR brillen naar Rituals winkels wereldwijd. Bij gelijkwaardige brillen voor VR huren wordt verzekerd dat de hardware en software perfect op elkaar afgestemd is, daarnaast hoeft de opdrachtgever voor één actie niet te investeren in kostbare virtual reality hardware. De Rituals actie had een wereldwijde impact dankzij virtual reality.