Marketing & Promotie

Virtual reality zorgt voor een unieke en gedenkwaardige experience. Trekt de aandacht van alle aanwezigen en dompel ze onder in je boodschap.  Gebruikt het om een blijvende indruk achter te laten en versterk het innovatieve karakter van een organisatie

Wij zorgen voor een blijvende indruk met:

> Een launch van een nieuwe sneaker voor Adidas
> Het Digital Dutch event voor KPN
> De lancering van de winterkleding van Woolrich

Beurzen & Congressen

Trek publiek naar je stand met een VR Experience of presenteer je product of dienst op unieke wijze.  Virtual reality zorgt gegarandeerd voor meer bezoekers. Een nieuwe en interessante manier om nieuwe business te vergaren bij het volgende event.

Wij hielpen met succesvolle beurzen door:

>Lancering van een 360 camera voor Nikon
>Een graafmachine simulator voor Loxam
>Lancering van een AR platform voor Breman

Contact

Actvitaties & Promoties

Zet virtual reality in om een publiek te trekken op elke locatie. In te zetten voor pop-up events, merkactivaties of in store promoties. Het publiek interacteert op een unieke en memorabele manier met het merk. Een brand experience die niet snel vergeten wordt.Wij zorgen voor aandacht met:> Een merkpresentatie voor ABN AMRO> Lancering van een nieuwe campagne voor Tele2> Een presentatie van een unieke 360 video voor de United Nations

Workshops & Training

Ga de diepte in met een interactieve workshop. Ontdek wat de opkomst van virtual-en augmented reality betekent voor het bedrijfsleven.  Leer alles over de technieken, toepassingen met behulp van inspirerende cases. Ga aan de slag met apparatuur en vertaal opgedane kennis naar concrete actiepunten.

Wij deelden onze kennis tijdens:

> Een in house event bij PwC
> Een 3 uur durende workshop bij Salesforce
> Training van nieuwe medewerkers bij RWS

Volledig verzorgd. Van hardware naar personeel.


Hardware

Alle VR/AR hardware. Van 1 tot 1000 stuks.

Software

Games, 360 video's en speciale software voor eenvoudige presentatie

Support

Getrainde experts voor installatie, support op locatie.

VR Cardboard

Neem de ervaring mee naar huis met een branded Cardboard. 

Ook een uitdaging voor onze Experts?

Neem contact op

Onze laatste events


Wie wij zijn


Altijd voorop lopend, met alle risico en resultaten van dien. Wij kennen de markt en behoeftes van onze klanten als geen ander. Daarom zijn onze concepten uniek, vooruitstrevend en future proof. Ons team bestaat uit jonge, gedreven talenten met torenhoge ambities. Een team met alles in huis; van concepting naar productie tot aan presentatie. Full Service Virtual Reality. Onze afdelingen:> Concepting> Development> Visual & 3D> Operations & events> Marketing & sales

Maak kennis met ons team

Hoe wij werken


Samen met onze klanten bedenken wij oplossingen met toegevoegde waarde op lange termijn. Het doel centraal, niet het middel. Wij groeien samen verder in deze wereld veranderende industrie. Van begin tot eind betrokken. Van idee naar uitvoering tot aan installatie en support. Een leidende rol in complexe wereld van immersive technologies. Onze Experts, uw resultaat.

Samen werken?

Met wie wij werken


"Working with VR Expert was a fantastic experience for us! From the very start we were impressed by their passion, innovation power, and professional management in the project. This continued throughout the entire design, production, and publication process. We are very happy with the results and looking forward to continue our great collaboration!" Dr. Ernesto Kiza - Head of Blended Learning at METRO AG

Ook samen werken?

Neem contact op

Meer informatie of een vrijblijvend advies? Ontdek en ervaar alle mogelijkheden in Utrecht.

Info


VR Expert
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
+31 30 71 16 158
info@vr-expert.nl

Hardware


Wij kiezen samen met u de meeste geschikte oplossing voor VR hardware voor het evenement. Wilt u grote groepen tegelijk bedienen of een diepgaande workshop met enkele medewerkers? Wij stellen de experience speciaal voor u samen.

Wij verhuren:

 • Oculus Go
 • Samsung Gear VR + Galaxy s6 + koptelefoon
 • HTC Vive + PC  +Scherm
 • Oculus Rift + PC  +Scherm
 • AR Devices

Alle brillen worden gebruiksklaar geleverd inclusief software, games en/of video’s. Bezoek de pagina VR Bril huren voor meer informatie over de verschillende modellen.

Software


Of u nu wilt informeren, inspireren of simpelweg vermaken, wij hebben voor elk evenement een geschikte oplossing. Tientallen ervaringen, zowel zakelijk als vermakelijk.

Onze ervaren eventmanagers helpen u bij het kiezen van een passend programma. Samen met u zorgen wij voor een memorabel event met virtual reality.

Een soepel verloop en minder personeel nodig dankzij onze unieke event oplossingen:

 • Look and play: Eenvoudig en snel van start met een branded oplossing. Toon het logo van je merk en start de experience. Simpel om uit te leggen, probleemloos in gebruik.
 • VR Sync: Met één druk op de knop virtual reality content delen met oneindig veel devices. Met VR Sync deelt iedereen gelijktijdig dezelfde ervaring.
 • Livestream: Op zoek naar een uniek product tijdens je event? Livestream 360 graden content direct naar de kijkers via onder andere YouTube.

Event support


Onze professionele eventmedewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw evenement en dragen zorg voor een aangename ervaring voor alle aanwezigen.Met meer dan 50 eventmedewerkers is geen uitdaging voor ons te groot.

Speciaal opgeleid om met VR & AR om te gaan en inzetbaar op ieder soort event. Met honderden succesvolle events in binnen-en buitenland het meeste ervaren VR team van Nederland!

Events, Verhuur en Workshop


Wij helpen u bij het organiseren van een memorabel event, voor enkele of voor honderden. Wij hebben een groot aanbod aan apparatuur en applicaties en stemmen altijd af op uw event en organisatie.

Speciaal ontwikkelde event oplossingen zorgen voor een soepele ervaring voor alle aanwezigen. Onze opgeleide eventmedewerkers assisteren op alle mogelijke fronten zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.
Wat kunnen wij u bieden?

Hardware. VR brillen zoals Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR of Cardboards.
VR Sync. Met zijn allen dezelfde ervaring op hetzelfde moment
Personeel. Twintig speciaal getrainde medewerkers staan klaar.
Cardboards. Branded vr brillen; neem de ervaring mee naar huis

 

Service Events

 

Er zijn twee soorten evenementen; events die je bijblijven en events die je direct vergeet. Om met een evenement op de proppen te komen dat de bezoeker niet alleen boeit, maar ook een effect oplevert is niet eenvoudig. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie om beurzen en evenementen extra impact te geven, hierbij worden vaak flitsende visuals en bombastische audio voor ingezet. En dan zie je in sterk contrast een zaal die muisstil is, gevuld met genodigden die allemaal een VR bril dragen… Wat is hier aan de hand? Virtual Reality service events zijn de nieuwe manier om evenementen invulling te geven, met resultaten die veel verder reiken dan die middag of avond.

 

Hoe werkt Virtual Reality?

Met een VR bril wordt de wereld om je heen vervangen door een andere werkelijkheid. Dit kan een foto zijn, een video of een volledige computersimulatie met interactieve elementen. En ja, je kunt ook spelletjes spelen in VR. In tegenstelling tot Augmented Reality, waarbij er een laag over de werkelijkheid wordt gelegd, wordt je met VR naar een andere locatie gebracht. En dat terwijl je gewoon in een stoel kunt blijven zitten! Er zijn twee soorten VR ervaringen; een presentatie waarbij je volledig kunt rondkijken maar niet zelf hoeft te bewegen, en de 6DoF methode waarbij je vrij kunt rondlopen in de virtuele wereld. Beide methodes hebben hun eigen specifieke voordelen, voor Virtual Reality in groepen wordt doorgaans de meer eenvoudige vorm toegepast.

 

Social VR tijdens events

Sociaal en Virtual Reality vormen niet de meest voor de hand liggende combinatie. Je wordt met een VR bril immers volledig afgesloten van de buitenwereld. Toch kun je een gemeenschappelijke ervaring tot stand brengen tijdens VR service events. Bijvoorbeeld op deze manieren:

 

 1. De meest eenvoudige wijze om VR in een groep te gebruiken is een VR bril koppelen aan een externe monitor of projectiescherm. Er is een centrale gebruiker, de aanwezigen kunnen op een monitor meekijken. Dit soort service events zijn uitstekend om mensen naar een beursstand te lokken, en een gevoel van saamhorigheid of juist competitie tot stand te brengen. Naast de VR technologie zal er een specialist aanwezig zijn om de computer te bedienen, en de gebruiker te begeleiden.
 2. Een andere populaire vorm van Virtual Reality in een groep is de virtuele cinema. Steeds meer zalen richten zich op een bioscoop zonder scherm, de VR headset dient als virtueel cinema scherm. Naast theaters die speciaal ingericht zijn als VR bioscoop, is het ook mogelijk om service events in VR te organiseren. De bezoekers nemen plaats op stoelen, iedereen krijgt een mobiele VR bril en de presentatie wordt centraal gestart. Zo kan iedereen gelijktijdig dezelfde presentatie bekijken, met de vrijheid om individueel rond te kijken. Zo bied je een gemeenschappelijke ervaring waarbij elke deelnemer toch een uniek perspectief op de presentatie heeft.
 3. Nog een voorbeeld van sociale VR is het gebruik van speciale chat omgevingen zoals AltspaceVR en Facebook Spaces. Daarmee kun je communiceren met andere gebruikers, ongeacht waar deze personen zich bevinden. Je bent in deze virtuele omgeving niet beperkt tot je eigen uiterlijk, op basis van een custom avatar kun je elke vorm aannemen die je wilt. Dit is een heel bijzondere manier om social VR invulling te geven, in een veilige omgeving dankzij de aanwezigheid van professionals tijdens de service events.

 

Service events in VR

Virtual Reality is niet helemaal nieuw, het is wel een medium waar de meeste mensen nog niet zo bekend mee zijn. Daarmee is het een uitstekende manier om de aandacht van bezoekers te trekken, toch kan het ook verwarrend werken. Bij service events wordt er niet zomaar een Virtual Reality systeem tussen een groep verwarde mensen geplaatst, naast de hardware en software is er ook begeleiding aanwezig op de locatie. Op dit moment kijken veel mensen nog naar VR zoals de mensapen keken naar de Monolith in de Kubrick film 2001. Met interesse maar ook vol verwarring. Met een beetje begeleiding tijdens evenementen maak je van een Virtual Reality presentatie een memorabel event waar de bezoekers nog lang over zullen napraten.

 

Virtual Reality tijdens evenementen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om VR in te zetten tijdens evenementen, beurzen en presentaties. De beste keuze hangt sterk af van het publiek en de beoogde doelstellingen. Naast de aanwezigheid en begeleiding tijdens service events mag een goede planning vooraf ook niet ontbreken. Afhankelijk van de complexiteit van de presentatie is hier behoorlijk wat ontwikkelingstijd voor vereist. Het is daarom verstandig om in een vroeg stadium al de nodige expertise in te roepen om de Virtual Reality presentatie zo goed mogelijk invulling te geven.